Boeren beloven keiharde acties


Maar er zijn nog een paar opties en die doen pas echt pijn.

Zet je maar schrap mensen, op woensdag 18 december a.s. gaat het gebeuren. Alles kan wel eens plat gaan, men is van plan een aantal dagen en nachten te “posten” zoals dat heet. Verder willen de boerenleiders er nog niet zo veel over kwijt. De burgerij begint te morren en toont minder begrip voor een derde, zo mogelijk desastreus boerenprotest. Althans niet zolang er noodgedwongen voor de export wordt geproduceerd en ons dagelijks brood voor 90% uit het buitenland moet worden aangevoerd. Maar de boeren kunnen een machtige factor zijn voor een gigantische hervormingsoperatie, zonder dat ze dat zelf beseffen. In een brief staat de volgende noodkreet:

 • Het stikstofbeleid van de overheid heeft gefaald.
 • De klimaatsalafisten willen alle geld in Nederland opbranden (1000 miljard) voor niet bewezen effecten.
 • Het PFAS beleid is volstrekt ontoereikend
 • De economie is aan het remmen en zal in recessie komen door stilstand in afgifte vergunningen.
 • 11,2 miljard subsidie voor biomassa uit voornamelijk het buitenland. Deze gelden zien wij liever besteed aan de ouderenzorg, onderwijs, defensie en uitvoering van het plan van het Landbouwcollectief.
 • De miljoenen die vrijgemaakt worden om de helft van de Nederlandse boeren op te kopen willen wij niet hebben. We willen niet verdreven worden van het land van onze voorvaderen! Dit geld kan beter gebruikt worden elders in de economie al is het voor lastenverlichting!

Tot zover de gevoelens van de boeren, die de financiële kartels (banken, mega-coöperaties en de multinationale food-kartels) nog even met rust laten en de bal volledig bij de overheid deponeert. Het zal onvoldoende blijken. Men is geheel op zichzelf aangewezen, men mag de goodwill van de burgerij niet verspelen. Het is lopen op eieren. Maar het is één blok.

Men kan twee sporen volgen.

(1) Het luidruchtige spoor van harde acties

Er is door de “regering” geluisterd naar de problematiek van de boeren. Zoals gebruikelijk zegt dat niets. Voorstellen van de boeren zijn aandachtig bestudeerd, maar niets wijst er op, dat er ook iet mee wordt gedaan. Naar eigen zeggen leverden de voorgaande acties geen drol op. Men is gefrustreerd en komt in tijdnood. Dit is de tactiek van de overheid, die de schuld vrijwel geheel bij de boeren zelf legt. Het luidruchtige spoor houdt in, dat er blokkades worden ingericht, die het logistieke apparaat verlamd. Dat kan door de af- en aanvoerlijnen van de distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Door de wegen rond Schiphol en de Rijnmond te blokkeren. Door het treinverkeer te saboteren. Door verkeersaders te barricaderen. Door de vaarroutes te stremmen. Men heeft talloze mogelijkheden, omdat de boeren goed gemechaniseerd zijn, dus flexibel en mobiel. We zijn benieuwd hoe ons enige parate bataljonnetje infanteristen zonder tanks (verkocht voor vriendenprijsje) met hun Uzi’s daar nu eens tegen gaan optreden. Samen met de uit hun bed geroste “klompenwacht” van de majesteit, de Marechaussee. Het vuur op eigen mensen openen? Het zou niet de eerste keer zijn. Maar toen was het oorlog met vluchtende soldaten die hun twee kogels al hadden verschoten op de Grebbeberg of werd het zogenaamde staatshoofd existentieel bedreigd door kraakbenden in het broeinest van de Republikeinen, Amsterdam. Wat er ook gebeurt, het kan fout lopen, omdat de bevolking last van de boeren gaat krijgen. Stikstof en stank is nog wel te overkomen, maar sappelende Kerstdagen op een houtje bijtend gaat te ver. De boeren die zelf winkels hebben zijn binnen een paar uur uitverkocht.

