Politici en integriteit een onmogelijke combinatie?


Van Dick kregen we een kort berichtje over het artikel met betrekking tot de Forum voor Democratie perikelen. Hierin kraken wij de harde noot Baudet, omdat hij het woord integriteit niet begrijpt of wil begrijpen. Dick neemt het voor hem op. Dat kan ik wel waarderen en daarom plaats ik zijn commentaar hier, zodat ik er op kan reageren.

Het dedain waarmede u dit stuk schrijft raakt kant nog wal. Uw Republikeinse gedachtengoed is bij hem in goede handen, maar blijkbaar heeft u zelf niet de overtuigingskracht om NL naar een republiek te leiden, waar Beaudet wel toe in staat is.

Allereerst maar even opgezocht wat het woordje “dedain” precies inhoudt. We vonden de volgende omschrijving:

“neerbuigend gebrek aan respect”

Dan moeten we nog even weten wat “respect” precies betekent (dat vergeet ik namelijk altijd, omdat iedereen die het gebruikt er geen kaas van heeft gegeten) en wij vonden:

“Aanzien 2) Achting 3) Betrekking 4) Bewondering 5) Eerbetoon 6) Eerbied 7) Eerbiediging 8) Egards 9) Gezag 10) Hoogachting 11) Iemand waarderen 12) Ontzag 13) Opzicht 14) Waardering 15) Waardigheid”

Het heeft dus iets te maken met goede eigenschappen die je verwerft en die worden gehonoreerd door derden. Daar zit verschil in. We moeten een selectie toepassen om onderstaande vertaling goed te laten “lopen”:

Scribent beticht ons dus van:

“Het neerbuigend gebrek aan achting, bewondering, eerbetoon, eerbied, égards, hoogachting, ontzag en waardering waarmede u dit stuk schrijft, raakt kant nog(?) wal.”

Daar kunnen we voorlopig mee vooruit.

Maar het gemak waarmee een karaktereigenschap wordt gerelateerd aan een simpel verslagje en een daaraan gekoppelde mening, is zorgwekkend. Als het woordje “dedain” wordt gebruikt, mag je toch verwachten dat de rest van het commentaar foutloos wordt opgeschreven. Daarom is het “kant noch wal”. Of ik iemand kan vertrouwen met “mijn Republikeinse gedachtengoed”, terwijl hij als rijksambtenaar een eed aan zijn werkgever en chef W.A. van Amsberg heeft gezworen om van zijn kiezersbeloften af te zijn, waag ik ernstig te betwijfelen. Waar ik nu ook weer over begon te twijfelen was hoe Thierry nu eigenlijk heet, is het Beaudet of Baudet. Het kan zijn dat hij zijn naam heeft veranderd om het allemaal wat meer cachet te geven. Als de schrijver zo slordig met zijn republikeinse idool omgaat, slaat mij de schrik om het hart.

Scribent wil van mij aannemen, dat je respect moet afdwingen door je doen en laten.

Helaas lukt dat Baudet niet en gaat het gezien zijn C.V. ook niet lukken. Constructief mee willen doen en meneer Wiegel aan laten rukken om iets te ritselen, gaat natuurlijk altijd fout. In zijn campagnes moet meneer Baudet gewoon keihard zeggen dat hij de meerderheid wil en de nepstaat rond Tel Aviv de pot op kan. Forum voor Democratie heeft alleen kans als het een buitenparlementaire beweging blijft, met betrouwbare afgevaardigden in het voorlopig nog bestaande parlement vol leugenaars om zetels bezet te houden en wetten te torpederen. Dat is constructief. Eerst alles compleet afbreken en vervolgens de mensen in het land laten beslissen hoe het weer moet worden opgebouwd. Steentje voor steentje, stapje voor stapje met de huidige elite in het cachot, dat wel.

Nee, voor zijn doen en laten kan ik geen “respect” opbrengen. Het artikel is in zoverre wel duidelijk. Wel voor een groot deel van het programma van Forum voor Democratie.

En het republikeinse gedachtegoed is absoluut niet in goede handen van lichtgewichten als Otten, Cliteur en Baudet. Die hebben de ambitie om aan te schuiven bij de macht, meedoen, constructief zijn, leve de monarchie! Die kun je goed gebruiken als spreker en commentatoren, niet als bestuurders die werkelijk doen wat ze hebben beloofd. Daar kunnen ze niet mee omgaan. Ze kunnen de weelde toch niet aan, daarvoor moet je eelt op je handen hebben. Deze “intellectuelen” hebben geen eelt op de handen. Te lang doorgeleerd en niets afgeleerd. Ze wassen hun handen in onschuld als ze tegen de lamp lopen, dat is nog het ergste.

Tip voor Baudet: stap er uit nu het nog kan en zet er een perfecte spreekbuis neer die het parlementaire vuile werk voorlopig nog even opknapt. Een cabaretier of  iets dergelijks. Dan hebben we er qua humor ook nog wat aan. Bouw op de achtergrond aan een absolute meerderheid, doe dat in den lande, steentje voor steentje, stapje voor stapje. Kies integere lieden als medestanders, leid ze op in eerlijkheid, laat ze beloven wat ze kunnen waarmaken, laat ze weigeren waar ze mee kunnen worden gechanteerd, dus pak geen douceurtjes aan.

