Coevorden: eindelijk op de kaart


Wij lezen het volgende, hartverwarmende bericht:

Coevorden komt massaal in actie voor de eigenaren van de grillroom Ali Baba, die zaterdag na een explosie instortte.

Op het nippertje is het 5-jarige zoontje van de eigenaar gered, het loopt allemaal toch nog goed af. En iedereen praat er over. Agenten maken ongepaste selfies met de puinhoop op de achtergrond, terwijl dat jochie er nog onder ligt. Anno 2019 kan werkelijk alles. Als het maar leuk is. Goed voorbeeld doet goed volgen. Wat in uniform kan, kan ik ook dus.

Een inzamelingsactie voor de getroffen gedupeerden?

Zouden we niet eerst afwachten wat de oorzaak van die explosie is geweest? In het tijdsgewricht van plofkraken, granaten in de brievenbus en illegaal vuurwerk, is alles mogelijk. Het kan ook gewoon een gaslek zijn natuurlijk, maar toch….

Illegaal vuurwerk en drugshandeltjes liggen dan ook niet meer zo ver uit elkaar, dus misschien kluste pappie wel wat bij…. voorraadhoudende bijverdiensten in de keuken en kwam dat tot ontploffing. Een aanslag zou ook goed mogelijk zijn, maar dan zitten we al diep in het criminele milieu. Al met al beetje prematuur dus, die liefdadigheid van betrokken stadsgenoten. Voor hetzelfde geld geef je geld aan iemand die door criminelen is afgeperst, vanwege protectie en zo. Kan ie ze direct betalen – je weet het niet.

Maar Coevorden staat op de kaart. Belangrijk. Want we kennen het eigenlijk alleen maar van dat standbeeldje van de Bloedhond van Coevorden: generaal van Heutsz. De bevrijder van Atjeh en vertrouweling van Pauline de Ranitz, alias “koningin Wilhelmina”, onze nationale, zorgzame moederkloek. Standbeeld onthuld door “Prins” Hendrik in 1933; ook al zo’n Nederlander om trots op te zijn…. oh, wacht….

Bloedhond van Coevorden

In Coevorden verdommen ze om dat beeldje op de vuilnisbelt van de geschiedenis te flikkeren. Ze hebben hem wel eens “stilletjes” verplaatst, maar niet van de gelegenheid gebruik gemaakt hem onderweg kwijt te raken…. Goed idee: even met wat zwaar illegaal vuurwerk opblazen, het heeft geen enkele waarde voor het nageslacht, een paar fotootjes is voldoende.

Want in dat geval zou het stadje voor eeuwig op de kaart staan.

Zo lang dat gedrocht in brons daar staat …. écht niet….

Een gedachte over “Coevorden: eindelijk op de kaart

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.