Big Brother is watching you?


Het heet “in het belang van de consument”, maar het is precies het omgekeerde. We leggen het nog maar eens uit.

Plotseling komt naar buiten, dat verkopers van Tv’s, smartphones, huishoudelijke apparaten en alle andere zaken die elektromagnetisch worden aangestuurd, de plicht hebben om de consument te voorzien van “regelmatige updates”. Dat zijn zo van die kleine, geniepige berichtjes, zo vlak voor de feestdagen, in de hoop dat het geruisloos kan worden afgetikt. Wat een grappig krantenberichtje komt er nu dan weer voorbij?

Kabinet: Verplichte updates voor telefoon en tv

Verkopers van telefoons en televisies krijgen de plicht om een tijd lang software-updates te geven. Nu worden veel apparaten verkocht waarvan de updates al na korte tijd stoppen, waardoor ze snel verouderd zijn en niet meer goed werken.

Tja, je zou het zo kunnen geloven, de overheid zijn wij met zijn allen immers zelf. Vervolgens komt er een kleine aanvulling:

De ‘updateplicht’ staat in een wetsvoorstel van het kabinet.

Kabinetten die wetsvoorstellen maken? Jazeker, want we hebben er immers zelf voor gekozen, dit Kabinet-69, toch? Dus dan hebben ze alle recht om ons van alles en nog wat wettelijk te gaan verplichten. Simpel. De staatssecretaris, die we immers ook allemaal juichend hebben binnengehaald, ene Mona Keijzer van Economische Zaken (CDA), legt het uit:

,,Consumenten moeten weten wat zij van deze apparaten mogen verwachten. De snelle groei van de markt voor bijvoorbeeld slimme tv’s en wasmachines biedt voordelen, maar het is vaak nog onduidelijk waar je als consument terecht kunt als een slim apparaat het niet meer goed doet.”

Gut, de bezorgdheid van deze christendemocraat druipt er van af. Maar ook zij weet drommels goed dat de staat de rol van het “Albesturend Opperwezen” overneemt. Mag dat eigenlijk wel?

Maar, beste Nederlanders, wij hebben dit allemaal echt zelf gewild. Wanty wat wordt er in het berichtje ook nog stiekempjes gemeld?

Het kabinet volgt daarmee Europese regelgeving die op initiatief van Nederland tot stand is gekomen.

Dus zo zit dat: wij, Nederlanders hebben er zo op aangedrongen. Het is toch grappig, dat geen Nederlander in de gaten heeft wat hij of zij zelf wil, laat staan dat hij of zij er in Brussel zo op heeft aangedrongen. Dat wordt door de EU en het Kabinet geregeld. Wij, Nederlanders willen waar voor ons geld, dus dan zal het wel goed zitten.

Draai het echter nu maar eens om. Al die apparaten, straks meer dan 20 miljard (!) zijn online verbonden. Via internet of het 5G netwerk. Wij kunnen via ons Pc’tje allerlei dingen downloaden en uploaden. Dat vinden wij handig. Maar dat vindt de overheid, als wakend oog van ons welbevinden, óók handig. Want wat er in kan, kan er ook weer uit. En dat is precies de bedoeling: de burgerij in de peiling houden. Het beruchte “Big Brother” idee van controle en beïnvloeding.

U zult zeggen: beïnvloeding? Hoe dat dan? Ook dat is vrij eenvoudig als alles kan worden “bewaakt”. U heeft vast wel eens van het werkwoord “hacken” gehoord? Dat hoeft de overheid dan niet meer te doen, omdat alles online aan elkaar is gekoppeld. Van buitenaf kunnen dus met het grootste gemak zaken worden gecontroleerd én gemanipuleerd. Vergelijk het met de “DNA bewijsvoering”. Op het moment dat u wordt verdacht, moet u DNA inleveren, zodat er altijd een “match” is. Of vergelijk het met de enorme drugsvangst die zogenaamd direct door de “autoriteiten” is vernietigd. O, ja?

Of iemand om een duistere reden onschendbaar maken, hem “majesteit” (uwe verhevenheid) laten noemen, zodat hij nimmer een aanslag “in naam des konings” ontvangt. Vervolgens blèrend naar de door hemzelve benoemde “rechter” hollen en een schadeclaim indienen, als zijn “privacy” wordt geschonden? Onschendbaar geachte flapdrollen en meekruipende druiloren aan de macht. Ons land is een paradijs voor nitwits. En de cocaïne-vastgoedmaffia, ook.

Staatsrechtelijke harakiri in aantocht.

Want wie kan er bij volledige online controle van staatswege nog overeind houden dat kinderporno op een Pc van een van pedofilie verdachte NIET is geüpload door de recherche, die ook wel eens van een dossier af wil? Of, als de republikeinse beweging wordt verboden, er “opruiend en strafbaar materiaal” op uw computer wordt aangetroffen? Dat de AIVD via uw smartphone een hackopdracht uitvoert en u daarvan de schuld kan geven? Alles kan, in het land der blinden.

Men kan zich een ons controleren en bij hoog en laag beweren wat men wil: het is van nul en generlei waarde meer. Big Brother is killing himself. We leven in het mooiste land van de wereld, echt!

Want: dán kunnen wij er wel bij gaan staan en er naar te kijken…..

19 gedachtes over “Big Brother is watching you?

