Bouterse: "I shall return"


Surinaams president Bouterse is door de krijgsraad in Paramaribo veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op 15 tegenstanders. Valt reuze mee.
Hij is/was in China op staatsbezoek, waar hij met zijn land leurt en min of meer aan het uitverkopen is.

Heeft men er op gegokt dat hij niet terug keert en ergens politiek asiel aanvraagt? Zodat later een internationaal arrestatiebevel kan worden uitgevaardigd en hij de rest van zijn leven op de vlucht is.

Krijgsraad Suriname

Het is inmiddels duidelijk dat hij naar Suriname terug keert. Dit vernemen wij van zijn vrouw Ingrid, een goede bekende van de “koningin” van Nederland. Het zou zondag al zijn. Omdat deze delinquent zich altijd met geweld en intimidatie heeft gehandhaafd, zal het deze keer niet anders zijn. Er zijn nog veel Surinamers die over deze massamoordenaar praten als over hun “vader” die volkomen onschuldig is. Die wordt gezien als de redder van het land. Hij zal ongetwijfeld het leger, of bepaalde elementen daarvan aan zijn zijde vinden. Die strijdkrachten tellen ongeveer 2.000 beroepsmilitairen. Opperbevelhebber is president Bouterse. Normaal gesproken moet de voor moord veroordeelde opperbevelhebber uit zijn functie worden ontheven, zodat hij uit de buurt van de wapens gehouden kan worden. Er zijn sommige parlementariërs die recent nog hebben gezegd, dat “die rechters maar beter op kunnen donderen”, omdat ze bevooroordeeld zouden zijn. Het sterkste wapen van de krijgsraad is volkomen afzijdigheid en een consequent stilzwijgen.

Wij zijn benieuwd wat er gaat gebeuren. Na de Sergeantencoup, de Decembermoorden, de Telefooncoup, veroordeling wegens drugscriminaliteit en nu dus veroordeling wegens moord: zou het stil blijven rond Desi Bouterse?

De Sergeantencoup in 1980 vond plaats vlak voordat er enkele onderofficieren door de krijgsraad zouden worden veroordeeld voor corruptie en landverraad. Het was kantje boord, ook voor Bouterse, die er bij betrokken was en de dans uiteindelijk ook niet kon ontspringen. Operatie Zwarte Tulp werd hals over kop uitgevoerd met hulp van de Nederlanders.

Er gaat iets gebeuren, dat staat vast. Wie beschermt in dat geval dan de leden van de krijgsraad? Voor Bouterse en zijn trawanten – ook de cokedealer Ronnie Brunswijk – is er slechts één optie: een staatsgreep.

De sleutel is in handen van het Surinaamse leger.

8 gedachtes over “Bouterse: "I shall return"

 1. COCAÏNE LIJNTJES

  Er staan nog grotere belangen op het spel. Bouterse is in Nederland niet voor niets veroordeeld voor drugshandel. Maar hij wordt door hetzelfde Nederland de hand boven het hoofd gehouden. Zijne en hare majesteiten zitten met hun vingertjes redelijk diep in die Bouterse.Brunswijk kliek. Het vastgoed avontuur in het totaal corrupte Mozambique van destijds de “Prins van Oranje” had er dan ook alles mee te maken. Cocaïne uit Suriname ging namelijk via Mozambique naar Rotterdam Zestienhoven. Destijds bekend bij het OM, die gegevens zijn inmiddels verwijderd van het internet. De criminele Zur Lippe Zorreguieta clan gaat met het grootste gemak met andere criminelen op de foto….


  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/suriname-waarom-brengt-nederland-het-koningshuis-niet-in-verband-met-drugs~bbc44465/

  Like

 2. In Suriname reageert een partijvoorman: “….vooral opvallend dat premier Rutte in Nederland al over de veroordeling sprak voordat de Surinaamse media met het nieuws kwamen. Dat geeft wel aan hoe de lijnen lopen.”

  (1) Nederland krijgt direct de schuld
  (2) Nog nooit van social media gehoord in Suriname?

  Vervolgens maant deze meneer de bevolking tot rust: ,,Ik doe een beroep op jullie om ons nu nog correct te gedragen.’’

  Met andere woorden: straks kunnen we los, onder gezag van de Grote Leider?

  Een monarch is nog nooit zonder een bloedbad achter te laten vertrokken.
  Een dictator ook niet.

  Like

 3. Zijn opleiding genoten op de Nederlandse militaire academie, waar mijn inziens geen deugdelijke dingen geleerd worden, wel voor het oog van volk, maar in het diepste geheim komt dit bedrogen uit?
  Voorbeelden ten over!

  Like

 4. In de Dagelijkse Standaard staat het zo:

  Grenzeloze arrogantie! Veroordeelde Desi Bouterse roept op om hem massaal te verwelkomen bij terugkomst Suriname

  Het hele staatsapparaat is op volle toeren beginnen te draaien om het grote ontvangst op het vliegveld tot een succes te maken. Wie weet wordt Bouterse voor het oog van zijn vele aanhangers gearresteerd of durft juist geen agent hem in te rekenen met zoveel aanhangers om hem heen. De spanning zal te snijden zijn zondag op vliegveld Zanderij in Paramaribo!

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.