(2) Het stille spoor van de ‘totale reset

Dit wil zeggen, dat de agrarische sector als geheel op een zeker moment een paar grenspalen moet slaan. Die palen hoeven niet eens tegelijk de grond in, maar dat zou wel het beste zijn. De eerste paal is het abrupt stoppen van alle verkoop van areaal, anders dan binnen de sector zelf. De dreiging van onteigening kan worden geneutraliseerd met trekkers en ander materiaal. De tweede paal is het massaal aanvechten van leningen door banken via de rechter en derhalve tot nader order stoppen met betaling van rente en aflossing. Dat proces moet gaan over het bestaan van de leningen die zijn gefinancierd met verpanding van have en goed en de waardering daarvan. Dus je geeft de bank 20 ha grond in onderpand om er 1,5 miljoen in klinkende munt voor terug te krijgen. Niemand ziet echter “klinkende munt”, iedereen zit vervolgens wel degelijk met een schuld. Een bank moet geld leveren, geen schuld. De volgende paal is het inrichten van een eigen financieringscoöperatie om te herfinancieren en om het obligatiesysteem en het quoteringssysteem te herintroduceren. Om aan de eisen van stikstof, CO2 en Pfas te voldoen, moet de productie massaal door quotering worden gereduceerd. Met als gevolg dat de betalingen ten bate van bestaande financieringen voorlopig ook niet meer op gang komen. De volgende paal is het overnemen (van de macht) van de grootste agrarische coöperaties, waar waarschijnlijk boeren toch al lid van zijn of in het bestuur zitten. Een andere optie is het veilen van (stukken van) de deelnemingen ervan en het overnemen van de vennootschappen die er onder zijn gehangen. Er zullen andere markten moeten worden aangeboord. In ons eigen land, niet ver weg. Bang voor de concurrentie? Het is nergens voor nodig. Nederlandse boeren produceren het slimst, wat er nu moet gebeuren is dat ze ook het schoonst en het gezondst produceren. De grote reset, het kardinale herstelpunt. Niet meer ’s werelds grootste exporteur? Spijtig, maar laat ons eerst zorgen zelfvoorzienend, schoon en gezond te produceren wat we zelf nodig hebben. Wat moeten we hier met al die geiten en schapen. Wat moeten wij hier met al dat transgene mais. Wat moeten we hier met al dat zogenaamde krachtvoer vol met groeimiddelen. O ja, natuurlijk de melkgift neemt af, er is minder kaas voor de export, maar er is meer areaal voor tarwe, vlas, eventueel hennepcultuur. Minder melk, hogere prijs, veel betere kwaliteit. We zijn lang niet compleet, maar je moet ergens beginnen. Beter een tactische beweging dan keiharde confrontatie, terwijl je zelf de zaken onvoldoende op orde hebt.

En ondertussen is er geen centimeter grond afgestaan. Eerder bijgekocht.

Het is tijd voor de Grote Reset. Voor het Herstelpunt in de sector. Met de kennis van nu, gaan we 100 jaar terug. Niets mis mee. Resetten is vooruitgang, laat u niets door andere belanghebbenden wijs maken.

Vervolgens kunnen de boeren eisen gaan stellen. Ook niet landbouw areaal moet worden schoon gemaakt door degen die het hebben vervuild. Het stoppen van subsidies aan de boeren is de volgende stap. Maar ook dan geldt: gelijke monniken, gelijke kappen. Geen subsidies meer voor biomassacentrales, windmolens en zonnepanelen. Geen subsidies voor leuke culturele dingen, geen subsidies voor sportverenigingen, om een kaartje betaalbaar te houden, met het gevolg dat de boer wat langer door moet werken.

We gaan er geen oorlog om voeren als het nergens toe dient. Maar we gaan het wel realistisch maken en de problemen loskoppelen van grondeigendom.

