Nederland was op 10 mei 1940 NIET neutraal


Gisteren, 10 mei 2019, was het 79 jaar geleden dat Nederland werd aangevallen door Nazi Duitsland.

Een brallende redevoering van de Opperbevelhebber der Nederlandsche Strijdkrachten over onze “neutraliteit” en ongeprovoceerde overrompeling, was volstrekt bezijden de werkelijkheid.

Nederland was niet neutraal.

En zeker niet na het zogenoemde “Venlo incident” van 9 november 1939, waarbij voor Duitsland duidelijk werd dat er met die Nederlandse neutraliteit behoorlijk werd gesjoemeld. Daags ervoor, op 8 november 1939 was Hitler op het nippertje aan een aanslag ontsnapt. Hare majesteit haastte zich als nimmer tevoren door de Führer van harte geluk te wensen. Hij was immers een bevriend staatshoofd? De Nederlandse inlichtingendienst werkte nauw samen de het Britse MI-6, zo bleek na het incident in Venlo, waarbij een Nederlandse officier sneuvelde. Meestal wordt vergeten dat Groot Brittannië Duitsland de oorlog had verklaard. Dus wat maakt dat van het “koninkrijk der Nederlanden”, denkt u. Een medeplichtige satellietstaat. Enkele dagen later lag er een verzoek voor asielopname van de “koninklijke familie” en Kaiser Wilhelm II in London.

Toen het “koninklijke” spul op 13 mei 1940 de kuierlatten nam, sprak men van een “vlucht, hals over kop en totaal onvoorbereid”. Liegen kunnen ze als de beste.

Vorig jaar verscheen er in de Binnenlandse Bataafsche Courant het standaardartikel over de werkelijke toedracht in de aanloop naar 5 jaar bezetting, terreur en verpaupering: https://debataafschecourant.wordpress.com/2018/05/15/10-mei-1940-nederland-was-niet-neutraal/

De twee monarchen van de Lage Landen stuurden op 7 november een telegram rond, waarin zij het hun plicht beschouwden om de partijen de oorlogsplannen te laten stoppen en vrede te sluiten. Twee “onzijdige” staten die met “al hunne buren goede betrekkingen onderhouden”. In Nederland spelen echter onder het maaiveld hele andere zaken en het zijn andere krachten die bepalen wat de marsroute is. Deze vreedzame oproep is niet in het belang van de Britten als strijdende partij. Londen trok in Nederland aan de touwtjes en niemand anders.

Telegram 7 november 1939
De twee vredesduifjes van de Lage Landen
Algemeen Handelsblad 8 november 1939
Engeland krijgt de schuld
Friesch Dagblad 9 november 1939
Steenwijker Courant 9 november 1939
Hoornsche Courant 11 november 1939
Eerste berichten in Nederlandse kranten
Notulen Brits Oorlogskabinet: Wilhelmina komt!
Verzoek was van 11 november 1939
BRON: Archief Gerard de Boer
13 mei 1940
BRON: Gerard de Boer

Resumerend:

07-11-1939 Vredesinitiatief door Wilhelmina en Leopold

08-11-1939 Mislukte aanslag op Hitler

09-11-1939 Gelukstelegram van Wilhelmina voor Hitler

09-11-1939 Venlo incident

10-11-1939 Eerste krantenberichten over het incident

11-11-1939 Asielaanvraag door Wilhelmina (en Wilhelm II), dus de desertie is een half jaar van tevoren terdege voorbereid.

Het is een simpele optelsom. Nederland werkte samen met de Britten die al in oorlog met Duitsland waren. Het holle vredesvoorstel van de beide vredesduifjes komt uiterst ongeloofwaardig over als je als buitenstaander de gebeurtenissen op een rij zet. Op dezelfde dag dat Britse geheim agenten een vrije doortocht krijgen naar de grens met Duitsland, stuurt de majesteit een gelukstelegram naar haar bevriende buurman A. Hitler.

Het scenario besluit met een typisch gevalletje “Oeps, das haben wir nicht gewusst – weg wesen!”

