Evo Morales volgende slachtoffer “Regime Change”


Mocht u heimelijk hebben gehoopt dat Corporate D.C. , de CIA, de massamedia en D.C. woordvoerder D.J.Trump na Syrië en Venezuela hun lesje wel hebben geleerd, dan komt u bedrogen uit.

De zittende president van Bolivia, Evo Morales, is met een beproefde methode uit de macht verwijderd. In tegenstelling tot Venezuela is het leger in Bolivia wel degelijk corrupt gebleken. Onder druk van het leger is hij opgestapt. Om een bloedbad te voorkomen is hij het land uit gevlucht. Uiteraard zou Morales de verkiezingen hebben vervalst, bewijzen zijn onnodig, als Washington het rond bazuint, gevolgd door een hysterische massamedia, dan is het een feit. Het oude liedje. Venezuela kan rekenen op de protectie van Rusland, niet in de laatste plaats waar het de Amerikanen om is te doen: ’s werelds grootste olie- en goudreserves. En het is gemakkelijker te bereiken, want het ligt aan de kust. Bolivia wordt omsloten door andere landen.

Waarom moest Morales het veld ruimen?

Omdat hij McDonald’s en Monsanto enkele jaren gelden het land uit heeft geschopt? Het zou zo maar kunnen.

Een persbericht van Reuters uit februari dit jaar:

Bolivia heeft een Chinees Consortium als partner geselecteerd voor de ontwikkeling en ontginning van lithiumreserves, met een waarde van € 2,5 miljard. China krijgt daarmee exclusief toegang tot de reusachtige voorraden aan lithium, een belangrijke grondstof voor onder meer de hightech industrie. Het consortium Xinjiang TBEA Group Co Ltd. zal een belang van 49% nemen in de joint venture samen met de Boliviaanse staatsonderneming YLB, die de lithium mijnen in eigendom houdt.

De Boliviaanse lithiumvoorraden zijn ’s werelds grootste. Deze strategisch belangrijke grondstof is nodig voor de productie van batterijen en accu’s voor onder anderen elektrische auto’s. Het is duidelijk dat het Westen dit niet heeft kunnen toelaten, dus is de hoogste baas van boven omschreven joint venture verwijderd. Morales is als president van Bolivia meerderheidsaandeelhouder van de staatsonderneming YLB en dus de eindbaas.

De lithium driehoek

Een militaire staatsgreep

Er zijn maar een paar landen die deze geschiedenis hebben gekwalificeerd als staatsgreep: Argentinië, Venezuela, Cuba en Mexico. Waarom bijvoorbeeld Chili niet? Want daar is het toch ook al enige tijd onrustig. Als u wilt weten waarom het daar al enige tijd onrustig is:

Chili is na Bolivia de tweede leverancier van lithium in de wereld.

Argentinië is na Chili de derde leverancier.

Tja, als er dan nou nog steeds geen belletje rinkelt…..

De gekleurde revolutie in Bolivia is niet vanwege vervalste verkiezingen of een hongerende bevolking, maar wegens belangrijke voorraden om het Westen als “beschaving” overeind te houden. Die voorraden mogen niet in handen vallen van China en Rusland. U weet toch ook wel waarom Venezuela door honger en ellende wordt verscheurd en wie daarvan de schuld krijgt?

De modus operandi van “regime change”.

Begin met het verspreiden van leugens en valse berichtgeving rond zittende democratisch gekozen leiders, noem ze dictators en schenders van mensenrechten en laat dat doen door de gelijkgeschakelde pers, die allerlei denktanks na-papegaait.

Verklaar vervolgens met hysterisch geweld de verkiezingen vervalst en eis aftreden van de brute dictator, die zijn volk uitmergelt en de eigen zakken vult.

De (al of niet) ontstane chaotische toestanden in het land eisen een krachtdadige nieuwe leider, het liefst de hoogstwaarschijnlijk omgekochte legertop en de opperbevelhebber van de strijdkrachten. Deze staan vrijwel altijd onder invloed van de wapenleveranciers en in 90% van de gevallen zijn dat de Amerikanen, Britten en Fransen.

Laat vervolgens de oppositieleider zichzelf als president uitroepen, die de volgende verkiezingen aankondigt, doch niet eerder dan dat de rust in het land is terug gekeerd. Met andere woorden: niet eerder dan dat men volledige controle over het bestuursapparaat heeft en de juiste beslissers op de juiste plaatsen heeft gemanipuleerd.

Hier de (in de USA opgeleide?) nieuwe presidente, een mevrouw, dat ziet er beter uit dan een ouwe moordlustige knar in zwaar gedecoreerd uniform……

14 gedachtes over “Evo Morales volgende slachtoffer “Regime Change”

 1. Evo Morales is verwijderd, omdat hij ‘s werelds grootste lithium voorraad níet aan het Anglo-Amerikaanse machtskartel onder The Crown wilde weggeven. Hij tekende een contract met de Chinezen en daarmee zijn doodvonnis.

