Minister Ank Bijleveld exit – of ze nu blijft zitten of niet


Je moet de dingen opschrijven zoals ze zijn. Het Nederlandse bombardement op een vuurwerk... pardon…. munitiefabriek van ISIS lag midden in een woonwijk. Het kalifaat maakte gebruik van de beproefde strategie van adjunct opperbevelhebber der Nederlandsche Strijdkrachten generaal Winkelman in de meidagen 1940: de troepen verschansen in de steden zonder de burgers te evacueren. In de hoop dat ze wel zouden overvliegen, de Luftwaffe. Tja, verkeerd gegokt, einde verhaal.

De dienares des konings Bijleveld, Ank mag zich vandaag nog eens in het parlement verantwoorden voor een politieke doodzonde: het bewust achterhouden van belastende informatie. Zij had vorige week op staande voet moeten worden ontslagen, alleen al vanwege de “nevenschade” die haar gehakkel teweeg heeft gebracht. Maar nee, in dit land barstend van de professionele dementerende en bonnetjes vretende leugenaars blijft iedereen zo lang mogelijk zitten. Totdat er een baantje is geregeld. Mevrouw weet wel hoe het werkt.

Ehh….Ehh….Ehh….Ehhhhmm….

Het achterhouden van informatie

Dit was in 2015 absolute noodzaak. Want de oorlogsmissie moest worden verlengd. En als dat vreselijke nieuws naar buiten was gekomen, was er weer allemaal trammelant geweest en moest de missie er ondemocratisch worden doorgedrukt. Zelfs het leugenarsenaal van Rutte zou zijn tekort geschoten om er nog een democratisch tintje aan te geven. Dus de opdracht was: “Niet over lullen, eerst verlengen.”

Waar vreemde zaakjes aan de gang zijn, is het “koningshuis” nooit ver weg. Zo ook hier. Wat hebben wij als Nederlanders in Irak en Syrië te zoeken? U zult zeggen: het kalifaat kapot bombarderen, dat is reden genoeg. Het kalifaat is tot de dag van vandaag gesteund door Turkije, Israël, Amerika en de “White Helmets”. Deze laatste als humanitaire tak van de CIA-MI6-Mossad. De oprichter – werkzaam voor MI6 overigens – van die Witte Helmen bende is vorige week in Constantinopel dronken van een balkon gevallen – “they take care of their own”. Zou hij een boekje open doen over de ware intenties van zijn club? Ook Nederlands oorlogsmateriaal is in handen van het kalifaat terecht gekomen, maar daar heeft u zeker ook “geen herinnering meer aan”?

Dus wat hebben wij, Nederlanders in Irak en Syrië te zoeken?

Niets. Waarom dan toch een eskader F-16 naar dat gebied gestuurd om links en rechts wat bommen te gooien? Olie en gas. En wie olie en gas zegt, zegt “Royal” Dutch Shell. Dan is de conclusie dat wij, Nederlanders daar bommen aan het gooien zijn als “goodwill” namens Shell. We moeten het zien als een symbolische bijdrage aan de genocide op mensen die hun schapen hoeden op olie- en gasvelden en dat laatste kan natuurlijk niet. De olie- en gasbelangen van de Shell aandeelhouders prevaleren altijd. Als daarbij honderden onschuldige burgers om het leven komen, noemt men dat “nevenschade”. Onder druk van het ongekozen staatshoofd werkt Nederland mee aan het vrijmaken van gebieden in het Midden Oosten voor “de vooruitgang’. Doen wij dat niet, dan vullen andere maatschappijen de vrijgekomen concessies.

Daarom en uitsluitend daarom moest dat bombardement worden stil gehouden.

We herhalen nog maar weer eens de wijze les die we daar uit kunnen trekken:

“Waar de gang van zaken geheimzinnig en onverklaarbaar wordt, is het zogenaamde “koningshuis” de oorzaak. Dan is liegen tegen het parlement geoorloofd en barst het opeens van de staatsgeheimen. Het voorkomen van een constitutionele crisis is de rode draad van ieder kabinet, van het eerste tot en met Kabinet-69.”

De “bewindsvrouwe” wordt geslachtofferd, nadat er een leuk baantje voor haar is geregeld. Het hoort er allemaal bij, alles wordt in het werk gesteld om te zorgen dat het wel weer over waait…..

Daar doet zelfs een oorlogstribunaal niets tegen.

9 gedachtes over “Minister Ank Bijleveld exit – of ze nu blijft zitten of niet

 1. Die Bijleveld is natuurlijk een politieke liliputter van formaat.
  De uit IJsselmuiden afkomstige Oranje slavin doet alles om er voor te zorgen dat het gezaghebbende kartel rond het zogenaamde “koningshuis” aan hun trekken komt. Mevrouw legt van harte haar kop op het hakblok om de “monarchie” te redden. Waar zouden we zijn zonder de “oranjes”?

  Welnu, dan waren we gewoon THUIS.
  Nu lijkt het wel of we gevangenen zijn in eigen land.
  Steeds vreemdere zaken, steeds harder liegende bewindslieden, steeds slomere parlementariërs en steeds rijker wordende nietsnutten rond het zogenaamde “koningshuis”.

  https://platform.twitter.com/widgets.js

  Like

 2. Hoe is het toch mogelijk dat Nederland een – parlementaire – democratie word genoemd? Waar staat dat ‘parlementair’ dan voor? Bij een – echte – democratie zouden toch de bewoners ervan evenveel rechten- en natuurlijk evenveel plichten hebben en door waarlijk eerlijke democraten worden bestuurd? Dat parlementair, is in Nederland een lachertje omdat er een draai aan is gegeven door lieden die geheel afgezonderd van de rest van de bevolking hun ziel hebben verkocht aan de grootste industrieel van de wereld, een zekere von Amsberg die elke vorm van democratie schuwt. Democratie is tegen hun belangen in en daarom heeft iemand bedacht het woord parlementair eraan toe te voegen. Een verzachtende omstandigheid?
  Het komt er in feite op neer dat we in een opvoedkundig geleidde dictatuur leven waar elke wet en manier van leven van bovenaf is gedicteerd.
  Ja hoor, we leven in relatieve vrijheid omdat een ontevreden volk schade toebrengt aan de handel en wandel van de von Amsbergs.
  Enkele- of vele doden voor hun goede doel maakt dan niet uit. Hun paladijnen nemen de schuld wel op zich, want de beloning volgt later wel!
  Leve het Nederlandse maar helaas ook wel domme volk!

  Liked by 1 persoon

 3. Als je blijft stemmen, dus je stem WEGgeeft, blijf je dit soort zooi houden. “Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen”. Kleinschalig en lokaal in eigen hand met bevlogen mensen en wijze ouden, zoals het bij de natuurvolken was………

  Liked by 1 persoon

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.