Minister Blok “designated survivor” op ‘Prinsjes’dag


Een dood element gereanimeerd

Wij hebben vernomen dat de minister van Binnenlandse Buitenlandse Zaken, Stef Blok, als enige hoogwaardigheidsbekleder van het rampenkabinetje-69 op Prinsjesdag niet aanwezig zal zijn, in verband met een dreigende aanslag/ramp/ongeluk, waarbij de gehele REGERING (de ‘koning’ en zijn ‘ministers’) wordt uitgeschakeld. De minister zal op die dag namelijk bij de EU in Straatsburg zijn – goed om te weten! Ook voor terroristen….. Wij troosten ons met de gedachte dat bij een alles verwoestende aanslag geen enkele fatsoenlijke, weldenkende Nederlander het leven laat. Fatsoenlijke, weldenkende Nederlanders blijven daar namelijk weg.

Wij begrijpen waarom de keuze op deze totale politieke mislukkeling is gevallen.

Er is niemand te vinden die na zoveel blunders, stommiteiten, flagrante leugens en domme uitspraken nog steeds minister is. De manier waarop de man is kunnen blijven zitten nadat hij politiek gezien allang dood en begraven was, is welhaast onnavolgbaar. Wij waren begin januari al verbaasd, dat hij zijn zielige verschijning nog in het voetlicht durfde te zetten.

Hé, minister Blok, nog steeds hier?

Ja, hij is er nog steeds, deze top-survivor, ondanks alles. Zulke figuren kunnen ze in Den Haag goed gebruiken, dat blijkt wel weer. Normaal gesproken is zo’n slappeling voor iedereen een Blok aan het been, maar zo niet in “regeringskringen”. Vandaar ook dat een nutteloze lamlendeling als “koning” functioneert in dit land.

En waarom de ‘politiek’ nu plotseling rekening houdt met het allerergste? Omdat een peuter van D’66 een filmpje op Netflix heeft gezien, waarin de gehele Amerikaanse administratie bij een aanslag/ongeluk sneuvelde, op één minister na. Deze werd toen plotseling president/dictator. Een rol op het lijf van Stef Blok geschreven, een onbeholpen meelijwekkende stuntelaar aan de knoppen, verder nergens last van. Ook niet van zichzelf, want ja, nood breekt wetten, nietwaar?

Nederland: gefeliciteerd!

6 gedachtes over “Minister Blok “designated survivor” op ‘Prinsjes’dag

  1. Inderdaad “Nood breekt wetten”! En zo zijn er wel meer zekerheden in dit steeds erger irritante land. De werkelijke macht is verdeeld door lieden die vroeger lid waren van studentensociëteit Minerva, en dat zijn niet bepaald de zwakste schouders in de maatschappij. Waar Stef Blok heeft gestudeerd is me onbekend, maar om zo hoog te klimmen heb je altijd een aangereikte ladder nodig. Vreemd eigenlijk dat iemand die zowat elke week wel op het matje werd geroepen om zich te verontschuldigen wegens wanbeleid, nu plotseling de kat mocht twee staarten is en zomaar minister van buitenlandse zaken is worden?

    Enige jaren geleden was er een discussie op Facebook (wegens onbetrouwbaarheid ben ik daar niet meer actief) over de studietijd van onze grote soms onzin uitslaande grote leider WA von Anmsberg. De vraag was “waar en wat heeft hij gestudeerd”? Er waren nogal wat voormalige Leidse studenten die gelijktijdig met hem hebben gestudeerd, maar hem zien studeren, nee(!), dat hebben ze nooit kunnen waarnemen. Wel wisten ze dat hij samen met een andere student(?) op een eerste etage in het centrum van Leiden woonde en als hij uitging – dat gebeurde nogal vaak – dan ging die mede- student (mogelijk een RVD figuur) altijd mee. Gezien het aantal hamburgers en liters bier dat hij nuttigde bleef er nog maar weinig tijd over om zijn colleges te volgen. Niemand heeft hem ooit in een collegezaal gezien! Het droevige is dat dit ons staatshoofd is, terzijde gestaan door mislukkelingen als Stef Blok en Mark Rutte!

    Like

  2. Deze stumper heeft eens beweerd dat Suriname een “failed state” is, sinds het onafhankelijk is. Zoiets als: “Die inboorlingen kunnen niet met hun vrijheid omgaan.” Hoor wie het zegt.

    Maar het is natuurlijke wél ONZE EIGEN failed state, sinds de Zwarte Tulp na 5 jaar vrijheid de kolonie heeft terug gepakt.

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.