De hoop van Joop!


Een anti-monarchistisch artikel op de website Joop!

We citeren even de laatste alinea:

Hoop
Maar er is hoop. Mensen worden kritischer. Steeds meer mensen zien in dat de monarchie oneerlijk en ondemocratisch is. In 2013 weigerden in totaal 16 leden van de Staten-Generaal trouw te zweren aan de nieuwe koning, tot spijt van de toenmalige Senaatsvoorzitter. De oranjegekte werkte indertijd averechts. Ik durf de hoop uit te spreken dat dit op een dag alle 225 leden zullen zijn en dat Nederland eindelijk een republiek zal worden. Dat Nederland een gekozen president krijgt, met een rechtvaardig salaris en een politiek, ceremonieel mandaat. Dus, in naam van Oranje, schaf af die monarchie!

Een behoorlijk lang artikel dat naar onze mening de lading redelijk dekt, afgezien van het feit dat die zogenaamde “oranjes” grondwettelijk gezien identiteitsfraudeurs zijn, mits het tegendeel wordt bewezen.

Zoals altijd eindigt het steeds weer met hetzelfde valse refrein: een erfelijk bepaalde “koning” wordt ingewisseld voor een gekozen president. Ondanks het feit dat deze dan zogenaamd een ceremonieel mandaat krijgt toebedeeld, blijft het een zinloze gedachte om een ondemocratische instelling af te schaffen door één functie te veranderen. Dan gaat er namelijk niets veranderen en kunnen we alvast de volgende 2 eeuwen ondemocratische “republiek” in de annalen noteren.

De staten generaal moet worden vervangen door een Nationale Vergadering, dat namens de bevolking een Hoog College van secretarissen generaal aanstelt. Een “zakenkabinet” zonder beleidsbevoegdheden, puur uitvoerend. Eén van die SG’s wordt jaarlijks bij toerbeurt aangewezen om de functie van ceremonieel president waar te nemen. Zonder bevoegdheden en enige politieke invloed. Handjes schudden op Schiphol en lintjes knippen in den lande.

De schrijver van Joop! is hoopvol, wij niet.

Zeg eerst hoe het moet en begin dan met het ruimen van alle oud zeer.

9 gedachtes over “De hoop van Joop!

 1. Kan het grotendeels eens zijn met het artikel, maar ook deze schrijver – ene van Straaten – heeft het over ‘de oranjes’! Maar ook nu weer, dat zijn ze niet, ze zijn von Amsbergs. Verder blijkt uit de reacties op het artikel dat de RVD flink aan het trollen was. Ook in het artikel de opvatting dat de meerderheid van Nederland pro monarchie is terwijl daar geen onderzoek naar mag worden gedaan. Er is geen enkel bewijs dat er een meerderheid is voor de monarchie, en wegens het verbod op onderzoek er naar kan ook niet worden bewezen dat er een meerderheid voor een republiek is. En o ja, WA von Amsberg wordt door 72% sympathiek gevonden(?). De vraagstelling: Wie van de koninklijke familie is het sympathieks? Antwoord, Maxima (82%) want die draagt van die mooie jurkjes! Waar zijn die onderzoeken gepleegd, bij demente bejaarden en kleuterklasjes?

  Liked by 1 persoon

 2. Een geluk de nieuwe generatie haat het om met Koningsdag liedjes te zingen. Daarbij als ze niet op youtube komen interesseert het hen niks. We moeten gewoon geduld hebben, of een revolutie starten. Kijk naar de gemiddelde Nederlander die daar met zijn vlaggetje staat te zwaaien, je pikt ze er achter elkaar uit die een IQ van min hebben. Als we nou gewoon een intelligentie test houden voor je mag gaan stemmen, dan zijn er al heel veel minder stemmen. Vervolgens mogen dan de echte stemgerechtigde hun stem uit brengen. Deze gaat dan naar een partij die tegen de Monarchie is en voila.

  Liked by 1 persoon

  • Helaas zal dat niet gebeuren omdat ieder initiatief in die richting bij voorbaat al zal worden gedetecteerd door hun spionagenet(Aivd, 5G cameraa’s, microfoons in HD TV’s etc.) resp. de nekzal worden omgedraaid, getorpodeerd of en hoe dan ook.

   Like

 3. Citaat: “De staten generaal moet worden vervangen door een Nationale Vergadering, dat namens de bevolking een Hoog College van secretarissen generaal aanstelt. Een “zakenkabinet” zonder beleidsbevoegdheden, puur uitvoerend. ” einde citaat.

  ALS de TIJDELIJK gekozeneN(rechtstreeks) 1x in de week danwel minimaal 1 x per maand 1 dag werkzaamheden verricht onder het volk zoals de straat (maar niet het eigen straatje) vegen, bejaarden uit het verzorgingshuis rondrijden, eten voeren of de luiers verschonen, stranden schoonmaken, plastic opruimen etc. en maximaal 2 a 3 jaar zwaar gecontroleerd zijn functie uitoefent wil ik het geloven!!!

  Volgens mijn eigen bescheiden statistisch onderzoek in koffiehuizen, terrasjes, cafe’s is zeker meer dan 80 % van de mensheid in Neanderland overtuigd dat het establishment vnml uit zakkenvullers en aanverwanten leugenaars, bedriegers en anderssoortige criminelen bestaat.

  Like

  • Die bevindingen zijn juist, omdat alles wat tot het “establishment” behoort vanaf de schoolbanken nog nooit iets gepresteerd heeft, nog iets zinvols aan de samenleving heeft bijgedragen. Kortom, ze hebben heel hun leven alleen maar uit de ruif mee gevreten en zijn corrupt tot op het bot. Deze lieden moeten dan ook permanent uitgesloten worden om aan de nieuwe republiek deel te mogen nemen. Die werkzaamheden die jij voorstelt voor eenmaal per week of in de maand, dat moet hun dagelijkse werk worden als ze in dit land willen blijven, als strafmaat voor de aangerichte schade. Dat betekent dus ook, geen stemrecht voor deze lieden.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.