Geen centimeter dus.

Boeren waren al gewaarschuwd

Nu zijn alle Nederlanders dat ook:

27 gedachtes over “Boeren beloven keiharde acties

 1. Pingback: Boeren beloven keiharde acties op woensdag 18 december | JDreport.com

 2. RADICAAL

  Het moet radicaal anders. Het boerenverzet moet vorm krijgen door actie en heeft geen boodschap aan de reactie van de overheid, de EU of een andere subsidieverstrekker.

  Confrontatie en harde acties hebben kans van slagen als je zelfstandig kunt opereren. Vooral financieel. Dus moet er eerst worden gezorgd voor orde op zaken in eigen huis.

  Zelf financieren, zelf de voedselvoorziening verzorgen, zelf de surplussen wegwerken. Uitstoot afbouwen, krachtvoer afbouwen, kunstmest (stikstof) en giftige spuitmiddelen buiten de deur zien te krijgen, de boerenstand moet zichzelf zuiveren. Geleerden raadplegen helpt niets. Je boerenverstand gebruiken daarentegen wel degelijk. Minder opbrengst? Dat heeft een prijs. Gevaar voor import? Kan best, maar het moet van dezelfde kwaliteit zijn en er mag geen slavenarbeid (gesubsidieerde lonen – Duitsland!) worden gebruikt.

  De Grote Reset is het startschot voor onafhankelijkheid. De relatief kleine groep boeren is daartoe in staat, beter als ieder ander.

  Er is genoeg gepraat en tijd gerekt. Het moet nu RADICAAL anders.

  Liked by 2 people

 3. Het is NU of NOOIT

  De Burgers moeten zich ook eens roeren en vierkant “ACHTER” de Boeren gaan staan! Het is het belang van een ieder: Gezonde melk en gezonde aardappelen, groeten en fruit voor de Nederlandse bevolking.
  ‘Solidair zijn’ heet dat.

  Ook de Bouwvakkers idem dito de rest, dus ik som op:
  BOEREN
  BURGERS
  BOUWVAKKERS
  BUREAUwerkers (kantoren van industr overheid etc etc)…
  BOVENKAMERwerkers (onderwijswerkers, onderzoekers etc etc etc)
  ook Politiewerkers en legerwerkers dienen zich aan te sluiten aangezien zij de het land te weten de “Burger” dienen en niet een stelletje boven ons gestelde nep-Oranjes en andere oranjestrontvliegengespuis.

  Allen als één-man tegen de BO(e)VEN-ONS-GESTELDEN.

  Like

  • En dan vergeet ik bijna nog de BUITENLUI !!
   “Assu die hier niets te soekke he, dan metiene erreuit”.
   Dus onthoudt goed:
   Boeren, Burgers en geen Buitenlui

   O ja dan hebben we de LePo’s of MiPo’s (hoe zal je ze noemen c.q. samenvatten) LeePoos= leger en politie of Militairen en Politie (MiPoos), deze dienen goed te beseffen dat ze het Volk moeten dienen en niet een tot op het bot corrupte rOverheid en illegaal Oranjestrontkleurig broeinest van hoereren, boeleren, stelen en moorden van burgers. Uiteindelijk worden ook zij gevoed door de Boeren en betaald door het VOLK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Liked by 1 persoon

 4. Geld is juist altijd de oorzaak van het probleem. Daarom doen mensen wat ze zonder geld nooit zouden doen. De banken niet betalen is prima, maar de banken reserveren al het geld waar ze menen recht op te hebben voor zich zelf zonder tussenkomst van de degene aan wie ze de lening uitgeven. Dan moet je massaal van bank veranderen.

  Beter is het om het machtsmiddel van je vijanden, het geld van de banksters, helemaal niet te gebruiken. Hierdoor sla je ze een machtsmiddel uit handen. Want de meeste mensen gaan echt niet hun medeburgers in elkaar meppen als er niets tegenover staat.

