“Oranje met hem zonk in ’t graf”


Aan het eind van de 18e eeuw kwamen de Patriotten op in het kielzog van de Franse Revolutie. De basis van de piramide werd langzaam maar zeker gemobiliseerd om de gehate Stadhouder Willem Batavus de Vijfde te dwarsbomen. Kapitein-generaal opperbevelhebber van leger en vloot. En inderdaad, het “hoofd maalde hem om, en… och ware hij maar doodt” – pakte zijn spullen en deserteerde naar Engeland. Hij zag (schriftelijk bevestigd) als laatste erfgenaam van de titel Stadhouder af en ging rentenieren, nadat hij alles wat buiten de Republiek was aan de Britten had geschonken. Dat was zijn eerste trap na. Zijn tweede trap na, was de verwekking van zijn zoon Willem Frederik, de latere door de Britten geïnstalleerde koning Willem I.

De huidige stadhouder is een burgermannetje die met de bloedlijn van Willem I, laat staan die van De Zwijger niets heeft uit te staan. Hij fungeert echter wel als hoofd van de regering en van staat. Hij is multimiljardair dankzij de het leegroven van de staatskas door zijn voorgangers. Zijn opa was SS’er, landverrader en dubbelspion. Een onderbemeten liefhebber van veel te jonge vrouwen, wapenhandelaar, drugsdealer en top deserteur. Met zo’n opa zou iedereen zijn naam veranderen en gewoon aan het werk gaan. Ons “staatshoofd” niet, hij kijkt wel uit.

Om niet in herhalingen te vallen, doen we er maar het zwijgen toe, maar niet nadat we even een vondst uit de krant van de Patriottentijd citeren. De “geliefde” Oranjes weten zich altijd gesteund door hun volk, aangevoerd door ras-orangisten. Ook in Vriesland, in 1786….. gepubliceerd in de Friesche Courant van 1908, toen Paulien de Ranitz nog niet aan de drugs was en zinde op een manier haar opvolging te ritselen.

Dus niet “bijzetten” maar “afzinken”. Beter kunnen wij het niet verwoorden. Behalve dat de resten moeten worden opgestookt en buiten de atmosfeer dienen te worden geschoten. Raus damit!

Het vermogen in 1842 van Willem I was gelijk aan de staatsschuld van Nederland in 1842. Hoe zouden die verhoudingen vandaag de dag liggen met een staatsschuld van € 650 miljard.

9 gedachtes over ““Oranje met hem zonk in ’t graf”

 1. De huidige brutale, zich ‘Der Nederlanden’ noemende bende oplichters (want ze zijn zelfs geen bastaards omdat Pauline de Ranitz geen druppel bloed bezat van Willempie 3) is een kliek groot industriëlen die honderden miljarden bezitten die in eerste instantie van het Nederlandse volk was, ontvreemd dus! Dat ze er nog steeds zitten is te danken aan de gelovigen die de zin “God zij met ons” te letterlijk namen, mede omdat hun herders (dominees en ander indoctrinerend volk) ze dreigden met hel en verdoemenis. En dat in een periode dat bijna alle Nederlanders een religie aanhing.
  Ondertussen zijn ze enkele malen van stamvader veranderd, eerst Meckelenburg, toen zur lippe Biestefeldt en laatstelijk von Amsberg. Allemaal lage adel zoals er hier ook velen ronddwalen zoals de van Zuylens en Beelaard van Blokland, er zijn er nog meer, teveel om op te noemen. Deze lieden lieten de aangeklede pretendent en latere Willem 1 toe, met de toezegging dat hij zowat de helft van alles wat in dit land voorradig wat van hem werd. Wat zijn grootste prestatie was? Zichzelf enorm verrijken ten koste van onze voorvaderen die er verder geen enkele zeggenschap over konden hebben.

  En de huidige kliek? Ik heb maar één woord voor dit zooitje ongeregeld, Schorem is het!

  Like

 2. De annexatie van Duitsland is een feit.
  Zetbaasje WA de Overbodige zit zijn tijd wel uit. De Neanderthaler bestaat niet, dus wel!
  Ik zeg uit de EU, is voortzetting van het derde rijk. Elitaire NSB’ers zoals alle adelijke zetbaasjes van NL onteigenen wegens economisch delict.
  Inderdaad de Oranjes zijn reeds uitgestorven, maar onkruid woekert voort, de Lippes, de Amsbergers
  maakt niet uit. Het feodale klassesysteem houdt zich vanzelf in de “Adel”stand.
  Geschiedenis onthult.
  https://www.yumpu.com/nl/document/view/20219320/maarten-van-poll-pdf-jonge-historici-schrijven-geschiedenis
  Het hele systeem is hermetisch dichtgetimmerd.
  Bestaan er nog patriotten?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.