‘Troonrede’ onbelangrijk geleuter, de naam zegt het al


Het gaat om de hoedjes, jurkjes, schoentjes en andere gewichtige zaken. We noemen het altijd de “hoedjesparade”. Later misschien de “doekjesparade”, wie weet hoe de bal rolt.

Nederland schaamt zich blijkbaar nergens meer voor, de “majesteit” des te meer. Daar zit ie dan, onwettig te zijn op uw kosten. Een voorleeskoning, uw staatshoofd. U wilt het, Nederlanders, want hij is nog niet weggejaagd.

Doekjesparade

Parasiet

Je kunt als “alternatieve Troonrede” beter hier naar luisteren, daar heb je tenminste nog wat aan:

Geld, kunnen we het missen als kiespijn?

Ik neem geen blad (meer) voor de mond. De tijd van academische discussies over dit verrotte geldstelsel is voorbij. De tijd die ons nog rest, moeten we besteden aan het ontwikkelen van alternatieven.”

Ad Broere

Bijna alles draait om geld. Het bezit van geld geeft veel mensen een gevoel van veiligheid en onafhankelijkheid. Het ontbreken van voldoende geld brengt stress en zorgen met zich mee. Degenen die geld bezitten houden het daarom zoveel mogelijk vast.

Geld met geld verdienen wordt tegemoet gekomen door het nauwelijks of niet te belasten. Werken voor je geld wordt wel belast. Het levert voor de meeste mensen net genoeg op om van te leven, maar ook niet meer dan dat. Er zijn steeds meer, die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Daartegenover zijn er relatief weinigen die door geld voor zich te laten werken enorme vermogens hebben opgebouwd. De 26 rijksten ter wereld bezitten even veel als de helft van de wereldbevolking en dan gaat het ook nog om degenen die op de top 500 rijkste mensen van Forbes voor komen.

Het geldsysteem dat we nu al drie eeuwen hebben is onredelijk, onrechtvaardig en veroorzaakt ongelijkheid. Bovendien appelleert het aan karaktertrekken zoals hebzucht, eigenbelang, angst, jaloezie, machtsinstinct en zelfs drang tot destructie. In mijn ogen is een geldloze samenleving daarom de hoogste vorm van beschaving, omdat we dan collectief hebben afgerekend met onze lagere instincten.

Dit roept vragen op zoals:

 • Hoe komt het dat we zijn opgescheept met dit geldstelsel?
 • Welke krachten houden het in stand?
 • Gaat daar verandering in komen?
 • Zijn er ontwikkelingen die erop wijzen dat het de goede kant opgaat?
 • Wat kunnen we zelf doen?

Op onder meer deze vragen gaat Ad Broere in tijdens de lezing. Na de pauze is er ruimschoots de gelegenheid voor vragen en dialoog.

https://adbroere.nl/web/nl/columns/lezing-op-27-september-in-gent.php

19 gedachtes over “‘Troonrede’ onbelangrijk geleuter, de naam zegt het al

 1. Hoeveel mensen de monarchie niet willen is een goeie vraag. Makkelijk te beantwoorden door middel van een populariteitspoll, maar helaas… staatsveiligheidsdienst, reclamebureau en opdrachtgever aan de nationale staatsomroep NOS heeft het verboden! We kunnen er (en dat kan niemand ons verbieden) een gooi naar doen, dus naar raden. Het vermoeden moet ook bij de RVD bestaan dat het aantal landgenoten tegen de monarchie heel groot is, want waarom mag daar geen onderzoek naar worden gedaan?. Het lost geen enkel financieel probleem op, maar na het aftreden van ‘die parasieten’ kunnen we (en ook dat getal moeten we maar raden) één derde miljard aan betere doelen uitgeven!

  Liked by 3 people

  • Niet alleen de kosten worden bespaard, na confisquatie van al hun bezittingen komt het ook met de staatsschuld helemaal in orde.
   Je moet wel zorgen dat alles wat met die lui verbindingen heeft ook op de veerpont wordt gezet. Zonder zwemvest. Om te beginnen met die idioten op het Binnenhof met hun hoedjes en streepjespakken. Op-ge-so-de-mie-terd.

