Wilhelmina regelde protectie voor Leopold III


Inmiddels mag genoegzaam bekend worden verondersteld, dat met de ondergang van het Dritte Reich, talloze Nazi-kopstukken naar Noord- en Zuid-Amerika zijn gesmokkeld. “ODESSA” en “Paperclip” zijn de codenamen geweest voor deze operatie. De know-how ging naar de Verenigde Staten, de rest, voor de USA van geen belang, werd in Zuid-Amerika weggemoffeld.

Wat minder bekend is, dat het Nederlandse “koningshuis” in de persoon van de bekende verzetsdeserteur Bernhard Zur Lippe B., ook een belangrijke rol heeft gespeeld in deze “transacties”. Als commissaris van de KLM en het Rode Kruis kon hij heel wat geregeld krijgen. In de volksmond staan de ontsnappingsroutes van Nazi’s bekend als “The Vatican Ratlines”. Met name de Soevereine Militaire Orde van Malta (SMOM) speelde een hoofdrol. Bernhard was een SMOM-ridder, Juan Peron, de Argentijnse president was dat ook. Dan is de verbinding als snel gelegd. De meeste OSS/CIA kopstukken waren lid, maar ook de beruchte nazi-smokkelaar Otto Skorzeny stond op die lijst. Deze SMOM-lieden reizen met een diplomatiek paspoort de wereld rond en staan boven de wet. Het is dus een koud kunstje om ongezien mensen te smokkelen. U kunt zich wel indenken dat het vervoeren van drugs en wapens dan al helemaal geen probleem is…. De SMOM staat onder rechtstreekse controle van de “Society of Jesus”, de jezuïeten orde, evenals het Vaticaan. Met de term “Vatican Ratlines” wordt de lading afgedekt, maar de toenmalige paus heeft daar geen zeggenschap over gehad en heeft slechts gediend als uithangbord, mocht het verhaal ooit uitlekken.

De Morgen: Koning Leopold geruild tegen enkele top-nazi’s

Wie ook op dat lijstje illustere Malteser Ridders stond, was niemand minder dan Wilhemina, het gedeserteerde staatshoofd van het voormalige “koninkrijk” der Nederlanden. In 1944/45 bewoog het mens met haar eeuwige vormeloze jas met “vosje” zich al weer wat vrijer, ook al omdat men druk bezig was de (anti-monarchale) oppositie in de nog bezette Lage Landen te liquideren. In april 1945 zijn die met bosjes doodgeschoten. Ze had eigenmachtig haar schoonzoon Bernhard chef van de Binnenlandse Strijdkrachten gemaakt, met alle desastreuze gevolgen van dien. Als parttime slagveldtoerist ben je nog geen kundig militair. En als deserteur heb je normaal gesproken weinig gezag, zou je zeggen. Het “gezuiverde” oranje-getinte verzet heeft hem laten lopen, terwijl hij na een kort verhoor opgehangen had moeten worden – de kogel was te goed voor hem, zouden zijn Gestapo-vrindjes zeggen.

De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Eelco van Kleffens hield een dagboek bij. Enkele delen zijn openbaar gemaakt en daarin beschrijft hij hoe de voormalige majesteit haar best deed om Belgische collega Leopold III en zijn gezin uit Duitse gevangenschap vrij te krijgen. Zij verzocht Van Kleffens dringend naar de vijand te communiceren, dat zij (!) bereid was de Belgische koning te ruilen voor de vrije aftocht van Nazi-kopstukken. Van Kleffens schrijft dan in zijn dagboek, dat “de majesteit nu toch wel geheel wereldvreemd gedrag vertoont en niet meer in de realiteit staat”, althans woorden van die strekking. Van Kleffens moet toch hebben geweten van haar chronische verslaving aan de pervetine?

Citaat uit het dagboek 29 maart 1945:

’s Middags (24 maart 1945) kwam de Internuntius op mijn verzoek; ik had van H.M. opdracht, hem te vragen aan den Paus mede te deelen dat de Koningin in Brussel was gebleken dat de Koning van België en diens kinderen zich in gevaar bevinden van door de Duitschers te worden afgemaakt tenzij de hoogste nazi-chefs in een veilig land asyl krijgen; deze mededeeling in de hoop dat de Paus wellicht iets wil doen.

