RABO bank: "Geen zorgplicht maar zwijgrecht"


Boeren klagen de RABO bank aan, 12 in totaal.

Banken werpen zich bij hun klanten eigenmachtig op als “adviseur”, maar uiteraard moet je dat met een korreltje zout nemen, ze zitten alleen voor hun rendement.

In 2015 werd het melkquotum afgeschaft en zijn 800 boerenbedrijven gaan uitbreiden. Er werd geïnvesteerd in nieuwe stallen en daar zijn door de meeste boeren zware hypotheken voor uitgegeven in combinatie met onderpand, hetzij grond, hetzij gebouwen, hetzij toekomstige opbrengsten. Banken hebben liever drie keer zoveel zekerheden als ze in feite nodig hebben. Stallen bijbouwen betekent dus ook mee koeien melken, dat weet iedereen.

Maar de RABO bank heeft iets achter de hand gehouden. Op 1 juli 2015 gaf de overheid op basis van het aantal dieren op die dag, fosfaatrechten uit. Voor de investeerders was dat dus te weinig, maar de stallen waren al in aanbouw. De RABO bank wist ervan, maar adviseerde niets. Ook de overheid heeft niet gewaarschuwd. De gang naar de rechter is dus terecht, want er dreigen bedrijven aan kapot te gaan wegens de boetes en de desinvesteringen. Een rechtbank heeft nog nooit het individuele belang behartigd, dus ook nu zal dat niet anders zijn.

De aanklagers moeten nu het volgende doen om daadwerkelijk het verschil te maken:

 1. ongeacht de uitspraak in hoger beroep gaan;
 2. alle betalingen gedurende de loop van het proces stop zetten;
 3. de bank laten aantonen dat er geld is geleverd voor de hypotheek;
 4. de bank aan laten tonen dat het onderpand nog onder de bank berust en niet is doorverkocht naar derden;
 5. Zolang geen afdoende bewijs zijdens de bank is geleverd wordt de verpanding eenzijdig ingetrokken door hypotheekgever.

Er zijn nog wel meer details, die de bank ertoe nopen met bewijs te komen. De hele zaak is gebaseerd op bewuste misleiding uit winstbejag. Was dat wel gebeurd, dan had de RABO bank naar onze inschatting miljarden euro’s aan leuke leningen misgelopen. Zolang de bewijslast niet overtuigt, is er geen zakelijke overeenkomst meer.

In Amerika werd een huiseigenaar door de bank gedwongen zijn huis te verkopen. Doorgaans levert die eigenaar dan gewoon de sleutel van dat huis in aan het loket, stapt in de auto en rijdt weg. In dit geval heeft de huiseigenaar zijn huis vakkundig gesloopt, het puin opgeladen en met sleutel en al voor de deur van het bankfiliaal gekieperd. Daarmee had hij volledig aan zijn contractuele verlichting voldaan. Op de grond – die niet als onderpand diende – heeft hij een nieuw huis gebouwd.

Conclusie: er moet een nieuwe “Boerenleenbank” worden opgericht, waar iedere belanghebbende – met uitzondering van het grootkapitaal en de overheid – lid van kan worden door een storting. Daarnaast moet er een Obligatie Trust komen, waaruit de boeren kapitaal kunnen omruilen tegen door hen uit te geven obligaties.

Niet massaal emigreren, maar het heft in eigen hand nemen. De RABO bank heeft volgens de wet “zorgplicht”. Maar die is ondergeschikt aan het eigenmachtig door de bank gehanteerde zwijgrecht.

We moeten nog maar zien of in dit land nog recht wordt gesproken.

10 gedachtes over “RABO bank: "Geen zorgplicht maar zwijgrecht"

 1. De Rabobank pleegt kunstroof, maakt jacht op collecties van kunsthandelaren en medewerkers van de bank achtervolgen hun klanten. Dat staat te lezen in het boek De Verpanding. Of beter gezegd: dat stond te lezen in het boek De Verpanding. De rechtbank in Den Haag heeft het boek verboden.

  De bankmedewerkers worden met naam genoemd en dat is volgens de rechter een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Volgens Quote komt er waarschijnlijk een geanonimiseerde herdruk.

  Het boek van schrijfster Paulien Derwort gaat over twee kunsthandelaren die terechtkomen bij de afdeling Bijzonder Beheer. Eén van de handelaren ziet hoe bankmedewerkers schilderijen van de muren halen. Ze komt ook tot de ontdekking dat een bedrijfsrechercheur haar gangen nagaat.

  Door toedoen van de bank raken de kunsthandelaren in de financiële problemen. Andere ondernemers constateerden eerder al dat het standaardpraktijken zijn bij de Rabobank.

  Eén van de handelaren: “De Rabobank heeft het gepresteerd het gehele vermogen van een klant te laten verdampen. Zij hebben ons geplunderd en bestolen. Als ik nog geld over had gehad zou ik ze een proces hebben aangedaan wegens diefstal, misbruik van ‘zorgplicht’, misbruik van pandrecht en onethisch gedrag.”

  https://www.ninefornews.nl/boek-rabobank-medewerkers-die-bedrijven-kapotmaken-verboden-door-rechter/

  Banken hebben de macht, elite en politici profiteren en Justitie en de media dekken het af…..

  Like

 2. Dat deze bank nog ter verdediging aanvoert dat de schuld die de boeren hier mee hebben gewoon bedrijfsrisico is?
  De banken met alle denkgenoten, de Deep state, zijn nog duidelijker van de realiteit losgezongen?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.