World Economic Forum: “SELECTIE van de IDIOTEN”

Enkele dagen terug publiceerden wij enkele uitspraken van een Franse “penseur”, een denker, de heer Jacques Attali. Deze hebben we voor de voeten gegooid dat hij in 1981 een boekwerk publiceerde met bepaalde uitspraken.

Hier moeten we iets rechtzetten. Hij heeft het niet opgeschreven, maar gezegd in een interview met de arts en journalist Michel Solomon die het op zijn beurt heeft opgetekend in zijn boek “L’avenir de la vie” uit 1981.

Deze meneer Attali is geheel bij toeval vandaag lid van het World Economic Forum. Als u nu Klaus Schwab en in zijn kielzog Mark Rutte, Sigrid Kaag of Wopke Hoekstra hoort zeggen “Build Back Better” en “The Great Reset is the solution”, dan moet u in het vervolg denken aan de uitspraken van Jacques Attali. Deze laatste zit prominent in het World Economic Forum en zijn 40 jaar oude filosofie wordt eindelijk verwezenlijkt.

De Selectie der Idioten – hoe werkt dat?

Hier het filmpje waarin de gewraakte teksten duidelijk worden uitgesproken. Het had niet 40 jaar geleden maar 40 minuten geleden gezegd kunnen zijn.

DE BATAAFSCHE TV

Het is verder wel duidelijk zo?

8 gedachtes over “World Economic Forum: “SELECTIE van de IDIOTEN”

 1. Wie is er nou het stomst, degenen die uit zichzelf het slachthuis binnenlopen of degenen die het slachthuis hebben laten bouwen???
  Voordeel is dat na het circus we degenen die het slachthuis hebben gebouwd gewoon ter verantwoording kunnen roepen.
  Degenen die hun beschermden behoorden ook tot die die uit zichzelf het slachthuis in liepen.

  Geliked door 2 people

 2. En dan te bedenken , dat na W02 deze idioterie geinitieerd werd door ene von Biesterfeld een superlaagadelige duitser , trouwe volgeling van Hitler , NSDAP – lid , ingetrouwd in het nederlandse vorstenhuis bij gebrek aan beter . Zijn moeder hertrouwde met een russische edelman , die ook na de bolsjewistische revolutie alles kwijtgeraakt was behalve zijn grote bek . Benno’s plan was de communisten voor het karretje te spannen van de feodalen , waar zijn dochter Beatrix haar levenswerk van gemaakt heeft geholpen door de homoseksuele Claus . Dit is haar uiteindelijk gelukt te koste van de nederlandse belastingbetaler , die elk jaar een miljard moet ophoesten om het linkse gespuis in het gareel te houden . En wat heeft het ons koningshuis uiteindelijk gekost ? Geen rooie rot cent . Erger nog wij belastingbetalers moeten elk jaar ruim 300 miljoen euro ophoesten om het ornaje-circus te onderhouden . En wat voor voorstelling is WAO in staat hiervoor terug te geven ? Zo af te hakkelt hij wat in een microfoon . Zeker een prikje teveel gehad ? Jongens onze wijze oude heren van vroeger hebben zich heerlijk laten inpakken en wij zijn nu echt de lul . Vraag het maar aan het Bilderberg-product Klaus Schwab en de D666 -maffia , die volslagen gek gemaakt werd .Proficiat nederland met deze club !

  Like

  • In de feestvreugde na WOII, direct na de bevrijding heeft de Nederlandse bevolking (even?) niet opgelet, of de euforie is gebruikt (misbruikt?) om een niet geheel nieuw systeem niet alleen weer op te tuigen maar te verbeteren, hetgeen inmiddels bekend staat als “Het Koninkrijk de Nederlanden” met de gehandhaafde wapenspreuk “Je maintiendrai” (Nederlands: Ik zal handhaven).

   De wapenspreuk waar Nederland echt groot mee is geworden klonk niet alleen zelfbewuster voor het eigen volk maar ook afschrikwekkend naar eventuele overheersers toe: “Concordia res parvae crescunt” (Nederlands: Eendracht maakt macht).

   Het “Ik zal handhaven” is inmiddels vergezeld door “Divide et impera” of in het Nederlands: Verdeel en Heers (misleiding van de bevolking?)

   Dat wordt onderbouwd met een ander gezegde uit de oudheid:
   “Panem et circenses” of in het Nederlands: “brood en spelen”.
   Oftewel: Geef het volk (net te weinig?) brood en spelen.
   Dat zijn tegenwoordig Bullshit (praat- en speel) programma’s op TV, Songfestivals en andere commerciële wedstrijden die in oorsprong moesten verbinden.

   Like

 3. Pour info et en réponse à ceux qui s’interrogent, il y a eu une seconde édition du livre de Michel Salomon, expurgée des éléments les plus dérangeants. Les propos cités dans ce post et attribués au bienfaiteur de l’humanité Jacques Attali, ne figurent plus dans la nouvelle édition du livre, devenu d’ailleurs bizarrement “introuvable”.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als het een uitspraak van Attali is zou het geheel gebaseerd kunnen zijn op de dystopische film Soylent Green uit 1973, gebaseerd op het boek “Make Room! Make Room!” van Harry Harrison (1966). Die film speelt zich overigens af in 2022.

  Geliked door 1 persoon

  • De mens creëert zijn/haar eigen toekomst vanuit het NU.
   De vraag is en blijft; met welk bewuste zijn?

   Like

Reacties zijn gesloten.