Julio Poch eist € 5 miljoen


Als het recht zijn loop krijgt, komt er aan de affaire Poch nog een staartje. Een staartje van € 5 miljoen, want dat is het bedrag wat de piloot van Transavia van de Nederlandse staat wil hebben. Wegens het op grond van geen spat bewijs laten oppakken van Julio Poch in Spanje en hem 7 jaar lang zonder aanklacht in een Argentijnse gevangeniscel laten creperen. Zijn advocaat Knoops heeft 7 getuigen opgeroepen, waarvan er 5 voor de rechtbank mogen verschijnen. Eén van de 2 getuigen die door de rechtbank is geweigerd is de ex-minister van Buitenlandse Zake Maxime Verhagen. Deze gelegenheidsbouwvakker heeft wel wat anders te doen, bijvoorbeeld jammeren op het Malieveld – wordt ie voor betaald. Ook hij staat overigens bekend om een slecht geheugen, als het niet om eigen portemonnee gaat.

Iedereen zal het er mee eens zijn, dat Poch recht op schadeloosstelling heeft. Wij ook, hopelijk de volle mep. Dat zal ze mores leren, die ambtenaren van Oranje. Want het was in naam der “koningin”, dat Poch als ruilobject voor de oorlogsmisdadiger Zorreguieta is misbruikt. Majesteits handlangers worden dus nu gehoord door de rechter, en uiteraard weet niemand ergens meer van. Tegenwoordig kun je een voorbeeld nemen aan de Grote Roerganger Rutte, die als het zo uit komt “er geen herinnering meer aan heeft….” Slecht voorbeeld doet het best volgen – of zoiets.

Omdat in de detentieperiode van Julio Poch de schoonvader van de huidige “koning” de pijp uit ging – helaas is hij nooit vervolgd voor zijn misdadig verleden – zaten ze in Argentinië in hun maag met deze Oranje-kater. Dus werd de boel in dozen gestopt en kon Poch naar huis. Nogmaals: nimmer is een aanklacht tegen de man uitgevaardigd. Als de “Oranjes” in het spel zijn, dan gebeuren er opeens de meest vreemde zaakjes. Dan wordt je zonder aanklacht opgeborgen of voor gek verklaard. Als het kan beide. En het ministerie van “Justitie en Veiligheid” werkt daar aan mee. Want het ministerie is een dienend orgaan en heeft met gerechtigheid of veiligheid niets te maken. Steeds weer moet het collectief tegen de verwarde eenling worden beschermd. En dat gaat altijd “In naam des konings”.

Welnu, als Poch na jaren procederen in het gelijk wordt gesteld – wat zeer onwaarschijnlijk is – dan krijgt hij € 5 miljoen.

Dat is terecht, € 10 miljoen is ook goed. Maar het probleem is: wie gaat dat betalen? De werkelijke schuldigen liggen of op het kerkhof of ze “hebben er geen herinnering aan”. Ook hun ambtelijke handlangers deden het allemaal in opdracht: “Befehl ist Befehl”. Deze opdracht van “Oranje” raakt ook de complete regering en hun ambtelijke handlangers. Het “kabinet van de koning” en hun medeplichtigen idem. Ook het parlement kwam niet in beweging en zijn daardoor eveneens medeplichtig. Dat is gunstig voor eerlijk verdelen van de schadevergoeding aan Poch. Die € 5 miljoen kan dan maandelijks in stukjes en naar draagkracht van de rijksuitkeringen worden ingehouden, zodat de belastingbetaler er geen last van heeft.

In de republiek gaat het echt zo werken, niemand kan zich verschuilen achter “de staat” onder het motto “Befehl ist Befehl, mein Führer!”