Dat zoiets hier amper 5 jaar later lomp over de meelstreep waggelt en door de orangisten strontvliegbrigade weer op de troon wordt getakeld, tart iedere verbeelding. Het was geen vlucht die u deed gaan, het was desertie waar de doodstraf op staat. Punt uit.

7 gedachtes over “Nederland was op 10 mei 1940 NIET neutraal

 1. het woord Neutraal bestaat niet in dit bananenlandje, zo ook het woord DEMO-cratisch, alleen voor de echte leugenaars gelden deze woorden die veel mensen voor Jan Lul het leven hebben gekost en nog steeds..
  Herstel voor dit alles is nog moeizamer als je pc herstellen naar de fabriekswaarde..
  kortom.. er is OVER ALLES gelogen en gelukkig gaan we dat met meer en meer mensen INZIEN.

  fijne zondag allen hier, en laten we hopen dat we snel verlost worden door wie of wat dan ook van deze wereld waar in we nu leven, het is echt geen fijne tijd, maar ja.. Uranus staat pal op de taken en zeken.. dus.. vul maar in

  groetjes en hou het HERSTEL in ere in wie of wat jij bent en denkt !

  Like

 2. Wim Klinkenberg heeft een goede “politieke biografie” van Prins Bernhard geschreven: http://crashrecovery.org/daily/14.12.2012/Wim%20Klinkenberg%20-%20Prins%20Bernhard%20-%20Een%20politieke%20biografie%20(3e%20druk,%201986).pdf

  Ruim de helft van dit boek gaat over de periode tot het einde van de tweede wereldoorlog. Klinkenberg toont aan, dat Prins Bernhard na zijn huwelijk met Juliana in dienst bleef van de SS en/of IG Farben. Klinkenberg verwijst naar een publicatie van De Mari in de Telegraaf uit 1977, dat Bernhard nog na zijn huwelijk 100.000 Rijksmark ontving van het RSHA voor inlichtingen.
  In april 1940 (Duitsland viel op 10-5-1940 Nederland binnen) had Bernhard een bijeenkomst in Laren met diverse hooggeplaatste functionarissen van IG Farben (Fritze, Rossler, Pazze, Behrens en Gunther Frank-Fahle).
  Klinkenberg schetst een ontluisterend beeld van dubbelspionnen die uitgebreid vanuit Londen informatie uitwisselen tussen de VS, GB, Nederland en Duitsland. Diverse spionnen in Londen hadden nog familie in Nazi Duitsland bij de geheime diensten (waaronder de broer van Bernhard).
  De directie van de Koninklijke Philips was ook druk in de weer als dubbelspion (Bernhard en Frits Philips waren goede vrienden).

  Hitler werd o.a. gefinancierd vanuit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
  Voor de Amerikaanse financeringen en terugbetalingen werd een witwas constructie gehanteerd waarbij de Amerikaanse Union Banking Corporation (UBC) en de Rotterdamse Bank voor Handel en Scheepvaart (BHS) van Thyssen (Fritz Thyssen financierde Adolf Hitler) een belangrijke rol speelden.
  De vader en grootvader van de latere Amerikaanse presidenten George Bush, Prescott Bush, zat in de directie van de UBC.
  Koningin Wilhelmina was aandeelhouder in de BHS via de Nederlandsche Handel-Maatschappij (een voorloper van de ABN AMRO).

  De Koninklijke Shell (waarin Wilhelmina grootaandeelhouder was) en Henri Deterding financierden Adolf Hitler al vanaf 1924.
  In juni 1935 trouwde “Sir” Henri Deterding met de Duitse Nazi Charlotte-Minna Knaack. In 1936 kocht Deterding het Dobbin kasteel van Wilhelmina voor ruim 1 miljoen Duitse mark, waar hij ging wonen met zijn veel jongere vrouw.
  Deterding’s goede vriend Hermann Göring was een regelmatige gast op Kasteel Dobbin: https://www.lawfulpath.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1340&start=30#p5537

  Like

 3. Pingback: Wonderteam AIVD | HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.