Blokkeerboeren slaan door


De supermarkten maken zich grote zorgen over de dreiging van boeren om hun distributie plat te leggen. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) bereidt een grote landelijke blokkade voor die de complete voedselvoorziening in Nederland moet ontregelen. Een waar doemscenario dient zich aan. Een woordvoerder van de supermarkten: ” Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren. Dit dupeert iedereen en brengt de oplossing geen stap dichterbij”. De reactie van de boeren: “Op het Malieveld bereik je niks. Het Landbouw Collectief heeft gesprekken gevoerd met de minister, maar die hebben geen donder opgeleverd.’’

Waarom deze actie, zo vlak voor het toch wel gezelligste en meest onmisbare vreet- en zuipmomentje van het jaar?

Het luisterend oor van een minister, mevrouw Carola Schouten, blijkt geen garantie voor het inwilligen van de eisen van de boeren. Zeggen en doen zijn in Den Haag vaak tegengesteld. Ministers luisteren niet, daar zijn ze niet voor ingehuurd. Ministers moeten hun opdracht van hogerhand als “maatregel” verkopen, daar zijn ze voor aangesteld en daar worden ze op afgerekend. Met het electoraat hebben ministers niets, ze zijn niet gekozen, maar benoemd door de Eenheidspartij Nederland, trouw aan “grondwet” en “koning”, met een grondige hekel aan kiezers die ze aan beloften herinneren. De problemen die de boeren hebben zijn gefabriceerd en er is bewust op aangestuurd.

Blokkeerboeren

Ze maken zich niet populair door het volk met een hongergevoel de Kerstdagen in te sturen. “Deskundigen” zien al geen andere mogelijkheid meer dan het inzetten van het leger. Militairen inzetten tegen eigen mensen? Inderdaad ze draaien hun hand er niet voor om en zien het als een buitenkansje, omdat men hoopt dat met deze acties de boeren alle goodwill onder de bevolking verspelen. Maar de boeren hebben inmiddels begrepen dat er met een regering van een Kroonkolonie niet is te praten. Er is nu eenmaal consigne, dat het landbouw areaal in de Lage Landen dient te worden opgeruimd. Vandaar ook dat banken en toeleveranciers van bijvoorbeeld de bouw nooit mee gaan protesteren.

Het boerenverzet moet en zal worden gebroken. De staat heeft grond nodig om van Nederland een monoculturele distributiestaat te maken. Niet omdat wij dat willen met zijn allen, maar omdat er een groot plan is: de verdwijning van Nederland. Wij worden de draaischijf van Europa en uit dien hoofde kunnen wij alle voedsel importeren uit de landen waar we containerschepen vol subsidies hebben geloosd. Het plaatje is pas compleet als in dit land dozen, woontorens, beton en asfalt worden afgewisseld met strookjes natuur met een verdwaalde hobbyboer achter een hek. De rompstaat Nederland maakt straks deel uit van het herstelde roomse rijk.

Welnu, de boerenstand wil Nederland distributieland volledig plat leggen, de winter komt er aan, de kerstboom blijft uit, de eettafels leeg en het leger is paraat. Het volk zal zich achter het leger en de politie scharen. Oorlogspremier Rutte zal bevelen uitdelen, die hij een dag later is vergeten. Dat is handig voor latere Kamervragen, als de puinhopen zijn opgeruimd en de boerenopstand met geweld is neergeslagen. De vraag is nog wel even waar dit kabinet de troepen vandaan wil halen om de opstand neer te slaan. Het opperbevel zit straks in nazi-nest Bariloche, Patagonië aan de vette kalkoen, helaas zullen de echte militaire blunders in dat geval uitblijven.

Bouwend Nederland is solidair met de boeren. Een merkwaardig verschijnsel, want er is hier sprake van tegenstrijdige belangen. Bouwend Nederland wil de grond die de boeren is afgepakt vol bouwen en asfalteren. Het is een kwestie van tijd en Nederlandse vrachtrijders gaan mee protesteren. Dit zal overigens weinig zoden aan de dijk zetten, omdat dit een uitstervende beroepsgroep is, gezien de buitenlandse nummerplaten op de Nederlandse wegen.