   Liked by 1 persoon

  • @Ger
   1/3 Miljard !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Wat een derde miljard?????????????
   30 miljard zal je bedoelen ( en dat is nog maar een onderschatting van het totale van en via de bevolking gestolen geld.
   Maar wat is geld als het ieder ogenblik door de met deze parasieten samenwerkende oranje en ander kleurige (denk aan de transgender agenda) strontvliegen kan worden gemanipuleerd. Negatieve spaarrente!!!! Hoe verzin je zoiets.
   Net zoiets als op je fiets je stuur vasthoudend en trappend achteruitgaan i.p.v. vooruit!

   Liked by 1 persoon

 2. Onbegrijpelijk, dat nederlandse volk erg onnozel is!!
  Criminele Regering lacht ons fijntjes uit,
  terwijl de corrupte regering heel veel, heel veel geld weggeeft aan het nep koningshuis, eigenlijk is het nooit nodig geweest…..
  We zien de regering niet meer oke!
  Maar gevaarlijke, zieke elites, geen gezonde spirituele mensen!

  Like

   • Heel gewoon? Alles is mij vanaf mijn geboorte opgedrongen, mij is nooit iets gevraagd nog dat ik ergens toestemming voor gegeven heb. Na een totaal mislukte school opleiding, voornamelijk door desinteresse van mijn kant (het “dwarse” zat er al vroeg in denk ik zo) ben ik op mijn 16e gaan werken. Vanwege 12 ambachten en 13 ongelukken, in evenzovele bedrijfstakken, heb ik nu op mijn 60e een pensioengat opgebouwd dat groot genoeg is om de gehele oranje strontvliegen kliek in te verzuipen. En nog ruimte over om er 20 m3 beton overheen te storten, veel beter als zand want dan kunnen ze nog naar boven klauwen. De laatste 20 jaar werkzaam in de Rotterdamse container overslag, ook daar heb ik een pensioen opgebouwd waar je broek vanaf zakt tot je enkels. Lees zelf maar even de beknopte geschiedenis: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pensioenmiljoenen. Ben uiteraard in het bezit van dat boek en heb het ook gelezen, de haren rijzen je ten berge.
    Vakbonden en ondernemingsraden, “janlul met de pet op” denkt dat die wel voor zijn belangen opkomen, geloof maar die bloedhonden kunnen zo de politiek in. Het zelfde soort psychopathische bloedblaren, vernaggelen hun eigen volk om maar een graantje mee te mogen pikken met de “elite”. Inmiddels hebben we zo om de 2 jaar een “overheveling” naar een nieuw “pensioenfonds”, uiteraard allemaal onder de vlag van Aegon, in mijn ogen een misselijkmakende criminele organisatie. Vakbonden en een handvol afvalligen die eerst overal met akkoord gingen, gaan na dat ze niet kregen waar ze op gerekend hadden voor de vorm in protest en beginnen een juridische procedure tegen Aegon en de D.N.B, vanwege allerlei dubieuze fusies. Hebben dan g.v.d. ook nog het gore lef aan alle havenwerkers een bijdrage in de juridische kosten te vragen van zo’n €230,- per persoon. Ja wel ik ben achterlijk, ga daar mee betalen om het systeem met zijn eigen spelregels proberen te bestrijden, en dan ook nog omdat anderen over mijn rug heen ergens met akkoord gegaan zijn waar mij niets over gevraagd is, nog dat ik daar enige zeggenschap in gehad heb. Dat is nu dat fantastische mooie land waar die homofiele pedo leugenaar Rutte het altijd over heeft. En dan nog gaat het collega’s op de werkvloer te ver als ik zeg dat we gewoon slaven zijn en nergens invloed op hebben. Nee we leven in vrijheid, nou goed stelletje sukkels. Onlangs mijn langst levende ouder overleden, binnen 2 weken ligt er al een “phishingbrief” van de belastingdienst in de bus, we hebben geen gegevens van de erfgenamen. Dat houden we dan maar lekker zo, stelletje smerige afpersers. Alsof ze niet alles al van je weten, nog te bedonderd ook om zelf hun werk te doen. Mocht ik ooit de diagnose krijgen een ongeneeslijke ziekte te hebben, ik verkneukel me er nu al op wat ik dan zou doen. Hint: ze zullen een nieuwe begroting moeten maken voor de restauratie van dat binnenhof. En voor de rest van “weldenkend” Nederland hoop ik dan dat er niemand meer is die dat nog wil of kan doen.

    opmerking: “pensioenfonds” niet voor niets tussen aanhalingstekens, het zijn gewoon particuliere criminele zakkenvullende verzekeringsmaatschappijen, buiten het graaien van de (r)overheid en het ongekozen dictatoriale EU(SSR) instituut, is dat mede de reden dat uw pensioengeld smelt als sneeuw voor de zon.
    Over negatieve rente, spaargeld en de banken ga ik maar niet beginnen. Niet omdat dit epistel dan veel te lang gaat worden, mijn drankfles is leeg en ik trek het niet meer. Goedenacht.

