Bouterse kun je maar beter preventief opsluiten.


Bouterse onthaald op kosten van zijn partij. In 70 bussen werden 900 mensen aangevoerd. Indrukwekkend. Op de persconferentie deelde hij het volgende mee:

„Ik moet me houden bij wat mijn advocaten zeggen. We zitten nog in het rechtsproces. Je moet in de plooi blijven om te kijken hoe je het spel mee speelt. Maar alles gebeurt binnen wet en regelgeving.”

Nette kerel, niet?

Meneer Bouterse en zijn trawanten moeten wel haast met enige weemoed terug denken aan hoe vroeger de dingen werden opgelost. Soms was een telefoontje genoeg om duidelijk te maken wie de baas was in de oude Nederlandse kolonie.

En bij hardnekkige tegenstand werden al te weerbarstige elementen uit de Surinaamse samenleving met razzia methoden bij elkaar gedreven en stuk voor stuk doodgeschoten.

Tot op de dag van vandaag ontkent meneer Bouterse er iets mee te maken hebben gehad. Hij was bij machte één van de gevangenen vrij te laten, maar de rest had hij geen invloed op, de stakker….

Toen de tegenstanders van het sergeanten regime dood en begraven waren heeft hij vervolgens ook niets gedaan om de daders op te sporen en terecht te stellen. Dan ben je niet alleen medeplichtig, dan ben je opdrachtgever. Tallozen lopen met de “vader van Suriname” weg. Omdat men vindt dat hij onschuldig is. Meneer straalt rust uit tijdens de persconferentie. Zijn potige lijfwachten spieden heel wat angstiger in het rond. Bang als ze zijn voor toch een onverwachte arrestatie. Want dit soort levensgevaarlijke moordenaars kun je maar beter in de isoleercel zetten, president of niet.

Er wordt tot rust en kalmte gemaand, want “het recht moet zijn loop hebben.” Nota bene bijna 40 jaar als een privé eigenaar van een heel land acteren en het recht aan je laars lappen; de man staat bol van de arrogantie. Binnenkort zal hij wel weer in zijn militaire outfit te zien zijn in den lande, intimiderend en oproer kraaiend als altijd.

Hopelijk hebben zijn landgenoten de 120 bladzijden van het krijgsraad vonnis tot zich kunnen nemen en is het met zijn “brede steun” voorgoed gedaan. Daarom kun je hem maar beter in gijzeling nemen, voordat hij alsnog de kuierlatten neemt.

Een peloton mariniers is voldoende om de orde te handhaven, mocht het leger spatjes krijgen. Mariniers, géén commando’s, in godsnaam. Dan komt Afghanistan held majoorkje Marcoke Kroon weer een lintje scoren…… Dat moeten we niet willen met ze alle, haha.

Leuke zondag nog!

16 gedachtes over “Bouterse kun je maar beter preventief opsluiten.

 1. Je kan de normen en waarden van een volk aflezen aan de machthebber(s) waar ze hun vrijheid aan afstaan. Surinamers lijken verdomme wel Vernederlanders, die blijven hier ook gewoon de von Amsberg / zur Lieppe-Biesterfeld maffia steunen. Met één klein verschil dat hier werkelijk niemand zijn vingers aan die lui durft te branden.

  Liked by 1 persoon

  • Wel, dan kun je aan de gang blijven, mat dat opsluiten.
   In Luik trof ik een gemeentefolder aan waarin men premies kon kriijgen om pellets, hout, en aardgas te gaan gebruiken.
   Want aardgas is goedkoop en schoon.
   Maar da’s dan toch gans van de pot gerukt?
   Who benefits?
   Luik ligt 20km van Vernederland, maar geen hond die er Nederlands praat hé?
   Je kunt geeneens een Nederlandstalig boek bestellen bij de gerenomeerde boekhandel, en ze hebben allemaal internet.
   Who benefits?
   Wat ik wil zeggen, die Boitersen zitten overal.
   En weet U ook waarom?
   Tsja, omdat we het allemaal wel best vinden.
   Wij sneden vroeger ook de slangen stuk van de Shell benzine stations, alleen die.
   Elk weekend weer.
   Rara.
   Maar nu ben ik blij dat er diesel uitkomt.
   Ik heb nog geen paard om de boodschappen te gaan doen, wellicht een goed idee.

   Omdat Nooitgedacht al 30 jaar geen liegbak meer heeft, vind hij tijd boeken te lezen.
   Ik ben thans verknocht aan Rutger Bregman’s 2e boek, De meeste mensen deugen.
   Veel gedachtengoed voor wat de lezer ook op deze site aantreft.
   Een aanrader.

