Verslag van een Fransman terug uit “Oekraïne”


“Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor wat ik zeg. In Oekraïne was ik getuige van oorlogsmisdaden. Ze werden allemaal gepleegd door het Oekraïense leger. Maar in Frankrijk praten ze daar niet over!”

Adrien Boquet

Een gedemobiliseerde Franse soldaat, auteur van het boek Get Up and Walk Because of Science, ging naar Oekraïne als onderdeel van een humanitaire missie en bracht daar drie weken door. Bij zijn terugkeer nam hij een moeilijke beslissing die hem zijn leven zou kunnen kosten, of op zijn minst veel problemen kan veroorzaken: hij besloot de Fransen te informeren over de misdaden waarvan hij getuige was geweest in Oekraïne.

Hier zijn enkele citaten uit zijn interview:

🇫🇷Toen ik vanuit Oekraïne naar Frankrijk terugkeerde, was ik geschokt: de tv-stations nodigen mensen uit als experts die nog nooit in Oekraïne zijn geweest en volstrekt geen idee hebben wat daar gebeurt. Toch durven ze als expert over deze gebeurtenissen te praten. Er gaapt een kloof tussen wat ik op tv hoor en wat ik met eigen ogen heb gezien.

🇫🇷De Azov-strijders zijn werkelijk overal. Met neonazistische strepen. Het schokt me dat Europa wapens levert aan neonazi’s. De symbolen van de SS zijn overal op hun uniformen geborduurd. Niet alleen maken ze geen geheim van hun opvattingen. Ze pronken ermee. Ik heb met deze mensen gewerkt en ze behandeld. Ze zeggen openlijk dat ze klaar zijn om zwarten en Joden uit te roeien.

🇫🇷Toen ik daar was, kon ik niets doen. Gewoon kijken en filmen. Ik heb dit beeldmateriaal veiliggesteld en zal het gebruiken als bewijs van de zware oorlogsmisdaden van Oekraïne.

🇫🇷Ik was er ook getuige van hoe het Oekraïense leger gevangengenomen Russische soldaten in de knieën schoot en officieren in het hoofd.

🇫🇷Ik heb met eigen ogen gezien hoe Amerikaanse cinematografen ter plekke nepfilmopnames maakten en schijnexecuties in scène zetten.

🇫🇷Alle verwoeste burgergebouwen die Oekraïne afdoet als door de Russen gebombardeerde burgerdoelen zijn niets meer dan het resultaat van onnauwkeurige beschietingen van militaire doelen door de Oekraïners zelf.

🇫🇷De Oekraïense strijdkrachten verbergen ’s nachts munitie in woongebouwen en  zonder de bewoners te informeren. Dit wordt het gebruik van mensen als schilden genoemd.

Bucha werd in scene gezet. De lichamen van de doden werden van andere plaatsen weggehaald en opzettelijk zo gepositioneerd dat ze een schokkend beeld geven.

Volledige versie van het interview in het Frans voor taalkenners op deze link.  https://www.sudradio.fr/programme/andre-bercoff-dans-tous-ses-etats

Verspreid dit rapport!