Herstel de Republiek 10 jaar


Het is vandaag op de kop af 10 jaar geleden dat Herstel de Republiek haar eerste artikel publiceerde.

Wie had – behalve de redactie hier – kunnen denken dat deze website nog steeds in de lucht zou zijn? Er zijn twee redenen voor te bedenken. De eerste is dat er altijd wel wat is te schrijven en dat het altijd wel door iemand zal worden gelezen. De tweede is, dat Herstel de Republiek volstrekt onschadelijk is voor de heersende macht, die wij zo graag zouden zien verdwijnen. Het is zelfs aannemelijk dat niemand ooit van het bestaan onzer schrijfseltjes weet, laat staan er (economisch) last van heeft. Want alleen als er economisch schade wordt geleden komt het afweermechanisme in werking. Alles draait om de combinatie geld en macht. In 10 jaar tijd is die combinatie alleen maar sterker geworden.

De Nederlandse staatsburger staat garant voor de heersende macht. Het woord “burger” staat nergens anders voor dan “(waar)borg(er)”. Omdat ouders verplicht zijn hun kind “aan te geven”, als ware het een misdaad, wordt dat kind staatsburger en debiteur, schuldenaar. De overheid ziet een burger als iemand, van wie ze nog een paar ton tegoed heeft. Dat brengt ons allemaal dus vanaf het begin in een ondergeschikte positie. Er is door onze ouders aangifte gedaan, waardoor we kunnen worden geregistreerd en levenslang uitgemolken.

Dat uitmelken gebeurt door het belasten van twee menselijke deugden, werken en sparen. Aan het eind van de rit hebben we 85% van onze verdiensten afgedragen als inkomstenbelasting en premies, BTW, accijnzen en allerlei andere licenties, zonder welke we niet eens zouden kunnen functioneren. Van de resterende 15% moeten we dan ook nog geld opzij leggen voor ons pensioen. Na de oorlog tot en met vandaag hebben de Nederlanders voor hun pensioen € 1.700.000.000.000,- opzij gelegd. Die vetpot wordt door de overheid met enige regelmaat aangetast door het verhogen van premies en het verlagen van de pensioenen. Er is geen land ter wereld waar er met die 15% zo spaarzaam is omgesprongen.

In die 10 jaar zijn we per artikel een stukje wijzer geworden.

We zijn al snel gestopt met het schrijven van nette, stevig onderbouwde artikelen, waarin we de monarchie aan de kaak stellen. Het roofzuchtige uitschot dat hier het staatshoofd levert, wordt nu door ons bejegend voor wat het is: overbodig, parasitair uitschot. Tuig van de bovenste richel, crimineel tot op het bot van oudsher. Landverraders en vreemdgangers, die worden beschermd door staat, Vaticaan en onderwereld. Zolang de zogenaamde Oranjes in het gareel blijven lopen is er niets aan de hand. Zouden ze enig medeleven met hun financiers tonen, dan is een fataal ongelukje nooit ver weg. De heersende macht maakt korte metten met gechanteerde zetbazen die ook maar één seconde aan hun onderdanen denken. Vandaar dat hun lakeienbende beweert dat ze “het zo goed doen”. Wát deze over het paard getilde roofzuchtige drugsbaronnen en volksverraders dan zo goed doen is staatsgeheim.

Het staatsbestel – een constitutionele monarchie – is maar een symptoom en uitvloeisel van wat er werkelijk aan de hand is in dit land.

Nederland is sinds het verkwanselen van haar grondgebied door de geïmporteerde Duitse prinsen- en prinsessenkliek een wingewest van de overwinnaars van Napoleon. De eerste zetbaas van “The Crown” was koning-koopman Willem I. Daarmee werd ons land een Kroonkolonie. Met de invoering van de zogenaamde democratie is daar ook nog eens een zuiver tintje aan gegeven, met als doel dat wij, Nederlanders “dit zo hebben gewenst”. Dat is het sterke wapen van de democratie. Aan iedere beslissing die over onze hoofden wordt genomen kan niet worden getwijfeld, omdat wij in een “democratie” leven. Door te stemmen geven wij wildvreemde beroepspolitici mandaat om te doen en laten wat zij willen. Wij hebben hen immers carte blanche gegeven, blanco volmacht. Dezelfde beroepspolitici voeren slechts uit wat vanwege “The Crown” is verordonneerd. Al meer dan twee eeuwen worden wij zonder dat we daar over hebben kunnen stemmen overal in- of uitgerommeld. Het meest schrijnende voorbeeld is het zonder enkele bevoegdheid tekenen van het Verdrag van Rome, waardoor wij uiteindelijk de EU in zijn gerommeld. Een zo mogelijk nog erger feit is het door de strot duwen van een politieke Europese munt, met alle verarmingsgevolgen van dien.

Nergens naar gevraagd, nergens over gestemd.

De enkele keren dat er wel een volksraadpleging heeft plaatsgevonden zijn een teken aan de wand geweest. Consequent worden desgevraagd de beslissingen in Den Haag in opdracht van elders afgeschoten. Daarom noemen de beroepspolitici een referendum “ondemocratisch”. En zo gaat het met alles. Wit is zwart en democratie is tirannie. We hebben nooit iets te kiezen gehad. Stemmen is namelijk niet kiezen, maar het aan een wildvreemde zetbaas over laten. “Wij, simpele werkers en belastingbetalers zouden van die dingen geen verstand hebben”.

