Willem de Zwijger als standbeeld in Dordrecht ontmaskerd


De Huichelaar zou feitelijk aan de schandpaal moeten.

In het republikeinse bolwerk Dordrecht wordt morgen een standbeeld van Willem de Huichelaar onthuld door iemand die blijft liegen dat ze van hem afstamt: Beatrix. Thans prinses van moeilijke onthullingen. Want een “koning” drukt op knopjes, haalt hendeltjes over of knipt een lintje door. Het moet wel leuk blijven voor een staatshoofd.

Als er een beeld van de sokkel zou moeten, dan is dat de Hufter van Hoorn (Jan Pietersz Coen) of de Bloedhond van Coevorden (Generaal Van Heutsz). Daar komt nu een goede kandidaat bij: Willem de Huichelaar in Dordrecht. Oranjefans hebben de Gebroeders De Witt voor een jaargeld van zijn achterkleinzoon zowat levend gevild, van organen ontdaan en opgehangen.

Willem de Huichelaar is de geschiedenis ingegaan als de Vader des Vaderlands, maar hij heeft nogal wat bloed aan de handen. Er is eens een aanloopje gemaakt door de wetenschapper en historicus Leo Adriaansen, hoe hij de andere kant op keek, toen zijn troepen Brabant brandschatten. Moordend en plunderend werd huisgehouden, omdat De Huichelaar hen wel had ingehuurd, maar niet kon betalen. Hij vernaggelde alles en iedereen om hem heen, tot zijn eigen broeders toe. Het ging hem om de bezittingen van onroerend goed en vrouwen. Hij was bereid moslim te worden om van Holland een Ottomaanse provincie te maken. Als hij maar gebieden kreeg.

Het gesjoemel van De Huichelaar kwam eerder aan de orde in deze berichten:

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/12/14/willem-van-oranje-martelaar/

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2019/02/22/willem-van-oranje-oproerkraaier/

De vuile handen van Willem van O.pdf

Hier het smalende geluid van een gesubsidieerd lokaal zendertje, dat ze zich niet kapot schamen voor hun arrogantie:

Standbeeld van Oranje in Dordrecht – een passend eerbetoon

Eén trekker is voldoende:

29 gedachtes over “Willem de Zwijger als standbeeld in Dordrecht ontmaskerd

 1. Wat een gotspe en dat in Dordrecht! Hebben de mensen in Dordrecht het bekroonde verslag van die twee school-meisjes uit Alkmaar niet gelezen?

  Like

  • You can run but you can’t hide.
   Gelukkig hebben we nog nadenkende klimaatactivisten. Ben benieuwd wat die lui betaald krijgen om actie te voeren van timmerfrans.

   Wat een ras het “menselijke” ras.
   Ben liever bij dieren.

   Like

     • Inderdaad Admin, op scholen in het land dat als een soort dictatuur wordt bestuurd door censuur bedrijven als RVD en AIVD wordt je opgeleid tot luisteraar en belastingbetaler. Dat laatste om een familie profiteurs 12 maanden per jaar vakantie te laten vieren onder het mom dat ze dit land besturen(?). Nu dan een stambeeld van één van de grootste graaiers die ooit heeft geleefd, vlak bij dat prachtige stambeeld van Johan en Cornelis de Witt, de echte helden van dit land. Behoor je tot het soort schorem – zeg maar a la Missus Krikke – dat anderen benadeeld en mee profiteert van duistere zaken, dan schopt je het vanzelf ver. Bovengenoemde rijks opletbedrijven zorgen wel dat het allemaal mogelijk is en geven je bescherming. Men noemt dat de democratische rechtsgang!

      Like

     • Wat ben ik blij dat ik op de lagere school van de 6 jaar, 3 jaar op de gang heb gezeten. Heb ik in iedergeval 3 jaar zelf leren nadenken.
      En dat alleen omdat ik niet tegen het onrecht van die leraren kon en daar dan wat van zei. Ik was een moeilijk mannetje……

      Like

  • Door je kind niet in te schrijven in enig register.
   Door je kind geen enkele dag op een school door te laten brengen.
   Maar het beste is natuurlijk Vernederland te verlaten en je kinderen zelf op te voeden en dat niet door de staat te laten doen….

   Sterkte,
   Nooitgedacht.

   Like

   • Eigenlijk is er een heel goed argument om je kinderen niet naar school te sturen.
    Ieder kind wordt geboren met een onbetaalbare schuld aan de overheid.
    Het onderwijs wordt door diezelfde kosteloos ter beschikking gesteld.
    Om de schuld niet nog verder op te laten lopen, kom de de overheid tegemoet door ze thuis te houden.
    Als iedereen dat doet dan scheelt dat, 2, 3, 4 honderd miljard?

