Propaganda Switch: van Covid naar Oekraïne

We hebben er gisteren al melding van gemaakt, het is nu ook anderen opgevallen.

“Waar is de pandemie gebleven?”

Er is door de aangestuurde pers werkelijk van de ene op de andere dag een propaganda switch gemaakt, de decreten en schijnbewegingen van Vladimir Putin zijn een geschenk uit de hemel. Want er zijn toch steeds meer zielen die zich afvragen wanneer die “coronapandemie” gaat beginnen. Uit de sterftecijfers is niet op te maken dat er sprake is van deze “pandemie”. Op basis van een vervalste PCR test wordt het sprookje nog overeind gehouden voor de kleuterklas.

De afgelopen twee jaar hebben de geopolitieke propagandisten vrij weinig te doen gehad – met de gedeeltelijke uitzondering van het snel de schuld geven aan China voor de pandemie. Met de escalatie van de Oekraïne-crisis kan nu de volgende “propagandaswitch” worden waargenomen:

(1) Liberale media die dicht bij de NAVO/CFR staan (bijv. CNN, New York Times, Guardian, Wikipedia) hebben de covid-propaganda gepromoot en blijven de NAVO-propaganda promoten.

(2) Conservatieve media die dicht bij de NAVO/CFR staan (b.v. FOX, Wall Street Journal, Telegraph) hebben de covid-propaganda gedeeltelijk in twijfel getrokken, maar promoten nu volop de NAVO-propaganda.

(3) Onafhankelijke liberale/linkse/socialistische media (b.v. OffGuardian, Grayzone, WSWS) hebben gedeeltelijk vraagtekens geplaatst bij de covid-propaganda, maar stellen nu vooral de NAVO-propaganda ter discussie.

(4) Onafhankelijke conservatieve/libertaire media (bv. ZeroHedge, Unz Review) stelden de covid-propaganda grotendeels ter discussie en blijven de NAVO-propaganda propageren.

Het komt er dus op neer dat de rollen op dezelfde manier zijn verdeeld. In plaats van de covid-leugen wordt nu de Oekraïne-leugen gepromoot. Het kan namelijk niet anders dan dat het gelogen is, aangezien de mainstream media nu eenmaal rolt op leugens.

Nu de meest interessante hamvraag van vanmorgen: hoe staat het met de Russische invasie van Oekraïne?

We hebben de ervaringen van een andere website een beetje aangepast, maar het is best grappig. Laat die Putin maar schuiven, ze snappen er hier niets van.

therealslog.com

EXCLUSIEF: RUSSISCHE LEGER IS OEKRAÏNE NIET BINNENGEVALLEN


Franse diplomaat bevestigt: ‘geen nieuwe Russische troepen in de Donbass’.

Het sanctiepakket van president Biden, dat dinsdag werd aangekondigd, was nuttig, net als het Duitse besluit om de voortgang van de Nordstream 2-gaspijpleiding vanuit Rusland stop te zetten. Maar deze bewegingen zullen Poetin niet stoppen, die geobsedeerd is door het herstellen van zijn verwrongen visie op Russische grootheid’ – Philadelphia Enquirer

“Ja, maar is meneer Poetin eigenlijk al ergens binnengevallen?”, vraagt hij zich af. Generaal Ernest G. Rockfist Jr antwoordt:

“Nou, hij heeft troepen naar de Donbass gestuurd…”

“Hij heeft een bevel getekend dat dat toestaat, maar zijn ze ook binnengevallen?”

“Voor zover mijn inlichtingen op dit moment in de toekomst, zijn er Russische troepen in de Donbass ruimte, yessir”.

“Maar zijn er eigenlijk wel schoten gelost?”

“Ik heb geen definitieve bevestiging op dat punt, maar dat is Poetin, zie je? Hij is glibberiger dan snot op een glazen deurknop, dit is een stealth invasie….”

“Je inlichtingendienst noemde drie data waarop je zeker wist dat hij zou binnenvallen, maar dat deed hij niet…”

“Technisch klopt dat meneer… we hebben dat correct voorspeld, dus hij moest zijn plannen veranderen…”

“Ik zie het. Heb je enig fotografisch bewijs van Russische troepen in de Donbass?”

“Niet als zodanig meneer, nee. Maar ze zijn er en daarom hebben we sancties.”


Ik heb gisteravond een paar uur online doorgebracht om te proberen de waarheid of anderszins vast te stellen of er een invasie had plaatsgevonden. Amerikaanse bronnen zeiden dat het Witte Huis “onduidelijk was over het onderwerp”.

Maar vanmorgen vertelde een Parijse bron me dit:

“Het is nu duidelijk dat er al minstens vijf jaar Russische vredestroepen in de Donbass zijn. Hun aanwezigheid daar is gehandhaafd. Poetin heeft een decreet ondertekend dat het mogelijk maakt dat er nog meer troepen naartoe mogen, maar er is nog geen NAVO-bewijs dat er nieuwe troepen zijn gearriveerd

Het is dus officieel en dit is het echte nieuws: Vladimir Poetin is de Oekraïne niet binnengevallen. Een permanente basis op Mars is vandaag de dag nog steeds niet in bedrijf gesteld. Vorig jaar wereldwijd geen extra multipathogene sterfgevallen onder 75-plussers. Capitool 6 januari 2021 was geen opstand, zeggen factcheckers. Nog geen enkele westerse politicus die het gedrag van Canadese Polizei-ploerten heeft veroordeeld.

Dat was het nieuws van vanmorgen.