Slaan de boeren met hun blokkade acties nu door? We denken van niet. Men heeft geen andere keus meer. Terwijl ze zich een slag in het rond produceren om de kaasexport aan de gang te houden, kopen wij een pak melk bestaande uit opgeloste overtollige Duitse melkpoeder aangelengd met gesubsidieerde Poolse ondermelk.

Het “gigantisme” in de landbouw is een mooi voorbeeld van het mislukte “vrije markt” systeem in combinatie met ongebreidelde subsidiëring van de zwakke broeders met hun inferieure producten.

Hoe de boerenstand mede zichzelf kapot aan het maken is.

16 gedachtes over “Blokkeerboeren slaan door

 1. Wat een onzin. Wat een slecht artikel.
  De boeren gaan SAMEN met de bouw, de gele hesjes en ws nog meer groeperingen de aktie aan.
  Dus met méér dan 67%steun uit de bevolking.
  De bevolking steunt NIET de politie en het leger, maar het verzet.
  U bent aan het polariseren met dit uiterst domme artikel.
  Doe eerst onderzoek voor je iets roept.

  Like

 2. De Nederlander die in principe nergens in is geïnteresseerd, die elke avond languit op de bank een uiltje knapt, naar Goede tijden Slechte Tijden of Wie is de Beste/Slechtste zanger kijkt die heeft geen enkele belangstelling voor de politieke beklemmingen van de boeren, de bouwwereld en de vrachtwagenchauffeurs. Hij/zij gaat braaf stemmen omdat hij/zij vindt dat als je niet stemt je de mond stevig op elkaar moet houden. Dat is ook de persoon die eens per jaar met een opgeblazen kroon op zijn hersenpan koningsdag viert en niet nadenkt wat dat hem/haar elk jaar kost. Hij/zij vindt dat het recht en de democratie moet zegevieren, maar de betekening van democratie ontgaat hem/haar, hij/zij vindt het wel goed gaan!

  Die boeren en de bouwwereld is voor hen een ver van hun bed show, ze zoeken het maar uit! Maar dan, die boeren hebben plannen om de toevoer voor het kerstdiner te blokkeren omdat het water ze tot aan de lippen staat, maar daar heeft Henk en ook Ingrid geen moer mee te maken, want iedereen die hun feestjes verstoord zoals koningsdag of kerstmis die is een vijand waar met alle macht (letterlijk) tegen moet worden opgetreden. Het Malieveld, ze zeiden het al, een ver van hun bed show, het verstoren van de toevoer van kerstvoer, foei… of tienmaal erger!

  Liked by 1 persoon

 3. Regering en vooral nep koningschap zijn nooit nuttig voor Nederland (of Europa)! Ze zijn bestemd om ons te leiden…… eigenlijk zijn ze maar loopjongens om ons te leiden…
  Maar boeren zijn ontzettend nuttig!!
  Regering en koningschap moeten kapot gaan, (want ze zijn ontzettend peperduur), de boeren zijn erg nuttig, want anders hebben ze nooit een baan.
  Lijkt wel, of de regering ons aan het kapot aan het maken zijn (zoals moslims)? We willen niet en nooit omvolking van islam,
  Massa Islam moeten we hard breken, zoals islam ook joden en christen wilt breken!!
  We zeggen altijd, dat: De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar nooit voor ieders hebzucht!

  Like

 4. Slechte titel, omdat ik in eerste instantie dacht dat de boeren te ver gingen met hardere acties.
  Persoonlijk zou ik ook nog graag ideeën zien wat goede acties zouden zijn en hoe die te organiseren.
  Maar stel een als opgeroepen wordt tot burgerlijke ongehoorzaamheid door geen belasting meer te betalen, wie doet er dan mee. Wie wil wil er vitale overheidsgebouwen bezetten?