 1. “Want: dán kunnen wij er wel bij gaan staan en er naar te kijken…..”
  Om er daarna een paar kuub gewapend beton overheen te flikkeren.
  De hoofden mogen er boven blijven….

  Like

 2. Het politburo van de EU wil alles van je te weten komen.
  Doel heiligt de middelen, wat een gluiperige maatschappij is het toch met die linkse rotzooi.
  Inderdaad de kerk van rome/wit in de banier, blaauw de elite!
  Volk wordt gezien als een product , zwaar belast en kan worden leeg getrokken via de belastingen.
  King ping willem zwaait met de scepter.
  Gelukkig hebben we het wel goed! Kan niet wachten op de kerstspeech van zijne doorluchtigheid.
  De slimme meter in mijn ei gen bovenkamer staat op de lachstand.
  https://changeeuropenow.com/2019/12/16/5-redenen-om-bang-te-zijn-voor-de-eu/
  Nexit komt eraan!

  Like

 3. Tsja, Big Brother, Big Brother is een onhebbelijke identiteit vertegenwoordigt door een groep zich minister noemende incompetente dienaren van de bovendaan, die momenteel zelf met spouse en kids weer vakantie viert op onze kosten in Bariloche, zijn reserve koninkrijk. Niet dat hij en zij die vakantie nodig heeft, want van de inspanningen die hij doorgaans pleegt zou niemand een burnout krijgen, dus is er een andere reden dat hij (en zij!) heen en weer pendelen tussen zijn optrekje in Den Haag en het enorme grondbezit in Argentinie! Het is waarschijnlijk hun vluchtelingenverblijf als er eindelijk een revolte uitbreekt ‘hier ter lande’. De kans daarop is minimaal, maar je weet maar nooit. Eens is de maat helemaal vol (eigenlijk nu al!).

  Rest mij om alle lezers en Administrator van HdR een fijne vakantietijd toe te wensen en gezondheid zonder al teveel zorgen voor volgend jaar, alweer 2020!

  Like

 4. Stilaan wordt duidelijk dat rutte een linksfascistische neonazi is, en dat tekent zich de laatste tijd af met zijn sympathie voor de ideeen van linkse partijen.
  En zijn steun aan de linksfascistische neonazis van de eu , waar nu grotendeels duitsers aan de macht zijn . Met de bedoeling het derde duitse rijk te creeeren.
  Zijn grootvader was een collaborateur van de nazi
  s dus het zit rutte in zijn dna en goed bevriend met het koningshuis die ook nazi wortels hebben.
  De elite greep in en zorgde dat de tot dan toe onbekende Mark Rutte op de troon werd gehesen en daarmee kon Rita Verdonk het veld ruimen.

  Like

 5. BIG BROTHER is WRITING to YOU —->

  En de brainwash/Hersenspoeling van het Vollek gaat maar door.
  De EU inderdaad.
  Geert Mak gezien in de laattse VPRO (bestaat alleen nog maar in naam!)? zie: https://www.npostart.nl/vpro-boeken/29-12-2019/VPWON_1305144 Zijn boekje met als (gestolen) tiettel:
  “Grote verwachtigingen in Europa. ” JAJA!
  Allereerst heeft ie die titel gepikt van Konstantin Paustovski:
  “De tijd van de grote verwachtingen”
  Ten tweede heeft ie die reis kunnen maken met geldelijke ondersteuningen van Soros of een andere Joodse maecenas danwel uit geheime fondsen van de EU-pot.
  Ten derde vraag ik me af of ie alles; dan wel, het; zelf heeft geschreven. Hoeveel Ghost-writers hebben dit smerige pamflet over een Europa niet aan meegewerkt? Want ook en vooral de intellectueeltjes die nog naar die Vpro (=pro V =pro Volksverlakkerij) kijken moeten de hersentjes worden gespoeld.
  Nou “VPROboeken” mag ook al niet meer, misschien hoop dat er toch KLOKKENLUIDERS, danwel een enkel klokkenluidertje die durft bij de VPRO zit, want het allerlaatste boek van Wessel te Gussinklo lijkt me haaks op all die vorige fuck-boeken te staan, moet het nog lezen dus ik hou jullie (ghij Volk van de Republiek Nederland) op de hoogte!

  Like

  • O ja de titel van sgreiver Geert kak eh zak eh sorry “mak” (nomen est omen) nogmaal:
   Grote verwachtingen: In Europa – 1999-2019
   Ziet u al die negens. Waarom de geschiedenis van Europa tot of t/m 1999? Precies draait u het maar om, zoals die illuminatie klupjes steeds doen (en lagguh, lagguh dat ze/zullie doen: om die domme Neeanderlanders, om die domme Uropieaanen hahahha omje ‘dood’ te lachen en dat doen zij dus ook : op allerlei manieren hier al vertelt. Oorlog(wo revoluties aangestoken dat dan weer wel), Monsanto-voer, Vaccinaties, Genderombouw, IVF, KID, Jeugdzorg, nepaanslagen, plofkraken, boerennekomdraai beleid etc. etc. etc.

   En….. heeft u het al gezien? ja toch nee toch… 999 = . . .

   p.s. en al die reclame voor hem (lees pushing) op Bill-borden zelfs
   jajaja goeie man hoor stoere vent om in de kont van de machten te kruipen

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.