  De vraag is; hoe kun je zonder geld toch de economie draaiende houdt. Dus geen toestanden krijgt zoals in Venezuela. Daar moeten we eens over na gaan denken. Hoe krijgen we onze medeburger zover dat hij zijn werk blijft doen zonder daar geld voor te krijgen, in vertrouwen dat hij voor zijn bijdrage ook mag delen in het werk van een ander.

  Reactie Administrator

  GELD
  Ik heb geen problemen met geld. Onder voorwaarden.

  Geld moet een ruilmiddel zijn, geen handelswaar.
  Geld ontstaat door de factor Arbeid te waarderen.
  Leningen bestaan uit contanten, niet uit een administratieve boeking
  De staat moet geld uitgeven met terugbetalingsverplichting en zonder rente.
  Iedereen mag obligaties uitgeven en zelf bepalen hoeveel rente daar op wordt geheven.
  De Centrale Volksbank moet uiteindelijk een nieuwe munt uitgeven, waarin bovenstaand is gewaardeerd.

  Conclusie: we moeten werken voor ons geld en dat kan ook, omdat alleen Arbeid wordt betaald. De meest contraproductieve elementen binnen een economie zijn banken die schulden uitdelen en dat “geld” noemen. Feitelijk oplichterij. Daar zit de pijn.

  Like

  • Dag Jan,

   Ik ben het geheel met U eens.
   The root of all evil; geld
   Inderdaad, niet meer of zo weinig mogelijk ermee van doen hebben.
   Hoe wij onze medeburger zover krijgen?
   Ik ben van mening dat dat bij ons Zelf aanvangt.
   Immers een goed voorbeeld doet goed volgen.
   Maar het lijkt er op dat zowat iedereen zit te wachten totdat een ander dat gaat doen.
   Hetgeen dus echt niet gaat gebeuren.
   Wij allen dienen thans Zelf de verantwoordelijkheid voor onze Vrijheid in de hand te nemen.
   Wij hebben het namelijk Zelf zover laten komen, niemand anders.
   Wij hebben stap voor stap onze Vrijheid in de handen van anderen gelegd, wij hebben de regering van onze eigen levens overgedragen aan empathieloze psychopaten die leven voor macht en geld.
   Wij hebben gestemd op personen die wij persoonlijk niet eens kennen, hetgeen op zich natuurlijk al een krankzinnige situatie oplevert.
   Gezien de poppenspelers bezig zijn het cash geld af te schaffen, is het tevens een goed moment ermee te beginnen hier maar alvast aan te gaan wennen.
   Door een samenleving op te bouwen waarin geld niet langer meer van belang is.
   Wij kunnen hier Zelf mee beginnen door:
   -Je eigen eten te gaan verbouwen.
   -Als een speer zorgen dat je geen schulden meer hebt
   -Door arbeid te ruilen tegen arbeid.
   -Door gereedschappen etc. samen te gebruiken
   -Door spullen te ruilen met elkander etc.
   -Door geen uitkeringen of subsidies te aanvaarden,
   -Feitelijk dus door je los te koppelen van een systeem wat jou vernietigd.
   -Door je stem niet langer weg te geven, je hebt deze immers voor jouw Zelf nodig, stem immer op jouw Zelf !

   Daarmee stoppen wij het monster te voeren wat ons opvreet….en verhongerd dan dus

   Ik leef al een lange tijd zo, ik heb nog steeds een paar honderd euro per maand nodig voor de ‘vaste lasten’, maar dat wordt ook steeds minder doordat ik thans bv bezig ben mijn energiebehoeftes terug te draaien.
   Het is mogelijk, maar we dienen wel bereid te zijn onze handen te laten wapperen, creatiever te denken, onze opgelegde angsten te onderzoeken en deze de deur uit te gooien.
   Niemand kan ons onze Vrijheid geven, wij dienen dat Zelf te doen door gewoon terug te gaan naar onze oorsprong.
   Door de verantwoordelijkheid van ons leven terug in eigen handen te nemen.

