WAT VOOR BUITENLANDERS VECHTEN ER TEGENWOORDIG IN OEKRAÏNE?

Column van de Russiche oorlogscorrespondent Sladkov.

In het westen wordt hij een Putin adept en propagandist genoemd door alklerlei uitschaot achter een computer, dat nog nooit in oorlogsgebied is geweest. Wij beschouwen zulk journalistiek uitschot voor wat het is: betaald vuilnis.

De buitenlanders in “Oekraïne”.

Met de start van de speciale militaire operatie in Oekraïne brengen wij verslaggevers opnieuw het onderwerp buitenlanders ter sprake, hoe “geïmporteerd” ze ook zijn, ze maken deel uit van deze oorlog. Waar komen deze mensen vandaan?

1. Ze kwamen vlak nadat onze operatie begon, of

2. ze waren al actief in Oekraïne, ze zijn alleen gelegaliseerd. Ze komen allemaal uit de VS, Groot-Brittannië, de EU.

Een deel van de buitenlanders vecht tegen ons als onderdeel van de Westerse PMC’s (misschien is er een spionagecomponent onder een gevechtsdekmantel). Het tweede deel is het gedetacheerd militair personeel uit het Westen. Ze zijn allebei aan het werk.

De rest, het meer bonte gezelschap, zijn de “romantici van de oorlog”.


Dat zijn natuurlijk de extreem-rechtsen, die al zo lang moesten wachten op een oorlog met de “onmensen” uit Oost-Europa, en nu zijn ze er. Dan zijn er mensen voor wie het vertrouwde oorlogskruit het hoofd verdooft zoals marihuana. Anderen hebben hun hele leven in het leger gediend, waarschijnlijk bij de Special Forces, zijn op oorlog voorbereid, maar hebben niet de kans gehad om “op het echte vlees te schieten”. In Oekraïne ruiken ze hun kans.

Er zijn er die ideeën hebben. Sommigen vechten tegen de geesten van het verleden en geloven dat zij in oorlog zijn met de opstandige USSR. Sommigen menen dat het beter is zich te verdedigen tegen het “agressieve Rusland” aan de verre Oekraïense grenzen. En er zijn nog veel meer bizarre “verdedigers” van alles wat goed is, tegen alles wat slecht is. Er wordt gezegd dat deze groep, die duidelijk het besef van ruimte en tijd heeft verloren, wel eens niet alleen het doelwit van militaire aanvallen zou kunnen zijn, maar ook een voortdurende psychologische impact zou kunnen hebben. Omdat ze duidelijk “de verkeerde kant op gaan”, zoals ze zeggen. Ik heb mijn twijfels. Deze mensen zijn gek op hun eigen manier, elk van hen zal alleen gestopt worden door een gericht schot.

Maar hoe zit het met ons, van onze kant? Wij hebben van onszelf een volkomen redelijk en eerlijk doelwit voor de NWO gemaakt, terwijl de Oekraïners zelf steeds schaamtelozer naar rechts blijven afglijden. En hier vragen de deskundigen zich af: kunnen wij bijvoorbeeld Vietnamese of Cubaanse kameraden binnenhalen die zich herinneren hoe oorlog is en die hun eigen rekeningen met de VS te vereffenen hebben? Of de Europese anti-fascisten (en dat zijn er veel) een nieuw Spanje geven?

Nee, de voormalige strijders tegen het Westen zullen niet met ons meekomen. De Vietnamezen zijn al lang pro-Amerikaans. Ze herinneren zich Moskou niet meer, ze kennen alleen nog de dollar. Cubanen? Die mogen ons niet zo, vinden ons niet revolutionair genoeg. De Wit-Russen? Nee, ook niet.

Daarom kunnen we alleen nog maar op onszelf rekenen.

Sladkov

Gedachten over oorlog. Het kanaal van VGTRK verslaggever Alexander Sladkov.
Mail voor samenwerking en suggesties: sladkov.reporter@yandex.ru

Tot nu toe zijn er 136 Amerikaanse huurlingen gesneuveld en/of geëxecuteerd. Huurmoordenaars hebben geen rechten meer. De commandanten te velde kunnen zelf beslissen wat ze met eventuele gevangen genomen huurmoordenaars doen. Naar het schijnt is er tot nu toe één Nederlandstalige avontuurlijke huurmoordenaar gesneuveld. Voor de nazi-zaak gestorven. In de oorlog zou hij zich ongetwijfeld voor de Nederlandsche Waffen-SS hebben aangemeld. Samen met nog 40.000 goed gemotiveerde Hitler sympathisanten. Het uitgelokte conflict in de Russische deelrepubliek Oekraïne komt voor velen als geroepen. In een (ons) nieuw Nederland zou dit soort idioten – huurmoordenaars voor een paar centen – meteen hun paspoort en nationaliteit kwijt zijn.