  Bashar Al Assad moest uit de weg worden geruimd omdat hij geen toestemming gaf om zijn land aan een olie- en gasconsortium onder het Anglo-Amerikaanse machtskartel onder The Crown wilde uitleveren, door een streep te zetten onder het voornemen van dat kartel pijpleidingen door zijn land aan te leggen.

  Moeammar Ghadaffi is door het Anglo-Amerikaanse machtskartel onder The Crown met grof geweld verwijderd, omdat hij voor Afrika de Gouden Dinar wilde invoeren en de Westerse valuta – met name de Frans/Afrikaanse franc – uit de roulatie wilde halen. Dat zou tot gevolg hebben gehad dat Frans-Afrika daadwerkelijk onafhankelijk zou zijn geworden.

  Saddam Hussein is verwijderd omdat hij vanaf een bepaald moment de Irakese olie in andere munt (Euro of dinar) dan de petrodollar betaald wilde hebben. Dit staat gelijk aan een oorlogsverklaring aan het Anglo-Amerikaanse machtskartel onder The Crown, die daar graag op ingaat met totale oorlog en dientengevolge totale vernietiging van een staat en inherente wederopbouwcontracten tegen elke prijs door datzelfde kartel.

  Slobodan Milosevic moest worden verwijderd omdat ook hij relaties aanknoopte met Moskou en de doorgang weigerde van olie- en gasleidingen door Servië. Toen hij eenmaal in de klauwen van het kartel was beland, is hij alsnog geliquideerd – om erger te voorkomen.

  Afghanistan met voormalig bondgenoot Taliban (!) moest worden bezet naar aanleiding van het Anglo-Amerikaanse feestje namens The Crown in New York en Washington op 11 september 200, vanwege voorraden zeldzame mineralen ter waarde van € 200 miljard.

  Noord Korea met de in Zwitserland opgeleide dictator Kim, moet van de kaart worden geveegd door het kartel, vanwege de voorraden zeldzame mineralen van meer dan € 200 miljard daar aanwezig.

  De wereld zal pas van de dictatuur van het Anglo-Amerikaanse machtskartel namens The Crown en haar kroonkoloniën zijn bevrijd als het financiële hart zal stoppen met kloppen.

  Liked by 3 people

  • ik woon in Portugal en hier is ook een lithium-oorlog aan de gang. Portugal heeft grote voorraden in de grond en ongeveer 10% van het land zou afgegraven worden met gaten van 5 bij 3 KM en rond de 400 meter diep!!!!!!!!! Er is veel ophef over ontstaan en ook ik heb deelgenomen aan acties tegen deze smeerlapperij. Het schijnt nu dat de “groenen” het (tijdelijk??) hebben kunnen tegenhouden want Portugal heeft toen het lid werd van de maffiaclub EU, rond de 70 miljard “geleend” en dat moet met RENTE terug. DAAR hoor je de socialistische premier niet over……….

   Like

   • En sinds dat Portugalia die 70 miljard geleend heeft gaat het ook daar alleen maar slechter…
    Dus, waar blijven al die pegels dan?
    Ik kom er al sinds 1979 en het wordt er steeds triester, gelijk zoals in al die anderen landen van het nieuwe Romeinse Rijk, en nog steeds slaapt bijna iedereen lekker verder, amazing, (surpreendente)

    Like

   • Datzelfde trucje hebben ze met Griekenland uitgehaald. Dat land is extreem rijk door allerlei grondstofreserves, onder anderen olie, gas, nikkel en goud.

    De modus operandi gaat in kleine stappen.

    Griekenland onder valse voorwendselen en vervalste staatsbegroting de EU in rommelen.
    Het land jaren aan laten modderen en de cijfers blijven vervalsen.
    Het blijven geven van leningen met torenhoge rentes om verder op de pof te leven.
    Plotseling de rem er op zetten en het land beschuldigen van fraude, wanbeleid.
    Het creëren van een crisis en de banken uit de wind halen door EU belastingbetalers te laten dokken.
    Blijven beweren dat er geen cent meer naar Griekenland gaat, maar ondertussen blijven dokken.
    De staatsschuld is niet meer af te lossen.
    Griekenland is een failed state, alles wordt aan het buitenland “verkocht” van havens toten met spoorwegen.
    De bodemschatten worden verpand aan de geldverstrekkers, die de boel in de volgende 50 jaar uit gaan winnen.

    Griekenland lost de staatsschuld nooit af en dat is de garantie dat het land door het buitenland kan worden geplunderd.

    Dit verhaal is niet nieuw, dat plan ligt er al sinds WO II.

    Like

    • De slechte 1%

     Een populair standpunt dat door vele betogers en vakbondsmensen gekoesterd wordt, is dat 1% van de bevolking de overige 99% uitbuit, en daar zit een grond van waarheid in wat ze denken. Alleen hebben ze de verkeerde 1% voor ogen. Ze denken dat het de 1% rijkste mensen zijn, die het probleem vormen. Maar het is een feit dat bij die 1% een groot deel van de briljantste, meest innovatieve geesten van het land zitten, de mensen die de materiële welvaart voor de hele bevolking uitvinden, commercialiseren en distribueren. Ze bezitten ook het kapitaal dat productiviteit en groei onderbouwt.