En vooral: geef zelf het goede voorbeeld!

12 gedachtes over “Politici en integriteit een onmogelijke combinatie?

 1. Dat is inderdaad een goede tip voor Baudet. Wees zelf het voorbeeld en blijf van andermans geld af.Het door de belastingbetaler moeizaam bij elkaar gesprokkelde geld wordt al met bakken vol versmeten.Laat Baudet dit niet na-apen met het geld van de leden van zijn partij. Hij heeft toch genoeg geld,schrijft boeken,is kamerlid etc.

  Liked by 1 persoon

  • Er zijn er veel die teveel hebben maar niemand die genoeg heeft.
   Mooiste vindt ik nog altijd:
   Wat wil een mens veel, maar wat kan ie het met weinig doen.
   Simpele woorden maar voor de juiste uitvoering ervan moet je de universiteit van de straat hebben gehad.
   Leuke Engelse naam trouwens, dick.

   Like

 2. mensen als dick verdienen ons diepe mededogen want zij hebben nog héél veel te leren via de harde school. Net als de aanhangers van een zekere, zakkenvullende geert wilders overigens. Maar, ik geef het toe: er zijn er veel, waaronder dick, die het nóóit leren. Daarvoor dienen ze nog minstens één tot twee keer terug te komen op deze planeet…….

  Like

 3. mensen als dick verdienen ons diepe mededogen want zij hebben nog veel te leren via de harde school. Net zoals de aanhangers van een zekere geert wilders, leugenaar, ophitser en zakkenvuller van beroep, al meer dan 12 jaar. Deze mensen dienen nog zeker twee tot drie keer terug te moeten komen op deze planeet om het eindelijk te gaan ZIEN………

  Like

 4. Bij het overlijden van de schele nachtegaal, de schilderijen verpatster zeg maar, heeft Thierry een zeer indringend rouwbeklag gestuurd aan de nabestaanden. Hoe moeten we nog meer bewijs leveren dat het republikeinse gedachtegoed hem niet erg ligt?

  Like

  • Dat durft ie niet anders krijgt ie een eenzijdig auto-ongelukje, een puist op z’n reet of een ernstige acute hartkwaal. Tja hoe zou dat nou komen????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   P.s. Tjerrie Bidet deugt voor geen meter -wat zeg ik- voor geen millimeter!!
   De zoveelste Kiezersbedrieger, Volksverlakker annex Landverrader anno 2019!!!!

   Like

 5. Nog een mooie reactie via de brievenbus, van Theo. Hartelijk dank, Theo!

  Dit artikel wijst op een bewust neerhalen van een partij dat werkt in ons democratisch systeem, zonder dat er argumenten zijn dan alleen bewust een negatieve benadering. Het thema Otten gaat alleen de partij aan en verdient verantwoording aan haar leden en kiezers. Nu dit alles achter de rug is en partijen definitief uit elkaar zijn heeft dit soort gif geen plaats. Als je het niet eens bent met deze partij kom dan met voorstellen en of argumenten waar iedereen iets aanheeft. Als wij denken dat wij een democratie hebben moet je nog veel leren van het huidige systeem. Blij dat er eindelijk een partij is die mee democratie wil bevorderen. Dit artikel blijkt geschreven te zijn door een ziekelijke geest.

  Paar opmerkingen.
  Wij hebben wel een systeem, maar niet democratisch.
  Niet negatief bedoeld hoor, ik geef hem zelfs bruikbare tips.
  Thema Otten gaat nooit weg, forget it. Niet zolang Baudet er zit, met zijn verkeerde creditcards.
  Lees alle artikelen hier eerst en verbaas u dan over onze talloze voorstellen. Ze zijn bikkelhard, dat wel, maar daar ontkom je niet meer aan, de “democratie” hier is nogal doorgeëtterd. Hier functioneert de democratie alleen maar voor de heersende kaste en hun handlers.

  FvD wil referenda, eens. Baudet zegt dat de mensen moeten “mee-beslissen”. Dat is een denkfout. De mensen moeten BESLISSEN. Punt. Aan meebeslissers heb je geen lor. Godfried Bomans heeft al eens gezegd, dat politici met eigen ideeën de laan uit moeten worden gestuurd.
  Uit uw laatste opmerking maak ik op dat u bent gespecialiseerd in het analyseren van de menselijke geest. U kunt dat blijkbaar vaststellen aan de hand van wat regeltjes tekst, knap hoor! Als u dan met grote stappen naar uw vooringenomen conclusie snelt en mijn geest ziekelijk noemt, wat moet ik dan van de uwe denken? Ook kunt u vast uitleggen wat het verschil is tussen “ziekelijk” en gewoon “ziek”.
  Groetjes en leve de republiek, met of zonder FvD.

  Like

 6. Beaudet, is dat de bekakte benaming voor “bidet”? De laaghangende pleepot waar “Dick” zijn geslachtsdeel in kan wassen, en Theo zijn anus.
  De reacties van deze figuren zijn natuurlijk niet uniek, dat soort sukkels lig ik dagelijks mee in de clinch.
  Moedeloos wordt ik van dat soort mensen, de Vernederlander bij uitstek. Ze zullen het nooit snappen.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.