De Hollandse ziekte


Wie aan gas denkt, denkt aan de Hollandse ziekte. Potverteren door veel te goedkope export en leuke dingen voor de mensen. De term kwam tijdens het kabinet Den Uyl in zwang. Maar de Hollandse ziekte is een oude kwaal.

De roof- en narcostaat aan de Noordzee houdt haar naam hoog. Met Rotterdam en Schiphol als draaipunten van de internationale drugshandel maakt de Rompstaat Holland haar bestaansrecht waar. Naast de illegale (opium) tak is er nog de oude V.O.C. in de vorm van een banken- en bedrijvenconglomeraat, het apparaat van de bovenwereld, die de zaken mogelijk maakt. De overheid doet alsof er met man en macht wordt gewerkt aan het uitroeien van de als nimmer tevoren groeiende en bloeiende groothandel in verdovende middelen.

De Rompstaat Holland is een creatie van de grote mogendheden. Na het Rampjaar 1672 is dat in een definitieve vorm gegoten. Holland werd een gecastreerde rompstaat, de rest van de republiek fungeerde als bufferlanden om bij calamiteiten de zaak onder water te kunnen zetten. Dat was toen zo en zo is dat nog steeds. Zelfs tegen de Duitsers in 1940 geloofden de strategen nog in de “Vesting Holland”. Vandaar dat men de troepen verschanste in steden als Rotterdam, met alle gevolgen van dien.

De florerende drugshandel kan alleen maar groeien en bloeien omdat het wordt getolereerd door belanghebbenden. Onze verhalen over het Opium Monopolie maken duidelijk dat het zo werkt. Iedere kilo cocaïne die door ijverige dienders wordt opgespoord, is getipt door de organiserende partij of een concurrent. En het lijdt geen twijfel, dat de bulk van die geconfisqueerde cocaïne in een ander circuit terecht komt en niet in de verbrandingsoven. Het opium monopolie van weleer is nog springlevend door de handel illegaal te houden. Daarom zijn de verdiensten torenhoog. Om al die gigantische overwinsten te benutten heeft de onderwereld de bovenwereld nodig. Leuke bijkomstigheid is, dat sinds de oprichting van de VOC dezelfde macht in beide werelden vertoeft. Hollandse kooplieden en regenten hebben langzaam maar zeker de macht aan de “hoge adel” prijs moeten geven. Het verwerven en voeren van het predicaat “adel” staat gelijk met het stelen van nootmuskaat in de 17e eeuw. In een roofstaat kan alleen de roofadel goed functioneren. De schijn van voornaamheid en goedgevigheid strooit het volk voortdurend zand in de ogen.

Alles, niets uitgezonderd is georganiseerde misdaad en monopolisme. Het doel heiligt de middelen als nooit tevoren. Met medewerking van politiek, vakbonden en het gigantische (juridische) ambtenarenapparaat. De roofadel zet de lijnen uit, het apparaat implementeert en handhaaft. Uiteraard verzet diezelfde roofadel geen voet zonder goedkeuring van de Wereldregering. Het is niet de vraag of er een Wereldregering in de maak is, want die is er al. Landen en volkeren die elkaar op leven en dood bestrijden luisteren naar dezelfde opdrachtgever. De boodschappendienst van de Wereldregering wordt samengesteld uit de clandestiene Westerse Inlichtingendiensten. Daarom zijn wij, de gewone mensen altijd te laat door informatieachterstand en daarom begrijpen wij, gewone mensen niets van wat er precies aan de hand is in de wereld. De spreekbuizen van de Wereldregering laat zich “kiezen” door de bevolking om vervolgens diezelfde bevolking om de tuin te leiden. Of het nu een Amerikaan, Chinees, Rus of Indiër is: ze luisteren allemaal naar wat de Boodschappendienst hen heeft te vertellen. Luisteren ze niet, dan duiken er sappige fotootjes op, of worden ze met looden voorwerpen bekogeld. De Boodschappendienst is van alle markten thuis, gifmengers, messentrekkers en scherpschutters.

Alles draait om macht. Goud is macht. Alles draait om goud. De eeuwige jacht op goud is wat deze wereld aan het draaien houdt. Al het andere is onbelangrijk, ijdelheid en het najagen van wind. Goud is het symbool van eeuwigheid, het eeuwige leven. De machthebbers hebben geen boodschap aan het “verbeteren van de wereld”, alles wat telt is het omzetten van roofgoed in goud. Wij, de gewone mensen maken ons druk om kruimeldieven, maar laten de lokale, laat staan de internationale roofadel angstvallig met rust. Zij laten ons, gewone mensen nooit met rust, wetten, regels, belastingen, premies, plichten, rechten, we moeten dit, we moeten dat. Wij leven maar zo kort, wat zouden we ons nog druk maken? Met andere woorden: wij, gewone mensen houden ons liever gedeisd. Iedere dappere wordt omgekocht of omgelegd.