UPDATE:

Trending op de “sociale media”:

Het is wel aardig dat er nu in alle media wordt gesproken over een “hoger Nederlands belang”. Het blijft geklooi, gedraai en ontkenning. Man en paard: “Beatrix heeft opdracht gegeven om Poch uit te leveren op straffe van een loden kogel, c.q. gifbeker.” Zo zit het en niet anders. Laat ze maar bewijzen dat de toenmalige majesteit alles in het werk heeft gesteld om Poch voor uitlevering te behoeden…… Want het is de nobele plicht van de “koning” om onderdanen in bescherming te nemen. Punt.

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/11/03/julio-poch-in-de-oranje-gulag-2/

18 gedachtes over “Julio Poch eist € 5 miljoen

 1. Franz Kafka wist al wat een kutvolk dat is die ambtenaren.
  Hoop dat in de republiek een regeling komt dat je maximaal 5 jaar ambtenaar kunt zijn, daarna het bedrijfsleven in, werken met die mars.

  Like

 2. Denk toch dat de in hechtenis nemen ter verantwoording van de Argentijnse regering komt, tenslotte hij is Argentijn?
  Of ie dan ook nog de Nederlandse staat, burgers een genoegdoening kan opeisen?

  Like

 3. Julio Poch weet van maxima, dat zij nep koningin is in Nederland….?
  Maxima vertelde Poch, dat hij zijn schadevergoeding kan vragen….voor een miljoen…. Want maxima komt ook uit Argentinië.

  Like

 4. Meijer (directeur Transavia) had in 2010, na de arrestatie van Poch, een gesprek met officier van justitie Schram die destijds teamleider van het onderzoek naar Poch was. Tijdens dat gesprek heeft Schram volgens Meijer gezegd ‘dat er een hoger belang was’ in de zaak van Poch.

  “Ik heb gevraagd of hij doelde op een relatie met het koningshuis. Hij antwoordde niet, maar uit zijn lichaamstaal maakte ik op dat ik het bij het juiste eind had”, zei Meijer tijdens zijn verklaring ONDER EDE..

  Like

 5. Jack Marsman
  🚜
  ‏ @JackMarsman
  2 u2 uur geleden

  Zeg @EenVandaag @mauricedehond @IpsosNL doe eens een peiling #Koningshuis met de vraag : Als mocht blijken dat #Poch uitgeruild is om vervolging van de vader van #Maxima te voorkomen en zodoende hun huwelijk ongestoord te laten verlopen,hoe kijkt u nu tegen het #Koningshuis aan ?
  3 antwoorden 7 retweets 14 vind-ik-leuks

  Like

  • Waar “koninklijk” huis, daar vreemde zaakjes. Onderste steen boven? Dacht het niet, zolang er nog een paar orangisten in en om Den Haag met volle overgave kamikaze acties willen ondernemen. De Kaat Mossels van de 21e eeuw.

   Het is tijd, tijd voor een afleidingsaanslag…..

   Like

 6. “Want het is de nobele plicht van de “koning” om onderdanen in bescherming te nemen”
  Indeed, zoals een waarachtige koning voor zijn volk zorgt, zijn verantwoordelijkheid neemt en toont.
  Helaas.
  Lijkt mij tevens zo dat de valse konigin van de 7 provincïen ook haar verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de misdaden van haar vader, de erfenis zal ze immers ook met beide handen ontvangen hebben.
  Njet, tis aan Jan met de kleine pet effe 5 of 10 miljoen naar Poch te schuiven.
  Ondertussen blijft het me in de kop rondspoken dat Benno best wel eens de verwekker van die Maxi zou kunnen zijn, immers al die royals hangen van inteelt aan elkaar…
  In de tijd dat zij geboren werd zat Benno meer in Argetinïe om de belangen van Frits Philips uit Eindhoven te behartigen dan dat hij de bloempjes binnen hield bij Juul.
  Het hangt allemaal van rottigheid aan elkaar.
  Maar dat wisten wij hier al. Nu de rest nog.

  Like

  • Maxi verwekt door Benno? In dat geval is het “koningskoppel” broer en zus, ik kan en wil de familiare gelijkenissen wel zien. Het verklaart natuurlijk ook meteen die gemuteerde kinderen met die veel te grote hoofden.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.