Boeren en vergelijkingen met de periode ’40 – ’45


Dat uw Hoofdlakei – met stamboeknummer 69 – Mark Rutte in rechte lijn afstamt van zijn met de moffen collaborerende opa Klaas Dillingh van de Heidemij, mag genoegzaam bekend worden verondersteld. Het verklaart tevens zijn doen en laten, met name als het gaat om het liquideren van het laatste obstakel voor het herstellen van het verenigde Europa op Nazi leest geschoeid.

Dat volgens de massa de boeren allerlei rare vergelijkingen met die zwarte periode van onze geschiedenis maken, stuit op nogal wat onbegrip. Niet in de laatste plaats door een volkomen gebrek aan onderricht in de ware loop van de geschiedenis en het lijdzaam volgen van de gecontroleerde massamedia.

Dat uw Hoofdlakei SBNr. 69 uit bepaald nest op een of andere manier ook collaboreert met de bezetter en daarbij een ogenschijnlijke minderheid (in bezit van de hoofdprijs: grond….) tracht te liquideren is te vergelijken met de hernieuwde invoering van de LANDSTAND, we schrijven oktober 1941.

Dat de zogenaamde “Donorwetgeving” is gebaseerd op dezelfde Nazi methoden, maakt van de 2e Kamer is stel collaborerende meelopers nieuwe stijl. Van deze meelopers is dan ook niets te verwachten als het om de boeren gaat. Leest u eens rustig onderstaand pamflet van het FDF in oorlogstijd door, naar aanleiding van een poging tot mega grondroof door een illegale autoriteit:

“Boeren, laat u niets wijsmaken……” komt bekend voor? Het volgende dreigement werd gepubliceerd toen de betalingen achterwege bleven:

Nu zult u zeggen: “Hoe kun je de bezettingstijd nu vergelijken met de volstrekte vrijheid die we thans genieten?” De vraag stellen is het antwoord geven. Het valt met de vrijheid van de boeren nogal mee. Velen hebben zich met hart en ziel verpand aan financiers om het bedrijf in stand te houden, tegen beter weten in soms. Velen leggen het loodje of verdwijnen naar het buitenland. Het is precies wat men wil: uitdunnen en marginaliseren, waarbij de grond vervalt aan “de natuur” zolang we het nog niet vol kunnen storten met beton en asfalt.

De Nederlandsche Landstand van NSB-Opa Klaas Dilling c.s. was één grote onteigeningsoperatie, net zoals de zogenaamde “stikstof/klimaat/CO2-crisis” dat nu is. Nederland moet als natiestaat verdwijnen en het logistieke draaipunt van Europa worden. Wat de Staten van Holland ooit zagen als een buffer rond hun rijkdom, voorbestemd om onder water te zetten, wordt nu bezet door de boeren. Door ze listig over de kop te financieren en vooral de export te propageren, kunnen ze geen kant meer op.

De boeren moet je niet vergelijken met de vervolgde Joden uit de bezettingstijd, maar met het daadwerkelijke verzet van toen.

Geen excuses voor de “verkeerde woorden”, het door het FDF gehanteerde taalgebruik is netjes en beheerst.

In tegenstelling tot de leugens en sprookjes van kabinetten en 2e Kamer, meelopers en collaborateurs, waar niet mee te praten valt, anders dan over het weer onder het genot van een bakkie leut.

We snappen goed dat boeren dit soort artikelen niet kunnen gebruiken in de “onderhandelingen”. Maar houd het in je achterhoofd, wees paraat en beoordeel de tegenstander vooral op wat hij nalaat.

15 gedachtes over “Boeren en vergelijkingen met de periode ’40 – ’45

 1. Nu zult u zeggen: “Hoe kun je de bezettingstijd nu vergelijken met de volstrekte vrijheid die we thans genieten?”

  Een volstrekt normale vraag, immers…de vergelijking met de dag van vandaag is zo treffend dat dit geen toeval kan zijn. Het lijkt erop dat de huidige beleidsmakers de “Den Nederlandsche Landstand” als voorbeeld heeft genomen. De geschiedkundige M. Rutte, wiens grootvader de grote aanzwengelaar was van die ‘Landstand’ moet toch zéker enige weet hebben over wat zijn grootvader in de tweede wereldoorlog uitspookte? Overigens blijkt maar weer eens dat appels nooit erg ver van de boom vallen, ook in zijn (M. Rutte’s) geval.

  Als schildknaap van oppergod WA von Drakenstein doet hij een perfect job. Als tegenstander van het Nederlandse volk verdient hij hel en verdoemenis of erger. Dus de “volstrekte vrijheid van nu” is een utopie dat niet bestaat en nooit heeft bestaan na 1945!