     Maar daar is een andere 1%, die als een parasiet leeft op de rug van de hele bevolking en de 99% uitbuit. Al sinds de late Middeleeuwen heeft men de merkwaardige realiteit opgemerkt dat een kleine minderheid leeft van de productieve arbeid van de rest.

     Ik spreek van de Staat, die ook vandaag maar een klein deeltje van de bevolking omvat, maar de directe oorzaak is van oorlogen, inflatie, belastingen, reglementering en sociaal conflict. Deze 1% is de rechtstreekse oorzaak van het geweld, de censuur, de werkloosheid en veel armoede ook.
     Bekijken we de meest recente cijfers. De bevolking van de V.S. bedraagt 307 miljoen. Er zijn op alle niveaus tesamen zo’n 20 miljoen ambtenaren, dat is 6,5%. Maar 6,2 miljoen zijn leerkrachten die we moeilijk bij de heersende elite kunnen rekenen; blijven er dus nog 4,4% over.
     Nog een half miljoen doen we eraf voor de Post en ongeveer hetzelfde voor allerlei dienstverlening. Nog een ander miljoen werken wellicht ook niet voor een of ander repressie-apparaat en dan zijn er nog al de in feite overbodige postjes, schijntewerkstelling. De lokale besturen geven ons geen problemen op federaal niveau (meestal) en hetzelfde kunnen we zeggen van de 50 staten. Het echte probleem is het federaal niveau (8,5 miljoen), waar we mogen aftrekken al de onschuldige bezigheidsbijen.
     Tenslotte komen we uit op zo’n 3 miljoen mensen die samen het geheel vormen dat we gewoonlijk de staat noemen. Deze mensen kunnen we de 1% noemen.
     Deze 1% produceren zelf niets. Al wat ze hebben, bezitten ze door het van anderen af te pakken onder bescherming van de wet. Ze leven op onze rug. Zonder ons zou de staat als instelling verdwijnen.
     Hier komen we tot de kern van de zaak. Wat is de staat en wat doet hij ? Daar bestaat een grote onduidelijkheid over, voor zover er al over gepraat wordt. Al honderden jaren stellen de mensen zich voor dat de staat een organisch geheel is dat vanzelf ontstaat uit een of ander sociaal contract. Of dat de staat onze weldoener is omdat hij diensten levert die we anders zelf niet zouden kunnen verzorgen.
     In de scholen en in politieke debatten hoort men zeer weinig eerlijke uitspraken over wat de staat is en wat hij doet. In de libertarische traditie is dat anders. Van Bastiat tot Rothbard is daar het antwoord duidelijk. De staat is de enige instelling in de maatschappij die bij wet mag geweld gebruiken tegen personen en eigendom.
     We verduidelijken aan de hand van een simpel voorbeeld. Laat ons zeggen dat je naar een restaurant gaat en het behangpapier afschuwelijk vindt. Je kunt klagen bij de eigenaar en proberen hem te overtuigen om voor een ander behang te kiezen. Als die daar geen oor naar heeft, dan kun je beslissen om daar niet meer te gaan. Maar als je daar inbreekt, geld neemt uit de kassa, met dat geld verf gaat kopen en het behangpapier overschildert, dan zul je aangeklaagd worden voor verschillende wetsovertredingen en misschien naar de gevangenis moeten. Iedereen in de maatschappij is het erover eens dat je iets verkeerds gedaan hebt. Maar de staat, dat is een ander verhaal. Als die het behangpapier niet graag ziet, dan kan die een wet uitvaardigen ( of misschien zelfs dat niet) en je verplichten om dat te veranderen. Hij moet zelf dat overschilderen niet doen. Hij kan jou verplichten om dat te doen. Als je weigert, dan ben je schuldig aan crimineel gedrag.
     De staat is de instelling die herdefinieert wat crimineel is om op die manier zichzelf buiten de wet te stellen die anderen wel moeten naleven.
     Hetzelfde gaat op voor ieder belasting, ieder reglement, ieder decreet en ieder woord van de federale wetgeving. Het is allemaal dwang. Zelfs in het gebied van geld en bankwezen, het is de staat die de Federale Bank en de dollar creëerde en in stand houdt omdat hij met geweld de competitie in geld en bankwezen tegenhoudt, de mensen verbiedt om goud of zilvergeld te maken of op en andere manier innovatief te zijn. Op een bepaalde manier is dat nog het ergste van al want het laat de staat toe om ons geld te vernietigen in een oogwenk.

     De staat is ieders vijand. Waarom vatten betogers dit niet ? Omdat ze slachtoffers zijn van de propaganda van de staat, zoals die in de scholen wordt ingepompt, dat al het lijden van de mensheid te wijten is aan privé-personen en aan de vrijheid van ondernemers. Ze begrijpen niet dat de echte vijand de instelling is die hen hersenspoelt om te denken zoals ze doen.

     Ze hebben gelijk dat er grote tegenstellingen in de maatschappij leven en dat de 1% onevenredig meer macht heeft. Het is inderdaad de 1% tegen de 99%. Alleen hebben ze de verkeerde 1% in het vizier.

     Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.