   Hoe ook kan? Voorbeeldje; een vriend van mij kocht onlangs hier in de buurt in N-Frankrijk een huis voor 12000€, met een lap grond.
   Dat kan hij cash betalen, dus geen schuld. Het huis dient opgefrist te worden, maar is bewoonbaar.
   Op de grond gaat hij zijn eigen eten verbouwen.

   Besef dat een mens feitelijk maar 3 dingen nodig heeft om in leven te blijven, nl. goed eten, schoon water en een dak boven zijn/haar hoofd.
   Houd het eenvoudig, en de wereld waar je werkelijk in wenst te leven opent zich.
   En dan, ben je pas echt rijk…….

   Nooitgedacht.

   Liked by 1 persoon

   • Volkomen mee eens als je ziet wat r weggesmeten wordt en de afvalhoop steeds maar groeit, daarvan zou je de tranen in je ogen krijgen!
    Boeren leven op enkele na doorgaans bescheiden, sta ook voor een ander beleid opgesteld door burgers en boeren, uitgesloten de multinationals!

    Like

   • @Nooitgedacht Prima helemaal mee eens.

    Even wat aanvullende maatregelen, omdat we nu al tot onze nek in een door en door verrot systeem zitten:
    Kinderen opvoeden! En niet door de overheid, de school, de creche of de kinderopvang(de scouting en de sportclups wil ik er nog even buiten houden) maar zelf en eerst, ALLEREERST die fu..ing TV eruit (..= k is allemaal ENGels de taal vanonze bezetter).
    Die kranten meteen in de papiervernietiger, afvalbak en wat dies meer zij.
    Dit ook aan een iedereen mededelen onder het motto mond op mond dus: Zegt het voort……ad fundum, ad infinitum.
    Die game-apparatskies er ook meteen uit, althans alle spelletjes waarin geweld seks moord en doodslag voorkomt.

    ps Wat die ENGelse taal betreft zijn zij (zullie= de rOVerheid, de machten achter de macht) hard bezig onze eigen taal het Nederlands te vernietigen. Overal ENGe[lse] kreetjes, black friday in de winkels, in trams en bussen bij haltes de toeristische beziensw in het Engels omroepen, the vann Gogh museum, the holy saint…. church etc etc .!!!

    Maar beste Nooitgedacht ik ben bang dat de gemiddelde mens al deze dingen niet doet…..hechten te veel aan de gegeven situatie, missen het overzicht en het inzicht hoe de hazen feitelijk lopen. 😦

    Like

    • Beste Schnijder,
     “ik ben bang dat de gemiddelde mens al deze dingen niet doet…..”
     Vandaar dat ik er de nadruk oplegde het Zelf te doen.
     Immers, het is onmogelijk de ander te veranderen.De hele verdeel en heers indoctrine draait daar juist op.
     Het is echter wel goed mogelijk je eigen leven te veranderen, daar ligt onze verantwoordelijkheid, het enige pad naar Vrijheid.
     Immers, de buitenwereld die wij waarnemen, is een afspiegeling van onze eigen binnenwereld…
     Ieder mens creëert zijn eigen werkelijkheid.
     Zo binnen, zo buiten, zo boven, zo onder..
     Het zou weinig uit moeten maken wat de ander doet, echter des te meer wat men Zelf doet.
     Er zijn gewoonweg te teveel anderen, doch maar één jou, ik.
     Iemand zei ooit: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”
     Ik ben van mening dat daar een grote waarheid in rust, het vinden van je eigen waarheid, be true!

     Groet,
     Nooitgedacht.

