Revolte in Frankrijk


Revolte is de aanloop naar de Revolutie.

Op 5 december j.l. was er de algemene staking, waarbij behalve de gele hesjes nu ook vakbondsleden en brandweerlieden werd afgetuigd en beschoten door Macron’s elitekorps, nog steeds “politie” genoemd. Het is nu al de 56e zaterdag op rij dat de Fransen in optochten door vele steden lopen te demonstreren, zonder dat wij er hier wat van horen.

Aanstekelijk zijn de verhalen op Kleintje Muurkrant van “WK” over de Franse barricades, de Parijse Commune, de Franse Revolutie en zelfs de totaal verzwegen al wekende durende protesten in Algerije. We hopen van harte dat er iets gaat gebeuren. De eisen van de demonstranten nog eens op een rijtje:

Maar ook het zogenaamde “alternatieve nieuws” dienen wij goed in de gaten te houden. Want “nep nieuws” is immers van alle tijden. Over de Parijse Commune is ook nogal wat te ontzenuwen, maar de Franse Revolutie komt eerst aan de beurt. Georganiseerd door de machthebbers, omdat Lodewijk XVI zijn schatkist wilde vullen door de adel en de kerk óók gewoon belasting te laten betalen…..

De bestorming van de Bastille 14 juli 1789

Een lesje geschiedenis

De nationale Franse feestdag, de 14e juli, is de herdenking van de roemruchte bestorming van de gehate Bastille. Hier begon de bevrijding van het Ancien Regime, hier begon de bevrijding van toute l ‘Europe, vrijheid, gelijkheid en broederschap. De Bataafsche Republiek was er op gebaseerd.

Op die dag in 1789 verzamelden zich ongeveer 900 mensen aan de poorten van de Bastille, met als doel het plunderen van een grote voorraad buskruit. De happening ging de geschiedenis in als de ultieme poging om onschuldige gevangenen, die onder barbaarse omstandigheden werden vastgehouden, gemarteld en vermoord, te bevrijden. Hoe ging dat?

Om te beginnen: er zaten op dat moment in totaal nog maar 7 gevangenen in de Bastille. Dat waren vier veroordeelde valsemunters, een pedofiele graaf en twee geestelijk gehandicapten. Ze werden bewaakt door de gevangenis directeur en vier gewapende cipiers.

De verovering was dus een eitje. Al snel gingen de verhalen dat dit het keerpunt van de Franse Revolte werd, de Revolutie was een feit en de Bastille stond er symbool voor. Het werd gebracht als een onverschrokken heldendaad van het volk, die zowat met blote handen de gewapende macht te lijf was gegaan. Binnen de kortste keren liep men door Parijs met de hoofden gespietst op stokken. Men probeerde tevens te bewijzen dat de Bastille één grote martelkamer was en zelfs onderdelen van drukmachines werden tentoongesteld als hypermoderne martelwerktuigen. Gruwelverhalen deden de ronde, in kerkers werden gevangenen voortdurend gemarteld en vermoord en die het overleefden liet men in ondergrondse holen tot wel 50 jaar wegrotten. Een ware hel.

Men bracht “feiten” als de bevrijding van een stokoude graaf die nog door Lodewijk XV in de kerker was gesmeten. Of de ontdekking van een skelet van een gevangene met een ijzeren masker, die was doodgehongerd. In de maanden die er op volgden werden er wel tot 150 publicaties verspreid in Parijs, de de bevolking moesten enthousiasmeren tot nog meer Revolutie en vrijheid. Direct al werden er toneeluitvoeringen (á la Discovery Channel over 9/11) opgevoerd om de verhalen en de helden een gezicht te geven.

In november 1789 was de Bastille compleet verwoest en de sporen gewist, zodat de legende kon voortleven in de Franse ziel.

Compleet nep dus, maar het had een nobel doel.

Onze conclusie is, dat zolang er protestmarsen worden gehouden er nog niet veel aan de hand is. Op het moment dat de massa tot een revolte wordt verleid, wordt het al wat serieuzer. Het in de kiem smoren van een omwenteling wordt dan voor de kleine geprivilegieerde elite een stuk moeilijker. Op dat moment moeten we scherp zijn. Want op dat moment wordt er een moderne Bastille bestormd – onder regie van de elite, bijvoorbeeld de bobo’s van de vakbonden.

We moeten leren van de geschiedenis en zorgen dat – ondanks onze chronische informatie achterstand – we ze voor zijn.

8 gedachtes over “Revolte in Frankrijk

  1. Het schijnt dat de Franse revolutie vnml diende om het Franse Koninsghuis ex Keizerrijk af te schaffen en daar het Zionistisch/Communistisch regiem te installeren.
    Robespierre, Marat, etc allemaal puppets in de handen van de Rothschilds c.s.
    vgl De Russische revolutie van 1917 . 28 jaar later waar het meest gore Bolsjewistische-Zionistische bewind werd geinstalleerd met tientallen miljoenen doden (onschuldige burgers) werden vermoord (en wel op de meest gruwelijke wijze)!

    Like

  2. Over de ware toedracht van de Franse revolutie is onvoldoende bekend. De bovenstaande reactie van Snijder komt nog het dichtst bij de waarheid. Lees toch het boek “Sluiproutes van de macht” door Jules van Rooyen, (nog verkrijgbaar) of “De onzichtbare macht van Vrijmetselaars/Bankiers” door B.Izar. In beide boeken staat de geschiedenis van de Talmoedische vrijmetselarij die momenteel grote delen van de aarde denken te moeten koeioneren. In je eigen omgeving zie je vast wel maçonnieke lieden de baas spelen (belangenverstrengeling) Het beste bestrijdingsmiddel is openbaar maken met naam en toenaam en hun “functie”. Dat vinden ze namelijk niet fijn en het kan zijn dat ze dan het veld ruimen.

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.