  Like

 5. Hoop echt dat de boeren hard actie gaan voeren. En de bevolking zal zich nooit en masse tegen de boeren keren, als de regering dat denkt, dan is dat een misrekening. Eindelijk een hardwerkende ‘bevolkingsgroep’ die hier eens echt werk van kan maken!

  Like

  • En dit moet je al helemaal nooit doen:

   De woordvoerder van “Farmers Defence Force”(Boerenverdedigingsmacht? Slecht gekozen, maar “What’s in a name”) Marc van den Oever haalt de Hongerwinter er bij…..

   In de winter 2019/2020 is het 75 jaar geleden dat we een hongerwinter hadden. Dat de boer de meest gewaardeerde burger was die deelde van het weinige eten wat hij had. Vaak van illegale huisslachtingen en het achterover gedrukte deel van de oogst en zuivel. Op fietsen zonder banden kwamen ze van heinde en verre.
   Hoeveel kan een mens vergeten in 75 jaar, blijkt wel uit de huidige houding ten opzichte van de boer. Hardop denkend vraag ik me af of het geheugen eens opgefrist moet worden.

   Dit haal ik uit de BNNVara online krant Joop.

   https://joop.bnnvara.nl/nieuws/kritiek-op-borstklopperij-boeren-over-eigen-heldenrol-in-hongerwinter

   Dat artikel begint zelf al met een sterk en onuitroeibaar staaltje geschiedvervalsing:


   Boze boerenleider Marc van den Oever van de militante actiegroep Farmers Defence Force (FDF) pochte afgelopen week over de heldenrol van boeren tijdens de Hongerwinter. In die maanden van 1944-45, toen de nazi’s de aanvoer van voedsel naar de Randstad blokkeerden, kwamen 20.000 mensen van de honger om het leven.

   Hoe kwam het ook al weer, die voedselblokkade van toen?

   https://gerard1945.wordpress.com/tag/spoorwegstaking/

   Er moet nog een boel aan flauwekul en “correct geleuter” worden rechtgetrokken. Op deze manier helpt de boerenstand zich inderdaad zelf naar de verdommenis. We leven vandaag, niet in de oorlog, toen verzetslieden de dappere boer Hantje Zijlstra uit Wolsum (Fr.) doodschoten om een paar centen. Maar er waren ook boeren die onderduikers op straat zetten, omdat ze geen kostgeld meer konden betalen.

   Ik ben bezig met de uitleg hoe de boerenstand zich vandaag in een onmogelijke positie heeft gewerkt. Hoe het “gigantisme” haar sporen heeft nagelaten op het boerenland. Laat ze bijvoorbeeld eerst de onteigenings- en faillissementswetgeving om zeep helpen. Ze moeten zorgen dat er geen vierkante meter meer wordt afgestaan aan “de vooruitgang”. Blokkeren? Ik ben er helemaal voor, hoe drastischer hoe beter. Maar vertel het goede verhaal er bij en zorg eens en voor altijd voor duurzaamheid door de grote financiële machtsblokken uit te schakelen.

   Liked by 1 persoon

 6. Goed dat je er zo scherp bovenop zit Administrator. Ik volg het ook met grote interesse. Geboren en getogen in een klein dorpje in de Betuwe was er toch wel wat ongenoegen van de arbeider naar de heren( fruit) boeren. Ben benieuwd hoe de publieke opinie op hardere acties gaat reageren. Sympathie? Ben niet zeker van. Wie heeft al die grond verkocht waar nu woonwijken, industrie en AZC’s op verrijzen. Misschien kijkt het plebs wel met genoegen hoe ze uit elkaar worden geslagen.

  Van mij mogen ze echter wel de BV plat leggen, iemand moet het doen en zij kunnen het met hun machines. Laat het maar een hete winter worden. Het zou eens tijd worden.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.