   Zijn eerste boek was getiteld ‘Gratis geld voor iedereen.

   Eye opener.

   Like

    • Merci Blackpeat,

     Tijden het lezen van ‘De meeste mensen deugen’ dien ik toe te geven dat er een onbekende ondertoon in zat.
     Ik vebaasde me al omtrent de hoeveelheid gegeven informatie , dat kun je als ‘normaal’ mens toch niet allemaal in je kop hebben?

     Gratis geld, leuk idee, maar heeft het dan nog enige waarde?
     Geen geld lijkt mij dan een betere optie.
     Weg ermee, root of all evil.
     Immers zijn wij allen geboren zonder geld, jaja, met een opgelegde schuld, en toch zijn wij de enige levende wezens die bereid zijn het ganse leven krom te liggen om contributie te betalen om te mogen leven.

     Wat een krankzinnige toestand is dat.
     Maar ja, je mot niet zo negatief doen en naar de mooie dingen kijken.
     Andere uitvoering van je kop ervan wegdraaien, doen alsof er niets aan de hand is en daarmee mogelijk je eigen ondergang veroorzaken.
     Tsja.

     Like

 2. Het was 1975, meer dan 150.000 Surinamers kwamen naar Nederland, vol emotionele woede omdat wij, het Nederlandse volk, de slavendrijvers en onderdrukkers van enige tijd terug waren. Enkele van hen zagen zowaar Nederlanders achter de vuilnisophaalwagen lopen, iets was ze nog nooit hadden gezien. Nu weten ze wel beter, niet elke Nederlander had iets met slavernij te maken. De echte grootverdieners aan Suriname van Nederlandse afkomst zaten veilig in hun reservaat in Bloemendaal, Zaandam (Bruynzeel) en op landgoed de Horsten in Wassenaar (Billiton). En laten die nu zeer goed bevriend zijn met de coupplegers en executeurs in Suriname! Die Bouterse heeft de elitaire beschermlaag om zich heen zodat hij voorlopig veilig is want de coke moet vrijelijk beschikbaar en transporteerbaar blijven. Het is dus als vanouds, behoor je tot het syndicaat, dan ben je redelijk veilig gesteld!

  Liked by 2 people

 3. SLAVERNIJ AFGESCHAFT – TE DUUR!

  In 1863 in Suriname werd met kanonschoten de slavernij afgeschaft. Er ging nogal wat onderhandelingstactiek aan vooraf in het parlement.

  Waarom de slavernij is afgeschaft? Omdat slaven te duur werden. Je moest ze verzorgen van de wieg tot het graf als je een keer eigenaar was. Men stapte over op contractkoelies, die voor een hongerloontje aan de slag gingen en zichzelf moesten bedruipen, inclusief het betalen van de overtocht.

  Als “overbruggingsregeling” moesten de vrijgekomen slaven nog 10 jaar kosteloos arbeid verrichten voor de “gedupeerde” plantage eigenaren. De “vrije” slaven werden wettelijk nog 10 jaar onder staatstoezicht gesteld, omdat ze werden gezien als minderjarigen. Zelfs opa en oma slaaf, kromgewerkt en met kapotgeslagen ruggen werden als onmondige kinderen beschouwd.

  Ter schadeloosstelling kregen de eigenaren direct van staatswege een bedrag uitgekeerd, waarvan velen gingen rentenieren, nadat ze hun plantage hadden verpatst. Van staatswege betekent dat de Nederlandse belastingbetaler voor de afschaffing van de slavernij heeft betaald.

  Al die zeurpieten over “slavernijverleden” moesten hun geschiedenisboeken eens open slaan, dan waren we snel van het gezeik af en konden wij de oud geld elite die die compensatie hebben ontvangen eens even uitkleden.

  https://tegenlichters.wordpress.com/2012/03/08/ons-slavernij-verleden/

  Afgevaardigde Heemskerk in het parlement in 1863 had het er maar moeilijk mee.


  Like

  • Raadsel:

   “Een synoniem voor regeringsbeleid, hoe luidt de uitdrukking in Den Haag e.o.?”

   Oplossing:

   “Ik heb geen keus. En ik wil nog niet kapot.”

   Like

 4. Van zowel heersende partij als van oppositie zal je niet graag herinnerd worden van spraakmakende zaken, daarom regeren afschaffen en besturen vanuit referenda?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.