    Like

  • Heb i.v.m. mijn dochter 1.5 jaar leerplichtambtenaar op mijn nek gehad. Ze heeft nu haar diploma, maar ze was al te volwassen voor de complete hersenspoeling. Goed gedaan. Zo moeder, zo dochter.

   Like

 2. Heerlijk al die aanvullende informatie over de Schwichertdie alles en iedereen vernachelde.Volgens mij is vernachelen de juiste spelling en is het een joodse uitdrukking. Over de moord op Willem Schwichert
  is een uniek verslag van de toevallig aanwezige burgemeester van Leeuwarden,Rombout Uylenborgh.Hij was uitgenodigd voor een lunch en zat met Willem aan tafel,waarbij hij door Willem werd onderwezen hoe je zo veel mogelijk penningskes uit de burgers kon persen.
  Terwijl hij daarna in de hall stond zag hij toevallig de moord op Willem, die omviel.En nadat hij er zeker van was dat deze dood was, dacht hij nou ja dan ga ik maar naar huis.
  Het was geen big deal, die hele moord.Maar de familie wist er wel raad mee en profiteerde hevig.En ook latere afstammelingen of nep-afstammelingen slaan er nog steeds geld uit.
  Enfin, er ligt genoeg DNA in de kelder. Uitzoeken graag , door bonafide wetenschappers.

  Like

 3. Was het ook niet Leo Adriaenssen die tijdens zijn studies over Willem de Allereerste er achter kwam dat dit per ongeluk rijk geworden erfgenaampje van René de Chalon al gauw aan het hof van Keizer Karel de Vijfde werd uitgenodigd en als 11 jarig jongske het bed deelde met de keizer. Als voetenkruik of zo?

  Like

  • En thans leven wij in een constante koude winter, een koude kermis, waarin de Liefde, de menselijkheid, tot een concept is gedegradeerd.
   Aan U en mij om dat te niet te doen, want het enige gebrek in deze wereld is de Liefde, de Liefde voor het leven.

   Stay Human,
   Nooitgedacht.

   Like

 4. Het werkelijk gortdroge verslag over de moord op de Schwichert is terug te vinden in het boekje van Geert Mak : Ooggetuigen. Die hele moord had eigenlijk niets om hakken,maar ja, hij had slimme erfgenamen uit al die vreemde huwelijken en elkeen pikte een graantje mee,dat hadden ze wel goed begrepen.Tijdens die laatste lunch zaten er al weer een sleep dochters aan,uiteraard van Charlotte de Bourbon,een vroegere abdis. Dus poepierooms zogezegd. Maar uit zijn eerste nog misschien normale huwelijk had hij .Willem, 2 goede kinderen.Maria ook wel Maaike genoemd huwde een duitse baron en Philips Willem,dus de eerste echte zoon en stamhouder werd op last van Alva ontvoerd en kreeg een fatsoenlijke opvoeding aan het Spaanse Hof. Hij trouwde op latere leeftijd en bleef kinderloos.Kreeg het prinsdom Orange om te rentenieren.Vandaar de titel Oranje. Die ook weer verviel natuurlijk, maar niet bij sommige families,die graaien om zich heen.En behouden alles tot in het idiote toe. En daar moeten wij nu voor betalen. Ook ot in het idiote toe. wordt vervolgd.
  Attie

  Like

 5. Met het sexleven van de erfgenamen van Willem de Schwichert was ook altijd wat aan de hand.Als je begint bij Maurits, de eerste zoon die door Willem als echte erfgenaam werd gezien (daarom richtte hij een doopontbijt van 90 gangen aan op de Dillenburg (ik heb ooit het menu gezien,nou dan lig je dus wel een week voor pampus). Maurits was dus een zoon van vrouwe 2,nl.Anna von Saksen, Deze Maurits groeide op als een griezel, pakt elk dienstmeisje dat voor zijn voeten liep,had bastaarden plenty waarschijnlijk en liet de oude grijsaard van Oldenbarneveldt onthoofden.Omdat de derde vrouw van Willem slechts dochters had gaf Maurits zijn halfbroer Frederik Hendrik de opdracht te trouwen en een erfgenaam te produceren.Frederik Hendrik zelf had een echte vaste maïtresse in Den Haag, ene van Mechelen die zeker meer dan tien kinderen kreeg,allen buitenechtelijk,Dus iedereen die van Mechelen heet en in Den Haag woont gaat zich maar eens aanmelden bij het programma Verborgen Verleden.
  Maar Frederik Hendrik gehoorzaamde zijn halfbroer .Na Charlotte de Bourbon was Willem de eersteling immers getrouwd met Louiise de Coligny.Dus Frederik Henderik was een echte afstammeling en kreeg op het nippertje nog een zoon. De stamboom gered.Men kon nog even verder.
  En zo is het gekomen………

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.