  Liked by 2 people

 2. “In tegenstelling tot de leugens en sprookjes van kabinetten en 2e Kamer, meelopers en collaborateurs, waar niet mee te praten valt, anders dan over het weer onder het genot van een bakkie leut.”

  Ja fantastisch, in dat opzicht geven ze wel een mooie afspiegeling weer van de overgrote meerderheid.
  Of zoals Nooitgedacht bij het vorige artikel al opmerkte, het is hier erg slecht gesteld met de bewustzijnsvorming. Als het er al wel is dan verstopt men dat het liefst zo diep mogelijk, je wilt tenslotte niet buiten de “norm” vallen. Ze accepteren de regels en wetten die hen opgelegd worden en zijn tevreden met de toegeworpen kruimels, als die kruimels onvoldoende blijken komt men niet verder dan te proberen binnen dat zelfde systeem zijn gelijk te krijgen. Totaal kansloos.

  Like

  • “Buiten de norm”.

   Dat wordt ook wel “groepsdruk” genoemd. Het wordt kinderen met de paplepel ingegoten en in het onderwijs geperfectioneerd. Klaargestoomd voor de maatschappij om 40 jaar lang te werken om een hypotheek af te lossen. Niet teveel rumoer maken, niet teveel fladderen zolang je in de rui bent, anders val je op en dat kost energie. Sommigen zetten door en worden collectief afgemaakt door passief te blijven en “de staat” haar gang te laten gaan.

   Die bewustzijnsvorming is gestoeld op zelfregulerende persoonlijke bescherming. Erg sneu voor de enkeling die nog wel iets wil verbeteren. Het blijft een enkeling.

   Liked by 2 people

 3. Ook de directie van de HEMA zijn gedrilde personen die eventuele erebaantjes in de gaten blijven houden. De nieuwe eigenaar uit Nijmegen zal niemand aan de top onwillig willen/kunnen zijn. Het is zijn fortuin, dus….?
  Maar goed, Moorkoppen mogen voortaan geen Moorkoppen meer genoemd worden, maar chocoladebol.
  Eet sma…., nou nee, ik maak ze zelf en noem ze dan Moorkoppen! Het houdt nooit op, die krankzinnige omvolking.

  Liked by 1 persoon

 4. Gelukkig werkt de Landraad niet voor de Rover/kingpingwillem/heid!
  https://www.landraad.nl/onteigening.html?gclid=CjwKCAiAj-_xBRBjEiwAmRbqYvtAj97PCgniMK9QLBHAO4rK2KfHFpa4VCnM8_ZAkfK7PHuvnn63vBoCKl4QAvD_BwE
  Wel zijn de rentmeesters weer o.a. actief voor de keuninklijke ned.ver.voor Rentmeesters de NVR,
  waaronder o.a. staatsbosbeheer en natuurmonumenten!
  zie :
  https://www.rentmeesternvr.nl
  Rest my case!
  Krijgen het nog druk.
  De ene hand vult de andere, gelukkig integere clubs.
  Landaanwinst voor de boven ons gestelden zonder inpoldering.
  Boeren trap er niet in!

  Liked by 1 persoon

 5. De boeren zijn de priesters van onze Aarde.
  Wie hen de nek omdraait passief of actief draait zijn eigen voedsel zijn eigen (gezonde) bestaan en dat van zijn kinderen en kleinkinderen de nek om!

  Boeren Bouwers en Burgers of is het
  Boeren min de rest van Neederland????

  Ik vraag het, U zegt het….

  Like

 6. Beetje Franse inspiratie voor de Nederlandse boeren:

  Met dank aan Niemands Knecht.

  Like

 7. De propaganda (machinerie) op de Neanderlandse TV is immens.
  Jaja de bijval, de steun, de sympathie van het Volk is gedaald tot onder de 50 %.
  En u geleuft dat? U gelooft dat, omdat een of ander SNOTJONG met rood haar (oh sorry ik heb op zich niets tegen rood haar, hollandser kan haast niet zou ik zeggen…) dat op het nieuws met de nodige (leugenachtige) plaatjes kwam uitleggen.

  N.B. Was vandaag op dus op het nieuws vanwege de nieuwe weer krachtige boerenprotesten tegen de schandelijke moorddadige plannen van deze ‘regering’!

  Like

  • De geïnterviewde mevrouw Van Keimpema heeft GEEN ZIN (!) af kunnen maken.
   En werd zij fijntjes (lees: minachtend/hautain) op de verkeersregels gewezen door een miezerig mannetje, die ik wel eens een paar uur in een werkpak op het land zou willen zien. En dan klokken wanneer hij als een strootje afbreekt.

   Nieuwsuur = staatspropaganda.

   Wij financieren de ons toegebeten leugens en fantasiepraatjes. Goed van ons.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.