     Like

  • Economie, economie, economie, economie, economie en nog eens economie!
   Het gaat niet om economie, het gaat om mensen die MOETEN leven(omdat ze nu eenmaal geboren zijn).
   Waar gaat het nu wel om? Wel, dat is voor ieder anders maar een ding is zeker het gaat of het hoort niet te gaan om rijker, machtiger, beter, leuker etc dan de ander te zijn, maar gewoon om er te “ZIJN”. Hoe?
   Heel simpel
   —————-SAMENZIJN—————
   zonder een ander, ieder ander te kort te doen.
   Het zoals @Adm Je boven een ander te stellen in wat voor opzicht dan ook, betekent scheidslijnen, rijken en armen, leven maar vooral ook doden (in de betekenis van doodmaken, oorlog, ‘vredesmissies’ en meer leugenachtige nieuwspraak a la Georg Orwell om de gore ordinaire rooftochten te maskeren) en ga zo maar door, groter huis, grotere auto, [nog] verdere vakantie (hoezo luchtvervuiling, verstoppingen op vliegvelden? etc.)

   Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Boerenverzet | HERSTEL DE REPUBLIEK

 6. We zien toch nog een factor over het hoofd, namelijk de subsidiekraan! Onder wereldhervormer Joop den Uyl in het leven geroepen om de laagst betaalden ietsje meer koopkracht te geven. Wat kan daar nou fout aan zijn? Om te beginnen hebben alle kabinetten erna met die subsidies ervoor gezorgd dat bijna alle Nederlanders ondertussen geheel afhankelijk zijn geworden van die subsidies omdat de salarissen nooit meer volledig zijn meegegroeid.
  Als vandaag de dag alle subsidies zouden worden afgeschaft, dan worden er honderdduizenden mensen dakloos, hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg, als je ziek zou worden betekend dat, het zo goed als zekere einde van het leven.
  Vele ouders die hun kroost naar een dagbesteding brachten zodat ze met de verdiende extra euro’s in ieder geval iets makkelijker konden leven werden door de leiding van de s’ rijksbelasting-dienst allemaal gezien als fraudeurs omdat ze het gore lef hadden die gegeven mogelijkheid benutte subsidie aan te vragen. Het zijn misschien wel vele honderdduizenden die daardoor persoonlijk failliet zijn. Als rijksverkwisters weten tweedekamerleden wel hoe je dat soort problemen oplost, er wordt een commissie in het leven geroepen die tot de conclusie komt dat het fout ging, de aangeleverde dossiers zijn allemaal zwart gemaakt om de waarheid te verbloemen en ziezo. En het probleem wordt maar gedeeltelijk opgelost!
  Minimaal een derde van de natie, althans de bevolking ervan is sterk afhankelijk van subsidies, vragen ze die niet aan, dan komen ze teveel tekort om rond te komen, ze gaan er net niet van dood. En dat…zal de familie von Amsberg NIET overkomen, die hebben trouwe vazallen en schildknapen die dat voor ze regelt. Lang leve de Nederlandse heilstaat(?)!

  Like

 7. Wij hebben de fatsoenlijkste demonstranten ter wereld:

  Tilburg rekende al op protest

  De gemeente Tilburg hield al langer rekening met een boerenactie bij het distributiecentrum van Albert Heijn op industrieterrein Loven. Farmers Defence Force had daarvoor een vergunning aangevraagd, en heeft die ook gekregen. Ook nu de boerenorganisatie zich officieel heeft teruggetrokken, mogen boeren hier demonstreren. Ze zijn in totaal twee uur welkom, de tijd gaat in op het moment dat de eerste tractor demonstratiegebied op komt.

  Like

 8. De intimidatie door de politie is direct al begonnen:

  Politie waarschuwt

  De politie waarschuwt weggebruikers via Twitter voor de protesten. Vanuit meerdere kanten melden actievoerende boeren dat ze streng in de gaten gehouden worden door de politie. Sommige tractoren zijn van de snelweg afgehaald, en op plaatsen waar actievoerende boeren staan, is ook veel politie aanwezig.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.