Grafeen(oxide) bestaat niet (2)

Naar aanleiding van het onderzoek van Dr. Stefano Scoglio omtrent het fysieke bestaan van grafeen als één atomaire laag 2-dimensionaal materiaal, wil ik nog het volgende toevoegen. In de eerste plaats refereer ik nogmaals aan de uitspraak van Scoglio waar het gaat om de geloofwaardigheid van pseudowetenschappelijk onderzoek. In de tweede plaats heb ik ooit … Meer lezen over Grafeen(oxide) bestaat niet (2)

Anarchisme – wat het niet betekent leer je op school.

Anarchie is chaos, dat weet u toch wel? Dat moeten we niet willen, overleven op een puinhoop. We willen rust, veiligheid, bescherming. Op school werd vaak verwezen naar "De Dikke Van Dale", het woordenboek met alle antwoorden. Dat hebben we snel even opgezocht, en ja hoor: het klopt met ons afgerichte onderbuikgevoel: Betekenis 'anarchie' Je … Meer lezen over Anarchisme – wat het niet betekent leer je op school.

Nieuws van de Afdeling Klimaatverandering

Omdat we sinds vanmorgen vroeg al een paar uur op rij geen strepen mochten ontwaren aan de blauwe hemel, hebben we, bezorgd als we zijn, toch maar even de weersverwachting... weerplanning opgevraagd bij het Bureau van niet-bestaande problemen, Afdeling Klimaatverandering. De geruststellende mededeling kwam in de vorm van een prachtig illustratief vooruitzicht: Toch fijn dat … Meer lezen over Nieuws van de Afdeling Klimaatverandering

Het TBC-mysterie opgelost

Doodsoorzaak nummer één met stip: Tuberculose. Als u bent geïnteresseerd, hoe het echt zit met deze "Witte Pest" als variant op de aloude pestilentie, dan zou u even de link moeten aanklikken. Iedereen die zijn familiestamboom heeft onderzocht wordt een aantal keren geconfronteerd met voorouders die aan TBC zijn gestorven. Na het lezen van het … Meer lezen over Het TBC-mysterie opgelost

Papa, waar komt het vlees op mijn bord vandaan?

In het steeds veranderende domein van voeding en welzijn is een nieuwe speler opgedoken: het BBBE-dieet. Deze voedingstrend, kort voor "Brain-Boosting, Body-Enhancing", heeft de aandacht getrokken vanwege zijn unieke benadering van niet alleen het voeden van het lichaam maar ook het voeden van de geest. Laten we alvorens ons te verdiepen in de specifieke kenmerken … Meer lezen over Papa, waar komt het vlees op mijn bord vandaan?

Slavespeak (Slavenpraat)

Een variant op Orwell's "newspeak" in zijn roman 1984 is het eigentijdse "slavespeak", het taalgebruik van de onderworpene om zijn levensomstandigheden te rechtvaardigen en in stand te houden. Deze indoctrinatie van de mensen is al eeuwen aan de gang en is thans in de staat van perfectionisme aangekomen. Volgens de filosoof Nietzsche is de "staat" … Meer lezen over Slavespeak (Slavenpraat)

Hennep heeft een verleden en een toekomst. Maar geen heden, behalve in China.

Op 23 juli 2013 publiceerden wij het eerste artikel over hennep, de plant en de producten die je er van kunt maken. Heel het Nederlandse platteland krijgt een ander beeld, als je dit gewas gaat gebruiken als onderdeel van het wisselcultuur systeem in dit land: aardappelen-granen-bieten-diversen-hennep. Hennep doet dienst als bodembemester, reinigt het grondwater, onttrekt … Meer lezen over Hennep heeft een verleden en een toekomst. Maar geen heden, behalve in China.

Het verleden is de toekomst. Vlas-lijnzaad-linnen-lijnolie.

NL | Sinds 2018 onderzoeken we met The Linen Project de mogelijkheid om weer ons eigen textiel te produceren en een kleinschalige linnenproductie te herstellen. We merken dat veel mensen geïnteresseerd zijn om mee te doen. Daarom kan je in 2024 zelf aan de slag! We nodigen je uit om 1m2 vlas in jouw eigen … Meer lezen over Het verleden is de toekomst. Vlas-lijnzaad-linnen-lijnolie.

#Onbelangrijk: Achterbakse en volksgevaarlijke anti-democraat speelt hier straks “premier”.

Een aan het Vaticaan loyale paepsch geheim agent die hier straks op het toneel het masker van "premier" krijgt toegeschoven, speelt geen enkele rol. Zoals iedere te chanteren omhooggevallen ambtenaar, moet hij doen wat ze hem vertellen. Met het gepeupel heeft hij al helemaal niets te maken en zijn methoden zijn wijd en zijd bekend. … Meer lezen over #Onbelangrijk: Achterbakse en volksgevaarlijke anti-democraat speelt hier straks “premier”.