    Like

 3. Het wordt weer cashen voor Beatrix lees ik op de nieuwsbalk. Het zal wel heel dringend zijn,want andere groeperingen zoals de bijstandstrekkers en de oudere mens, gaan er eigenlijk op achteruit.1% erbij en dat gauw terughalen via hogere premies .In de winkels stijgen de prijzen al maanden en dan gaat de btw mee, die duivelse belasting ooit ontstaan uit een omzetbelasting van 2.

  5.

  Like

 4. Geld is een illusie mensen. We zijn er allemaal ingestonken omdat het van generatie op generatie geindoctrineerd en doorgegeven werd door onze ouders en door scholing etc.
  Het bestaat niet! Waarom denk je dat ze nu over willen op bitcoin, libracoin en dergelijke.
  Hun plan van papiergeld naar digitaal geld is alleen om een nieuwe gevangenis te bouwen. Het is papier en meer niet. De staatsschuld bestaat ook niet. Wij worden met z’n allen gefopt. Iedereen een hengeltje voorhouden en ze blijven maar rennen. We hebben allemaal onze macht weggeven.
  De wereld is van iedereen. Alleen de samenleving heeft dit eeuwenlang geaccepteerd dat er bepaalde mensen meer rechten hebben. Nu veranderd dat.
  Dus achteruit fietsen is soms toch verstandig. Anders was iedereen blijven slapen en had dit langer voortgeduurd.

  Like

  • Geld is een illusie, inderdaad.
   Dat komt omdat het niet meer een VASTE reele waarde vertegenwoordigd van de onderliggende objecten. Rente is een van de grote boosdoeners, hebzucht, ego etc de anderen.
   Waarom moet een professor meer verdienen dan een bouwvakker?Niet omdat ie 6-10 jaar gestudeerd heeft , nee omdat ze hem nodig hebben om de maatschappij nog ingewikkelder te maken en nog meer te vervuilen.
   O maar die professor is toch bezig te bestuderen hoe we al dat plastic en de rest van die vervuiling kunnen wegwerken. Ja precies, maar de grote denkfout is dat men het paard achter …etc
   Wat bedoel ik? Dat men de gevolgen bestrijdt en niet de oorzaken.
   Idem de heren boeven POLITICI. Zij vertegenwoordigen niet het Volk maar de Macht en zo zorgen ze dat die professors de verkeerde zaken bestuderen de mensen de verkeerde dingen blijven doen etc. Daarbij zitten ze boven op alle assets/bezit/geld en de ‘macht’ (die wij zo dom zijn hun toe te denken terwijl ze die gewoon niet hebben als wij, WIJ met z’n allen hun gewoon afwijzen en op het bekende vlot richting levenslange dwangarbeid zouden moeten zenden.

   En die professor is blij en zo verbeten dat ie nog ’s avonds in zijn laboratorium rond struint.
   Maar hij tilt nog geen kg van de grond met zn slappe spieren wel een groot hoof dat dan weer wel, maar wat wordt mensheid daar wijzer van?
   En die straatmaker tilt zijn rug na 20 jaar jaja na 20 jaar al aan barrels en die moet ook vrouw en 2 kinderen onderhouden en dacht je dat ie vrouw met haar bijwerken in meestal een simpel baantje een topsalaris ontvangt/krijgt?? nou NEE dus.
   Trek zelf verder UW conclusies.

   Like

   • Wat ook ‘vergeten’ wordt zijn al die mensen de ie zichzelf van het leven beroven na het slikken van anti-depresiva en andere mindkillers.
    En al die mensen die een levenlang vergiftigd zijn door het nuttigen van dood fabrieksvervoer uit de supermarkten, of vergiftigd door de witte jassen industrie.
    Passieve genocide….Round Up ruimt lekker op.

    Nooitgedacht

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.