Enfin, voordat wij in een vrije republiek kunnen leven en werken, zal er nog wel wat water door de delta vloeien.

21 gedachtes over “Herstel de Republiek 10 jaar

 1. Wie dacht dat FDF ‘radicalen’ waren, moet dit eerst kijken. Wie hoort wat deze boeren meegemaakt hebben aan mafiapraktijken, diefstal en grove rechtenschendingen door de overheid, zal concluderen dat ze tot nu toe zelfs veel te mild zijn geweest.

  Liked by 2 people

 2. ……………………………………………………………….Holland, 28 feb 2020.
  Geachte HdR administrator,

  Eigenlijk zou ik U moeten condoleren, dat de HdR nog bestaat. U en alle andere geweldige mensen hier begrijpen zeker wel waarom!
  Maar toch dien ik U te feliciteren, vanwege Uw onuitputtelijke uithoudingsvermogen om de waarheid en niets dan “de Waarheid” naar ‘boven’ te brengen, in het volle licht van ons gevoel en verstand.

  Wat U zeker is gelukt is om de zaden van kennis van nu en de geschiedenis, van wat leugen en zeker ook wat waar, waarheid en waardevol is uit te zaaien. Eens zullen ze uitkomen, misschien pas na lange tijd maar zij zullen zich verspreiden. Misschien is er grote benauwenis voor nodig, een grote oorlog, een wereldwijde ramp of wellicht een evolutionaire sprong in de menselijke geest, die inzicht en empathie in de mens de boventoon laat voeren.

  Maar wij laten ons nooit de mond snoeren en zeker niet de vrijheid om onze eigen mening te vormen. Dank zij U kunnen wij dat ook en blijven wij meedenken en naar ons kunnen bijdragen.

  Hoogachtend,
  schnijder

  Liked by 5 people

 3. Geachte Administrator en eventuele andere medewerkers van HdR,

  Het was eind 2010 en ik was stukjes schrijver voor prorepublica.nl onder de naam Ger de Vries, de naam die ik in het begin ook op HdR gebruikte. Dat Prorepublica is om zeep geholpen door een zekere prins van oranje die een rechtszaak aanspande wegens publicatie van een artikel aangaande de duistere zaakjes waar die prins mee bezig was. We waren vergeten de bron te vermelden, en dat is vele malen erger dan bijvoorbeeld jarenlang onderhoudskosten voor meubelen – die niet van hun zijn – opstrijken. Natuurlijk gaf de rechter het uitschot (prins) gelijk en onze website mocht/kon twee jaar lang niet meer verschijnen, er werd een dwangsom (de rechter noemde het een boete) opgelegd van €75.000! Nu wordt er nog een zwakke poging gedaan in leven te blijven via Twitter.

  Dus eind 2010 kwam ik eens neuzen op HdR, ook kwam ik veel op de site GeenNieuws.nl, een site die twee jaar geleden ter ziele ging. Vele goede vrienden en kennissen aan overgehouden waarvan de meesten ondertussen zijn overleden. Tom Cousy zal ik nooit meer vergeten een man naar mijn hart die kon zo goed verwoorden wat er aan een (schijn)monarchie mankeerde.
  Er waren toen meer van dit soort websites, allemaal verleden tijd.

  Prorepublica stond onder de supervisie van Dra. Hans Vogel geschiedkundige, een aimabel mens die ondertussen al jaren in Argentinie woont. Ben benieuwd hoe hij over de Bariloche bewoners denkt, Hans kennende stoort hij zich er mateloos aan.

  Ik HdR inclusief iedereen die de site een goed hart toedraagt een welgemeend proficiat toewensen. Inderdaad, het kan nog decennia duren voor ze zijn opgerot, maar heb wel vertrouwen in toekomstige generaties die niet erg gecharmeerd zijn van dat gajes.

  Liked by 4 people

 4. Alweer 10 jaar! Gefeliciteerd met deze mijlpaal administrator en co.
  Ik kan niet zeggen dat ik hier vanaf het eerste uur aanwezig was maar loop toch minstens 8 jaar mee. Niet altijd druk met reacties van mijn kant maar wel altijd veel lezen.

  Inmiddels heel veel wijzer door alles wat hier in de loop der jaren allemaal aan de kaak is gesteld.
  Ik hoop dat de site door blijft gaan….hoewel dat ook weer dubbel is…ik vrees dat het nodig blijft..
  Dank voor al uw inspanningen de afgelopen jaren.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik mag ook schrijven, wat ik vind van de overheid en de nep koningshuis?
  Overheid is erg vermoeid, omdat ze vreselijk afhankelijk zijn voor nep koningshuis met heel veel poen…
  Het is onzin, dat nep koningshuis altijd rijkdom mag beleven als op een wolk, gedraagt als een god…zoals sprookje!
  Bovendien hebben we ze nooit nodig…
  Zie: Zwitserland en Israël hebben geen koning nodig,
  ze zijn ook mini-landen zoals Nederland.
  We kunnen van Zwitserland en Israël veel leren,
  hoe ze zonder koning kunnen genieten..

  Nu komen er helaas meer problemen, zie vluchtelingen uit syrie…
  Daarom is de overbodige koningschap moet verdwenen..

  Met vriendelijke groeten,
  Rini.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.