IS-kalifaat onthoofd


Wij hebben altijd geleerd: geen lijk, geen moord. Dat was voor niets dus.

De afgelopen 4 jaar is de IS kalief Abu Bakr Al-Baghdadi minstens 1 keer per jaar om het leven gekomen. Er is ook regelmatig aangetoond dat ISIS commandanten en troepen door de Amerikanen zijn geëvacueerd, als ze in het nauw zaten door het Syrische offensief. Alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Niemand in het beschaafde Westen ligt er wakker van. Tot vrij recent is dagelijks cement en beton geleverd door Lafarge/ Holcim aan het kalifaat, dat zich totaal aan het ingraven was. IS-strijders die worden verpleegd in Israëlische ziekenhuizen was ook al geen nieuwswaardig feit. Nederlandse wapen- en materieelleveranties zijn “onbedoeld”  in handen van het kalifaat gekomen, alsof er geen oorlog is, alleen maar een bloeddorstige dictator, die moet worden uitgeschakeld. Alle tegenstrijdigheden worden binnen de kortste keren bedolven onder een paar meter woestijnzand.

Er wordt ons thans verzocht een beroep te doen op het gedeelte in de hersenen waar ook de geloofskwab huist.

De Amerikanen hebben namelijk beelden van de liquidatieactie vrijgegeven. Op deze beelden is vrijwel niets te zien. Dat is bij voldoende fantasie geen probleem. Wij zijn wel wat gewend als het om onduidelijke beelden gaat. In eerste instantie komt dit soort nieuws over als een politieke stunt, een verkiezingspraatje, maar dat wimpelen we maar achteloos van ons af.  Ook het feit dat na de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië, ze plotseling in de met terroristen volgepropte provincie Idlib opduiken en deze figuur komen uitschakelen. Want deze keer is het de waarheid en niets dan de waarheid. Waarom is het dan nu wel waar? Omdat D.J.Trump het zegt?

Precies! Daarom.

In het kader van een tegenoffensiefje contra zijn afzettingsprocedure moet er natuurlijk wel waarde aan worden gehecht. Beelden van het Pentagon ondersteunen zijn bewering. Dat zijn we gewend van de Amerikanen: we zien niet alles, dat is staatsgeheim. Wat we wel zien? Een typisch Amerikaanse knars in uniform legt het aan ons uit. Er lopen wat mensen rond, die onder vuur worden genomen. We kunnen ook zien dat er wat naar beneden valt en ontploft. Laat dat afdoende bewijs zijn. Het is over en uit met de kalief. De verenigde staten winnen immers toch altijd. Nota bene met actieve hulp van degenen die ze een dolk in de rug hebben gestoken: de Koerden.

Maar toch wringt er iets aan deze gelikte afwikkeling van het IS kalifaat en haar leiding.

Het treurige nieuws is bevestigd door het “ISIS persbureau Amaq” van het kalifaat – u gelooft het misschien niet, maar men heeft een heus persbureau. Met eigen logo. Enkele jaren geleden, toen de Amerikaanse senator McCain nog leefde, dook tijdens één van zijn vele bezoekjes aan de terreurorganisaties in Turkije en Irak, de volgende foto op:

Al-Baghdadi een agent van de CIA? Het zou zo maar kunnen en het zou niet de eerste keer zijn in het kader van “control the opposition”. Maar het meeste argwaan wordt gewekt door de manier waarop de actie is uitgevoerd, afgewikkeld en “toegelicht”. (1) Het beoogde doelwit kruipt altijd in een hol. De vergelijking met een rat of een ander kruipend stuk ongedierte is hierbij een logische associatie. De dubbelganger van de gevluchte Saddam Hussein (US agent) haalden ze uit een gat. Ghadaffi was in een rioleringsbuis gekropen. Bin Laden (CIA agent) kregen we geen hoogte van, die was allang dood, dus daar werd een ingevroren lijk geliquideerd, blijkbaar. (2) Het tweede kenmerk van dit soort operaties voor de bühne is de manier waarop men zich van het lijk ontdoet. Bin Laden werd in zee gedumpt. Ghadaffi werd in zee gedumpt. Al-Baghdadi werd in zee gedumpt. Dit alles onder het motto: “Hun graf mag geen bedevaartsoord worden”. Waarom eigenlijk niet? Omdat er niets in ligt? Geen lijk, geen liquidatie. Zelfs de dubbelganger van Saddam hebben we niet mogen zien bungelen.

Helemaal te zot voor woorden is de volgende tweet van die Amerikaanse militaire knars over het “veiligstellen van DNA”, want waar gaan ze dat mee vergelijken?

Man, man, man, er komt geen eind aan het neerslaan van iedere afwijkende gedachte van de normaal denkende mens. Er zullen binnenkort dan ook door Discovery Channel wel weer aansprekende filmpjes worden uitgebracht. Simulatie van de werkelijkheid is immers de werkelijkheid?

Conclusie: we weten eigenlijk nog niks. Vandaar dat we er voor hetzelfde geld vanuit kunnen gaan, dat de taak van de kalief er zo ongeveer op zat en door de opdrachtgevers uit de oorlogszone is gehaald en met pensioen gestuurd.

Gelukkig heeft zich al weer een volgend doelwit aangediend, de opvolger van Abu Bakr. Die zullen we wel nooit te zien krijgen.

7 gedachtes over “IS-kalifaat onthoofd

 1. Even een woord voor de zondag: Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch heeft de sleutel tot het geluk gevonden en deelt dat graag met ons, hij vindt dat we net als moslims vijfmaal per dag moeten bidden! Blijft over, wat als je niet gelooft in zijn filosofie? Hans en Grietje? De Schone Slaapster? De nieuwe kleren van de keizer? Daar wordt ik niet gelukkiger van want ik heb ze al vele malen uitgelezen en als sprookjes weggezet!

  Like

 2. Ergens heeft die bisschop wel gelijk.

  Mediteren en tot rust komen. Dan heb je ook eerder door dat je in een hoogst krankzinnig land bent geboren waar ze een willekeurige “bube” toestaan om zich voor te doen als koning. Dit zou toch niet waar zijn? Ja, als je in Nederland woont kan dat dus. Je speelt dan zelf de rol van “onderdaan”. Dat moet je ook heel gewoon vinden. Al mediterend kom je er achter! Dit is niet waar!
  De waarheid is dat alle mensen gelijk zijn.

  Man man man. Ga mediteren daar blijf je geestelijk gezond bij !

  Like

 3. Ze roepen gewoon weer de volgende figuur, die de wereldvrede moet verstoren, op dan kunnen ze weer hiertegen in verweer?
  Zo handhaven ze de corrupte macht?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.