Conclusie: de Russen zijn Oekraïne niet binnengevallen, ze zitten er al 5 jaar….. Het verschil is nu dat ze met enige regelmaat kunnen worden afgelost. De separatisten zullen doorvechten tot ze de grenzen van de Volksrepublieken hebben bereikt, wat ze sinds 2014 aan Oekraïne hebben moeten prijsgeven.

Over de speciale troepen (Spetsnaz) van Rusland horen we niets, maar we kunnen ervan uitgaan, dat deze diep het vijandelijk gebied zijn binnengetrokken. President Zelensky maakt niet voor niets geheime plannen om het land uit te komen en de strijd vanuit Polen voort te zetten.

Igor Kolomoisky en Pjotr Poroshenko staan op de dodenlijst van het Kremlin en zullen zich snel uit de voeten maken.

Ook heeft Putin bereikt dat de NATO geen verkenningsvluchten meer uitvoert boven Oekraïne.


Nu nog even een stukje nostalgie uit 2014 van deze website:

26 december 2014

RUSSISCHE TROEPEN IN DE DONBASS VANAF 28 DECEMBER 2014

5-6 minuten


Pjotr Poroshenko heeft noodgedwongen de beslissing genomen.

Onder auspiciën van de OVSE is besloten om het vanaf dag één geschonden bestand nu wel te handhaven.

Russian Peacekeepers

Russische “peacekeepers” zullen samen met Oekraïense troepen en de rebellen patrouilles in de gedemilitariseerde zone uitvoeren.

http://fortruss.blogspot.de/2014/12/russian-peacekeepers-will-officially.html

De afgelopen week hebben de Wit-Russische president Lukashenko en de Kazachstaanse president Nazarbajev waarschijnlijk grote druk op de chocolade koning uitgeoefend, gezien de uitzichtloosheid van de toestand. Het zou misschien ook te maken kunnen hebben met steeds hardnekkiger berichten over de betrokkenheid van Oekraïne bij het neerhalen van Vlucht MH-17.  Bovendien is de economische ramp in het land niet meer te overzien, wegens gebrek aan deviezen om het leger aan de praat te houden en de gasrekeningen te betalen. Vorige week was het plan van Poroshenko nog het opbouwen van een leger van 250.000 man en de verovering va niet alleen de Donbass, maar ook De Krim. Het oproepen van dienstplichtigen wordt niet gevolgd door daadwerkelijke opkomst en de Kiev junta staat met lege handen.

De Oekraïners die voor hun nummer moeten vechten aan het front, zullen opgelucht adem halen. Het ligt anders bij de nu al totaal gefrustreerde huurlingen van oligarchen als Kolomoisky die namens u de oorlog aan de gang moeten houden. Schrik niet: dat zijn er al meer dan 40.000 man, een gigantisch huurlingenleger van vrijwilligers. De kans is levensgroot, dat Washington het niet met hun ondergeschikten in Kiev eens is en dat de “strafbataljons” zich nu tegen de Junta keren. Dat gerucht gaat namelijk al maanden.

Ondertussen gaan onze vrinden aan het Oostfront, de Nazi bruinhemden onverdroten door met het aftuigen van burgers, die ze niet aanstaan. In het volgende videoverslag vanuit Charkov ziet u uw belastinggeld aan het werk. Van Balen, Timmermans en Verhofstad hebben ze niet meer nodig, ze kunnen het nu goed zelf af. In ieder geval zolang het een man of twintig tegen één is.

In ieder geval zal de klap hard aankomen, als er een Russische peacekeeper tijdens een patrouille sneuvelt. De oorspronkelijke troepenmacht van 500 man zal dan direct massaal worden uitgebreid. Mochten de Russen vervolgens een wraakactie ondernemen, dan heeft Poroshenko namens u zijn oorlog en zijn de Russen “eindelijk binnen gevallen”.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor verdere escalatie op uw kosten gewoon verder.

Oekraïne moet en zal beslist de NATO in worden gerommeld, zodat ook Nederlandse huursoldaten naar het front kunnen worden gestuurd.

Onze zonen en dochters zullen sneuvelen voor een goede zaak. En dat is het beschermen van “onze” belangen in Slavyansk, waar Shell schaliegas aan het winnen is. Bij een eventuele nieuwe coup, zal de huidige junta een goed heenkomen zoeken. De meesten met hun miljarden naar Zwitserland, de onderknuppels als Yatsenjoek naar Mallorca, waar hij een schitterende villa met 100 hectare grond op de kop heeft weten te tikken. Uw kind zal gaarne de kogels, bommen en granaten trotseren om dat soort lieden een veilige aftocht te garanderen, toch? Uiteindelijk is het maar een huursoldaat in den vreemde, vecht niet namens ons maar namens een met olie doordrenkte miljardairskliek, dus verder geen knip voor de neus waard. Want er wordt aan de verkeerde kant gevochten, als het ooit zover komt. “Wij Nederlanders” ondersteunen hetzelfde tuig, voor wie in de Tweede Wereld Oorlog duizenden deugdelijke Nederlanders hun leven hebben gelaten. We zijn van de regen in de drup geraakt en noemen dat vandaag “vrijheid en democratie”.

Het is te hopen dat de Oekraïense Nationale Garde spoedig uit elkaar valt door desertie, ondervoeding, slechte kleding en gebrekkige training. De legitieme eigenaren van Novorossiya kunnen dan gericht tegen de oligarchen bataljons aan de slag en dat zal een eitje blijken. U herinnert zich de heldendaden van dit schoftentuig in Odessa misschien nog wel? Aan het front schoten ze met name eigen mensen in de rug, om ze te motiveren de rebellen te bevechten.  Als dit laffe ondersoort echt aan de bak moet is het snel gebeurd en kan Oekraïne worden bevrijd van het marionetten kliekje.

Er is nog hoop.