Klaasje Dijkhoff is stout geweest


November 2018. Een artikel op Herstel de Republiek over Klaas Dijkhoff, die demonstraties tegen Zwarte Piet c.s. wilde verbieden. Hij hield van zijn met de paplepel ingegoten Sinterklaas en Zwarte Piet traditie en die liet hij zich niet door een zootje demonstranten afpakken. Klaasje D. had zich daarmee definitief gekwalificeerd als politiek uitschot. Uitschot blijft over als alle noodzakelijke economische functies zijn ingevuld. Als er geen plaats is in de normale werkzame samenleving, word je beroepspoliticus.

Thans begrijpen wij wat beter wat ’s mans beweegreden was.

Hij liet zich een riant wachtgeld uitbetalen boven op zijn uitkering die hij als fractievoorzitter van de anti-demonstratiepartij VVD geniet. Klaasje D. was verguld met de compensatie die hij kreeg na jaren van hard werken. U moet het zich zo voorstellen: u maakt bij uw baas promotie en laat u naast uw betere salaris nog een paar jaar het oude salaris uitkeren. Als dat in het bedrijfsleven wordt ingevoerd, hoef je geen Wall Street crash af te wachten, dan gaat het allemaal vanzelf.

Klaasje D. heeft de belastingbetaler voor Sinterklaas laten spelen.

Nu is hij tot inkeer gekomen. De betaling van die regeling wordt gestopt. Officieel dan. Hoe het wordt geregeld weet niemand, Klaasje D. kan wel van alles beweren. Dat deed hij eerder immers ook al. Zijn onterecht ontvangen wachtgeld gaat Klaasje D. niet terugbetalen. Daar had hij recht op, zegt hij. Dat is raar, want waarom stopt de uitkering dan? Vanwege het gemor onder de bevolking? Is Klaasje bang voor de consequenties als hij buiten komt? Ook zijn vroeg dementerende eindbaas stond vierkant achter Klaasje D., want “hij had er immers recht op”. De slager keurt zijn eigen vlees, wij van WC-eend, u kent het wel.

We hebben het vermoeden, dat er helemaal niets stopt, maar dat het anders is of wordt geregeld. Wel eens van “lump sum” gehoord? Want Binnenlandse Zaken (die namens ons Sinterklaas speelt) heeft gesteld, dat het ONMOGELIJK is om de regeling af te schaffen. Dus zijn tegenstanders kunnen er alvast een WOB-je tegenaan gooien.

De zoveelste VVD’er die alvast op zoek moet naar een ambtelijk baantje na zijn kortstondige politieke leven.

Wat een leegheid.

11 gedachtes over “Klaasje Dijkhoff is stout geweest

 1. Klaas Dijkhof, de beoogd opvolger van de grootste misdadiger die sinds de oprichting (ruim 210 jaar geleden) van de tweede kamer, het parlement heeft gedirigeerd, Mark Rutte. Leek hij zo sympathiek? Als VVD’er deed hij precies waar ze bij die partij zo goed in zijn, hij zat met zijn fikken in de belastingpot ter verrijking van zichzelf! Wat een zooitje ongeregeld is dat bij de partij die claimt het geweten van Nederland te zijn, die ons regelmatig aanspreekt op ons gedrag maar daar zelf met regelmaat van een secondewijzer lak aan heeft. Waar haalt die Dijkhof de edele moed vandaan om te stelen van de burger die een derde van zijn/haar zuurverdiende salaris door de belasting af laat pakken om het land bestuurbaar te houden, het ongekozen staatshoofd te pamperen en het asfalt, het stokpaardje van zijn partij te kunnen uitbreiden?
  Kreeg hij zoveel spijt dat hij onmiddellijk die extra bonus opgaf, of was er een andere reden? Het criterium politieke populariteit polls deed weer zijn werk, die polls deden vermoeden dat de VVD door toedoen van zijn bedrog aan het zakken was, dus heeft hij zelf(?) besloten om van zijn ‘sjoemel’ inkomsten af te zien. Het bewijs is hiermee bevestigt dat we door een misdaad syndicaat worden geregeerd. Erger kunnen ze het niet maken!

  Liked by 2 people

 2. De politiek heeft een wet in het leven geroepen die de uitkeringen regelen in geval van ontslag en werkeloosheid. Ontslag nemen en ontslag krijgen zijn twee aparte regels.
  In het eerste geval krijgt men geen werkeloosheid uit kering en als klootjesvolk geen wacht geld.
  Waarom heeft de politiek zich boven de wet gesteld?
  Iedereen is toch gelijk voor de wet en artikel een van de grondwet staat toch duidelijk “in gelijke gevallen gelijke behandeling”.
  Het contract met de kiezer is na vier jaar afgelopen en dat betekent geen uitkering volgens de wet.
  Geldt de wet niet voor ariërs = verheven boven het gewone volk?

  Like

  • Er zijn altijd figuren die gelijker zijn dan de rest. En wij, u en ik, zijn de rest, de overgrote meerderheid, die er bij staat te kijken en de vakantie plannen aan het doornemen is.

   Like

 3. Even een toevoeging aan de CV/Wikipedia

  van deze nepklaas:

  De Slimste Mens[bewerken]
  In de winter van 2016/2017 deed Dijkhoff mee aan het programma De Slimste Mens. Op 20 januari 2017 werd hij winnaar van het seizoen, door in de finale Hiske Versprille en Stefano Keizers te verslaan.
  De Sluwste Mens

  In 2019 wist Dijkhoff door zelfverrijking 37K toe te eigenen via de nederlandse belastingdienst.

  Het kan verkeren, de zoveelste VVD misdaad/integriteits crisis!

  Like

  • Kei handig van die oortjes voor de antwoorden, dachten we toen al…
   Tis dat ik varkens niet zou willen beledigen, maar anders zou ik zeggen dat ie wel enigszins zodanig uit z’n ogen gluurt.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.