Advocaat Wiersum werd niet beschermd. Geweigerd?


Onze rechtsstaat is krachtiger dan ooit. We zullen de rechtsstaat verdedigen met vastberadenheid.” Dat heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie vrijdag in Arnhem gezegd bij de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem. Grapperhaus verwees naar de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum, volgens hem een vaandeldrager van de rechtsstaat.

Grapperhaus is de geallieerde strijders uit de Tweede Wereldoorlog dankbaar, zei hij, omdat nadat zij de oorlog hadden gewonnen, mensenrechten zijn vastgelegd. “Wie die rechten schendt moet er rekening mee houden dat hij zich daarvoor vroeg of laat zal moeten verantwoorden”, aldus de bewindsman.

Als je mooie woorden achter elkaar zet, krijg je holle frasen….

Meneer de dienaar des “konings” heeft de tijd van zijn leven. Hij staat in het middelpunt van de belangstelling en staat pal voor de “rechtsstaat”. Wat die “rechtsstaat” precies inhoudt, is een raadsel. Door er zo over te praten, wordt de “rechtsstaat” een soort persoon, een underdog, die moet worden geholpen van een wisse dood. Het maakt het gebral van een ambtenaar des te overbodiger, wat dat betreft doet hij niet veel onder voor het ongekozen staatshoofd en zijn loopjongetje, beiden “geschiedkundigen” te Leiden “afgestudeerd”.

De advocaat in kwestie stond alom bekend als een integer en eerlijk man, ondanks de eed op de “koning” wat natuurlijk en volslagen dooddoener is. Je kunt geen eed van trouw afleggen op iemand die onschendbaar is. Alsof je zit te vissen in een beerput in de hoop op een goede vangst. Hij is geliquideerd door een professionele killer, geen tienerjochie, vergeet het maar. En die professionele killer is allang en breed uit dit land verdwenen. Het is waarschijnlijk noodzakelijk om deze moord in de schoenen van een “onschuldige” te schuiven, vanwege “doorpakken, goed recherchewerk, alerte acties en verantwoording nemen”, de methode Grapperhaus c.s.

Maar toch rommelt er iets.

Nauwelijks nadat de schoten waren gelost, verscheen ergens een opmerking, over het feit dat Wiersum had gevraagd om bescherming. Maar dat er niets van terecht kwam, personeelstekort, budget is op, dat soort excuses. Vermoedelijk een getuige/buurman, die dat per ongeluk heeft laten vallen, het is nergens meer te vinden. Het zal massaal zijn onderdrukt om de zwarte piet bij Grapperhaus weg te houden. Straks verschijnen er nog van die berichtjes, dat Wiersum iedere bescherming heeft geweigerd, denkt u ook niet? Als de staat in het geding komt, wordt razendsnel de regie van de berichtgeving door derzelve overgenomen.

Maar we kunnen het niet meer verifiëren, want het is even snel verdwenen als dat het is verschenen. Merkwaardig. Of juist voorspelbaar.

We zullen er niets meer van horen, evenals we niets meer zullen horen over dubbele nationaliteiten en massale deportatie naar het oorspronkelijke land van herkomst.

14 gedachtes over “Advocaat Wiersum werd niet beschermd. Geweigerd?

 1. In een rechtstaat zijn de rechten van de ‘inwoners’ verzekerd van bescherming door het naleven van de grondwet. Maar daar gaat het onmiddellijk al fout.

  Hoofdstuk 1 artikel 1 zegt immers dat; Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Was het maar waar! Er is immers geen gelijkheid op alle vermelde feiten in dat artikel 1! Er is jarenlang bezuinigt op defensie, onderwijs, veiligheid en op alle verworvenheden die de bevolking zorgvuldig zelf heeft opgebouwd. Er is slechts één uitzondering, die ene familie van identiteit fraudeurs die op allerlei manieren uit de wind wordt gehouden, die illegaal vele (geheime) bonussen opstrijkt en geen enkele last heeft van enig risico om doodgeschoten te worden, want er is constant een leger beveiliging rondom ze geposteerd. Voor een advocaat is dat niet nodig, vindt de bewindvoerder die dat moet regelen. Er heerst dus een tweedeling in dit land die door niemand kan worden uitgelegd!

  Liked by 1 persoon

 2. Pingback: Advocaat Wiersum werd niet beschermd: Geweigerd?! | JDreport.com

 3. Over die dubbele paspoorten hoor je niemand.
  Wat op en rond het binnenhof rondscharrelt met dubbele paspoorten en niet onze belangen heeft daar natuurlijk niets mee te maken.
  En de nepclan zal er wel een stuk of 4 hebben als ze bij de SMOM hoog genoeg op de ladder zitten, altijd handig bij de douane.

  Like

 4. Zaak Wiersum een Psyop? !
  Bedoeling om wet in te voeren dat Kroongetuigen anoniem mogen optreden.
  Zo gaat het naar Georg Orwells wereld “1984” negentienvierentachtig 2.0 ofwel begin van politiestaat

  Liked by 1 persoon

 5. Ik heb geen enkele behoefte aan een rechtstaat. Ik heb behoefte aan een samenleving waar mensen recht wordt gedaan. Bij het eerste maakt een derde partij zich belangrijker dan de rest, stelt vervolgens regeltjes op waarmee misdaden worden gecreëerd en spreekt van bedreiging van recht en orde wanneer die regeltjes worden overtreden of wanneer de handhavers ervan met de nek worden aangekeken. De mens, hij die slachtoffer werd van een echte misdaad moet het zelf maar uitzoeken.

  In een samenleving waarin mensen recht wordt gedaan heeft ieder van hen de gelegenheid zichzelf te beschermen tegen echte misdaden. En wanneer zij desondanks slechtoffer worden of anderszins schade worden aangedaan, dan is alles er primair opgericht die schade te laten compenseren. Bij voorkeur doordat mensen zelf tot een vergelijk komen. Zonder, dan gezonde “druk” vanuit de gemeenschap. B.v. door jury rechtspraak of dreiging met uitsluiting.

  Liked by 1 persoon

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.