Degene die werkelijk iets wil veranderen heeft niets te verliezen, zo simpel is het. In een doos onder de brug wordt gemijmerd over een nieuwe wereld, waar altijd vrede heerst en iedereen elkaar met rust laat. Dat vinden de machthebbers prachtig en ze sturen hun agenten op vredelievende mensen af, om orde en rust te handhaven. Hún orde en hún rust.

De levende mens wordt door de werkelijke macht gezien als een spookverschijning, een wandelend lijk, bij geboorte dood verklaard. Bovendien opgezadeld met een onaflosbare schuld. Wat er toe doet is uw nummer. Dat nummer vertegenwoordigt een onderneming met schulden, een debiteur zonder rechten, alleen maar plichten. Gemiddeld 70 à 80 jaar heeft dat (BSN) nummer de beschikking over een werkapparaat, uw lichaam. Uw voortplantingsdrang en hongergevoel houdt u op de been. Angst voor het onbekende doet de rest.

De Hollandse ziekte……

Een epidemisch, voortwoekerend kwaad zit ons in de genen. Op deze manier wordt de Republiek niet hersteld en komt de Tweede Bataafsche Republiek nooit van de grond. We moeten eerst een langdurig genezingsproces ondergaan. Alleen al het besef dat we door de macht als een “Dead Man Walking” met schulden worden gezien, is essentieel. We moeten ons injecteren met kennis.

Asymmetrische oppositie is het sleutelwoord. De grond waarop wij staan behoort ons niet toe, maar ook de hoge adel niet. Niemand kan de grond waarop wij staan, wonen en werken uit het niets claimen, noch wat er onder het oppervlak zit. Daar begint het al mee. Het Nederlandse grondgebied – voor de helft aan de zee onttrokken – is van ons allemaal. Op die grond vestigen wij de Tweede Bataafsche Republiek, bevolkt door levende wezens zonder nummer en zonder schulden.

Helaas gaan we dit niet meer meemaken. De totale verwoesting van het Nederlandse landschap is niet meer te stoppen. Thans zijn we proeftuin geworden van de “ontgassing” en klimaatbelasting. Landen om ons heen stoken zich een ongeluk om ons van energie te voorzien. Nederland is gidsland, een experiment geworden. Het willoos accepteren van wat ons overkomt is een ander symptoom van:

De Hollandse ziekte……

7 gedachtes over “De Hollandse ziekte

 1. Een aantal jaren geleden heeft een deskundige al gewaarschuwd voor bevingen, echter de media heeft dit gezegd naar Nwo-ideeen mooi onder d de pet kunnen houden?
  Gaat precies dezelfde kant op als met olievervuiling, asbest, insecticide etc,
  Vaak krab ik me achter de oren waarom de wetenschap in leven geroepen is?

  Like

 2. de mazelen.. of te wel.. de mazzel allen ja..
  Wat een onwijs goed artikel Administrator!
  Helemaal duidelijk en ZO het is !!
  De HA worden verboden.. wat een lachertje , die gasten knappen al het vuile werk op in dienst van.. vul maar in !
  Nederland is een klein maar groot ettertje geworden, en met timmerfrans de verknipte gevangenisdirecteur al helemaal compleet in de capitulatie.. oef.. dat gaat er niet mooier op worden in het molenlandje

  Like

 3. Een ander irritant feit, zeg maar Hollandse ziekte is het afkraken van onze eigen geschiedenis! Nu heeft minister Nieuwenhuizen besloten de canon van de Nederlandse geschiedenis op te frissen a la Cees Fasseur, maar dan ten nadele van de ‘gewone’ inwoners die in het verleden dit land bewoonde, dus onze voorouders. Er moet worden bewezen dat we allemaal criminelen waren die slavenhalers waren en daar stinkend rijk van zijn geworden. Deze minister dient daarvoor af te treden, want ze wilt de Nederlandse geschiedenis vervalsen zodat alle anderen die hier niet zijn geboren, zich thuis voelen (?).

  https://saltmines.nl/2019/06/01/canon-van-nederland-moet-diverser/

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.