Coalities zijn dodelijk voor recht en democratie


Het parlement voorliegen is in dit land een “slippertje” en een gevalletje “coalitie moet overeind blijven”.

Gisteren hebben we weer aan den lijve mogen ondervinden, dat alles door de beugel kan, zolang je je als partijsoldaat maar aan het regeerakkoord houdt. Als de krachteloze oppositie dan blijft sputteren, is een eerste minister de eerste die het gesputter lachend van tafel veegt, met een ongrijpbaar argument:

Ondanks dat meerdere partijen in de Kamer het moeilijk konden geloven dat de premier zich daar niets over kon herinneren, bleef Rutte volhouden dat hij er geen herinnering aan heeft. Of de premier daarover de waarheid vertelt, is volgens Rutte “een kwestie van vertrouwen”.

Een kwestie van vertrouwen?

Je moet maar durven. Maar voor een psychopaat is het geen kwestie van durven. Hij vindt dat hij het weer keurig heeft opgelost en dicht zichzelf hoogstwaarschijnlijk enorme leiderschapseigenschappen toe. Die 70 burgerdoden in Irak interesseren hem niets. Hij blijft het zonnetje in huis. Maar ook oppositieleden als de saloncommunist Klaver en de rabiaat-zionist Wilders worden niet warm of koud van wat burgerdoden. Het feit wordt alleen als hefboom gebruikt om het de tegenstander (een ander loket in het gebouw van staat) moeilijk te maken. Het gaat niet over die burgerdoden, het gaat om het liegen dienaangaande. Iedereen weet, dat je nooit in de politiek verzeild raakt wegens je onbesproken integriteit en eerlijkheid. Dat zijn slechte eigenschappen en maak je je in Den Haag en omstreken belachelijk. Dus keihard liegen wordt bestraft met tandeloos geblaf. Zinloos.

Het is al absurd dat in deze Kroonkolonie een kabinet beslist over een missie en het verlengen ervan. Dat komt, omdat er een coalitie is en niemand wil voor zijn rekening nemen het kabinet ergens over te laten struikelen. Want dat wordt bij de volgende verkiezingen afgestraft. Het kiezersvolk is dus ook een onbegrijpelijke horde gewetenloze egoïsten. Het CDA had het kabinet om zeep moeten helpen. Maar onze vermeend christelijke mannenbroeders doen dat niet. Het interesseert ze dus in feite niets, die burgerdoden in Irak. Omdat het moslims waren?

Voor de bevolking werkt dit systeem niet.

Er is niemand in dit land die er voor heeft gekozen om F-16’s bestemd voor de landsverdediging te gebruiken om lucratieve Shell-concessies in het Midden Oosten veilig te stellen. Er is geen referendum over geweest en u kunt wel raden wat de uitslag was geweest. Daarom heeft men bij de gevestigde orde een grondige hekel aan het fenomeen volksraadpleging. Je kunt de domme massa toch niet laten beslissen over zoiets gewichtigs als de belangen van het “koningshuis” als grootste Shell-aandeelhouder??

Dit land is corrupt en vergeven van de belangenverstrengeling. Het is niet voor niets dat Nederlandse beroepsmilitairen als huurling worden ingezet in landen waar wij niets te zoeken hebben. Men had ook graag een totale oorlog in Oekraïne gezien en daar zelfs een passagiersvliegtuig voor neer laten halen, c.q. verdwijnen. De onderste steen zou boven komen, maar er werd direct een geheimhoudingsovereenkomst tussen dader en slachtoffers getekend. “Nabestaanden” doen er het zwijgen toe.

De corruptie en belangenverstrengeling gaat zelfs zover, dat kabinetten, ministeries en lokale overheden totaal zijn geïntegreerd in het malafide systeem van kiezersbedrog en dictatuur. Niemand wordt gekozen, iedereen wordt geselecteerd en benoemd. Partijsoldaten die uit de pas lopen, worden geliquideerd. Een rechter die echt recht wil spreken, wordt door zijn ambtseed teruggefloten. Want de grootaandeelhouder van Shell benoemt rechters, commissarissen in de provincie, burgemeesters van gemeenten, is voorzitter van de voormalige Bloedraad van Karel V, de Raad van State. Alles in deze Kroonkolonie draait om de belangen van de stadhouder namens de Kroon.

In het parlement kan worden gedimdamd over van alles en nog wat, maar er wordt anders beschikt aan de hand van een geheime agenda.

