Boris Johnson schaft parlement af ten behoeve van de democratie


De Britse regering heeft koningin Elizabeth gevraagd om het parlement tot 14 oktober op te schorten, zodat de ministers genoeg tijd hebben om de Brexit af te ronden. De koningin heeft dat verzoek van premier Boris Johnson woensdag ingewilligd.

Iedereen spreekt er natuurlijk schande van. Boris Johnson is de man van de dubbele coup. Eerst komt hij ondemocratisch aan de macht en vervolgens schaft hij het parlement af. Deze clown is voor velen gevaarlijker dan hij zich voor doet.

Maar wij geven hem voor deze keer gelijk.

In Groot Brittannië is twee jaar geleden een referendum geweest. De uitslag was niet aan twijfel onderhevig: uit de Europese Unie, punt. Nu het parlement dwars ligt, tegen de wil van het volk, mogen ze weg blijven en een zakenkabinet kan de zaak afwikkelen.

Parlementariërs worden bij een referendum consequent als snotneuzen het bos ingestuurd, ieder referendum gaat tegen de politiek in, zoveel is wel duidelijk. Daarom gaan de politici altijd proberen de volkswil te torpederen, zoals dat gebeurde na de sporadische quasi referenda die bij ons zijn gehouden. In Nederland is het door politici al eens als volgt geformuleerd: “Referenda zijn ondemocratisch”. De wereld op zijn kop.

Dus dan is het vrij simpel.

Als de politiek probeert de wil van het volk te negeren, mogen ze wat ons betreft worden weggestuurd. Dan ontstaat de volgende curieuze figuur: om de democratie te laten werken, moet het parlement worden afgeschaft. Uit alles wordt duidelijk dat politici er niet voor het volk zitten, maar voor de werkelijke macht. Die werkelijke macht (The Crown) wil de handen vrij hebben en Engeland als bufferstaat laten functioneren, die volledig door hen kan worden aangestuurd. En als die werkelijke macht wordt tegengewerkt, dan kan er opeens veel, heel veel.

5 gedachtes over “Boris Johnson schaft parlement af ten behoeve van de democratie

 1. Niemand minder dan Dominic Cummings (agent van “the crown”?) is de politieke adviseur van Clown Bassie Johnson.
  De man achter de “leave campange”, de werkelijke macht is dus wel degelijk serieus met de brexit.
  Misschien “wens denken” maar wat zou het toch mooi zijn als ze zonder akkoord, en geen geld naar Brussel uit zouden stappen.

  Like

 2. Maar, administrator, er zal in de nabije toekomst héél veel misgaan. Zo is de UK grotendeels afhankelijk van de invoer van voedsel vanuit Europa. De eigen grootindustrie is vakkundig door Margareth Thatcher aan buitenlandse investeerders en bedrijven verkwanselt. Waar is bijvoorbeeld de Britse auto industrie gebleven? British Leyland met de merken Mini en Bedford, Vauxhall en de nationale trots AstonMartin en RollsRoys zijn allemaal in buitenlandse handen belandt. Zo ook heel veel industriële bedrijven waarvan sommigen zelf vrijwillig een belastingparadijs opzochten. Nu dus de Brexit, misschien een zegen voor bepaalde groepen in de Britse samenleving, maar een toekomende ramp voor de arbeidersklasse. Door de enorme toestroom van gelukszoekers uit (vooral) voormalig Britse kolonies is de spoeling wel heel erg dun geworden, zo betaal je tegenwoordig voor een tweekamerhuisje in een (ook nu weer voormalige) arbeidersbuurt in een willekeurige Britse stad de somma van ₤1500 per maand aan huur.
  Een richting die wij hier ook op drigen te gaan de laatste tijd.
  Boris is een clown en kan gemakkelijk door één deur met zijn Nederlandse evenknie, kwal Mark Rutte! De UK is op weg naar totale chaos. Wij krijgen daar waarschijnlijk ook een portie van helaas!

  Like

  • Mij benieuwen wat wij daar van mee krijgen. Ze kunnen toch gewoon importeren? Er wordt steeds gedaan alsof er gigantische tolmuren worden opgetrokken.
   Maar inderdaad, nu moeten ze zelf weer hun voedsel gaan verbouwen. Wij importeren immers ook 90% van onze graanbehoefte. Probeer eerst landen maar eens zelfvoorzienend te maken, wat betreft het dagelijks brood. Ze zullen dus hun factor arbeid anders moeten organiseren.

   Like

 3. Enkele woorden of begrippen volstaan om te zien waar de waarheid zou kunnen liggen namelijk Bilderberggroep, Iluminati, Deep State en CABAL overal ter wereld dus in alle landen en onderzoeken is een vereiste vooraleer standpunten in te nemen. Natuurlijk is dat voor velen complottheorie (de kop in het zand) !!!

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.