Met een premier die zijn gehele carrière aan elkaar heeft gelogen, wordt het er alleen maar slechter van. Wij moeten volgens deze fantast niet zeuren, we zijn welvarend en we gedragen ons daar niet naar. Alle kritiek dient te verstommen en we kunnen best wat delen met de minder bedeelden, zoals immigranten en andere Syrische deserteurs. Je beweert vandaag dat er geen cent naar Griekenland gaat en morgen maak je enkele miljarden over. Dat kan, omdat de Nederlanders er niet over gaan. De premier is als roeptoeter van de macht goed op zijn plek. Hij blijft liegen en misleiden tot zich een volgende kandidaat-oplichter aandient.

Tijd voor een zakenkabinet, zeggen sommigen, ook in Den Haag.

IJdele hoop en meer van hetzelfde, als er niet structureel iets wordt gedaan aan de comateuze Nederlandse mentaliteit. Wij hebben wel een idee over de installatie van een zakenkabinet of iets wat daar op lijkt. Maar dan moet er heel wat meer worden aangepast in het bestel. Want je kunt je toch amper voorstellen dat de “koning” de regering gaat vormen samen met een zakenkabinet? Wat zou er dan veranderen? U kunt het antwoord wel raden. Daarnaast wil men dan dat het parlement “de regering gaat controleren” op haar daden en beleid. Dat gaat echter lang niet ver genoeg. Een regering is een uitvoerend orgaan, organiseert en draagt de volkswil uit. Kritiekloos, daar worden de ministers voor betaald. Ministers worden niet betaald voor een mening of leuke beleidsvoornemens. Hoedt u voor politici met “ideeën”, want ze bedenken nooit zelf iets.

In de republiek is het Hoogste College de Nationale Vergadering, die uit afgevaardigden van de gewesten bestaat. Daar wordt het beleid gemaakt, niet achter de regeringstafel. De Vergadering zendt, de regering ontvangt. Coalities en regeringsakkoorden voor de lange termijn zijn verboden. Alles politieke beslissingen moeten “ad hoc” per onderwerp worden besloten. We zullen er in een volgend artikel op terug komen.

Coalities (combines in wielerjargon) zijn de dood in de pot voor democratisch handelen. Dat zien we dagelijks in de tweede Kamer. Kabinet-69 had al een keer of tien gesneuveld moeten zijn. Figuren als Rutte hadden nimmer aan de bak gekomen en hun leven moeten slijten als gladde verkopertjes van pindakaas of nuttige sociaaleconomische bijdragen aan de maatschappij. Men denke aan cabaretvoorstellingen of tuinonderhoud in TBS klinieken. Dan denk je niet aan zo iemand als “premier” of “excellentie”.

Iedereen blijft dus zitten waar hij of zij zit. Dat voorspelden we gisteren ook al. Coalities zijn de dood in de pot van de democratie.

10 gedachtes over “Coalities zijn dodelijk voor recht en democratie

 1. Farizeeër, in vroegere tijden van zeg maar 60 en meer jaren terug, was dat de benaming van iemand die familie, vrienden kennissen en andere tot zijn sociale netwerk behorende personen bedriegt, voorliegt en onnodig in de problemen brengt.

  Mark Rutte, premier heeft de opdracht het land op een fatsoenlijke manier te leiden. Daarbij staat het belang van de bevolking op de eerste plaats. Zijn ministers zijn verplicht om: te zorgen voor huisvesting tegen een redelijk te betalen prijs, zorgen dat iedereen een inkomen heeft waarvan een fatsoenlijke verzorging kan worden betaald, dat de ministeries worden betaald uit de belasting opbrengsten waar op zéér betrouwbare manier mee moet worden omgegaan.

  De tweede alinea beschouwend doen de regeerders precies het tegenover gestelde van wat hun opgedragen taken zijn. De leidinggevende van het kabinet is de premier, en omdat die de taken waarvoor hij is ingehuurd niet aankan of niet wil uitvoeren is de eerste alinea voor de volle 100% op hem van toepassing. En degene die hem de hand boven zijn arrogante bolus houden zijn evenzeer schuldig!

  Like

 2. Even wat luchtigs:
  Ik kwam zojuist een toverfee tegen.
  Ik mocht 1 wens doen.

  Ok ik wens dat ik voor eeuwig leef en gezond ben.

  De fee sprak ” sorry maar die wens is ons tover feeën verboden te vervullen ” Doe een andere wens.

  Even dacht ik na en zei :

  Ik wil pas doodgaan als in de 2e kamer alleen leden zitten die eerlijk en oprecht zijn en het allerbeste voor hebben met het Nederlandse volk en nooit meer liegen en bedriegen…

  De fee antwoorde : vuile uitgekookte smerige klootzak .

  😁😜😜🤣🤣🤣

  Like

 3. Pingback: De Belastingdienst: de spiegel des "koninkrijks" | HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.