Vrijwel ALLE media komen met de kernachtige titel: “(Koningin) Wilhelmina overwoog ruil […]”. Dus voorzichtigheidshalve wordt dat “overwoog” er consequent in gezet, alsof ze zich later heeft bedacht. Daarbij moeten we niet vergeten dat “overwegen” een werkwoord is – dit als “reminder”. Van alle kanten wordt nu gesteld dat niemand het harde bewijs aan kan leveren, dat er überhaupt sprake was van een ruil. Nee, natuurlijk komt er geen bewijs boven tafel, het bewijs ligt voor u: de paus kreeg de facto opdracht om iets te regelen met de Nazi’s om Leopold vrij te krijgen. Om te doen alsof ze het “overwoog” en vervolgens afkeurde, schreef ze op 26 maart 1945 een briefje aan de Britse koning George:

[T]here may still be a small possibility of saving Leopold and his children for his people, if of course in quite another way than by striking the bargain proposed by the Nazis.

Mevrouw had het in feite al geregeld. Trouwens, waar had ze die informatie over “the proposal” van de Nazi’s opgeduikeld? Op 23 april 1945 ging er een bericht naar het Vaticaan uit, waarin de dankbaarheid van majesteit werd betuigd voor zijn “actie”. Nergens is te vinden wat die actie was, dus we kunnen gevoeglijk aannemen dat de “protectie voor Leopold c.s. afdoende was geregeld en het gezin aan de Amerikanen kon worden overgedragen. Leopold en zijn gezin kwamen op vrije voeten, officieel nadat ze door het Amerikaanse leger waren bevrijd. Heinrich Himmler, SS-commandant en dus de baas van Bernhard zur Lippe B., wilde de hele familie na hun deportatie naar Oostenrijk op 7 maart 1945 overigens nog even fusilleren, naar het model van de Romanovs in Rusland. Er is niets te vinden wat dat kan staven, anders dan een interview met koning Albert II in 2014 – weinig betrouwbaar. Wellicht uit zijn duim gezogen om de ware reden af te schermen: protectie van het Vaticaan c.s. Misschien moest de collaborateur Leopold wel tegen zijn eigen volk worden beschermd na zijn bevrijding. Pas in 1951 kon hij naar België terug keren om afstand van de troon te doen ten gunste van zijn zoon Boudewijn. Een gemiste kans, België had toen al een republiek kunnen worden. Daar waren zeer geldige argumenten voor.

Uiteraard wordt in alle toonaarden ontkend dat een gedeserteerde “koningin” een collaborateur als Leopold III wilde redden uit de klauwen van het nazi-monster. Met in het achterhoofd dat de operatie “Vatican Ratlines” al vol in bedrijf was en het gegeven dat SS’er Bernhard (SMOM) daar aan heeft meegewerkt, heeft ontkennen weinig zin. De titel van het boek van de Nederlandse historicus Michael Riemens spreekt weer boekdelen: “Majesteit, U kent het werkelijke leven niet“.

“Majesteit” wist donders goed waar ze mee bezig was. Iedereen die vindt dat deze titel de lading van haar functioneren dekt, moet beseffen dat hij nog steeds bezig is de misdaden van Wilhelmina, Bernhard en Juliana te ontkennen, te verdoezelen of goed te praten. En zich niet afvragen waarom ze in 1948 pas aftrad, toen haar bezittingen in Nederlands Indië ten koste van 6000 gesneuvelde militairen, waren veilig gesteld. Op deze manier wordt de lezer niet serieus genomen en door het maffiose gezelschap in de grafkelder te Delft postuum collectief uitgelachen.

Het begint er verdacht veel op te lijken dat deze mevrouw steeds metr boeken, onderzoekjes en “onbewijsbare roddel” moet worden gepardonneerd voor haar streken, omdat wij steeds duidelijker maken hoe mevrouw werkelijk was. Geraffineerd, egoïstisch, hebzuchtig en haatdragend. Dat is de werkelijkheid. Niet dat ze “niet helemaal normaal” was, niet dat ze aan de pervetine was verslaafd en niet dat ze “het werkelijke leven niet kende”.

10 gedachtes over “Wilhelmina regelde protectie voor Leopold III

 1. Nederland is nog steeds een vazalstaat van nazi-Duitsland. De laatste bestaat niet meer, de eerste nog steeds met steeds vers ‘goed’ bloed uit de families von Amsberg en Zorreguieta.

  Like

  • Nederland en Duitsland worden geregeerd volgens militair regime. De werkelijke beslissingen worden onder de thiara van de paus genomen: Vaticaan-The Crown-D.C.
   België had in 1945 een republiek kunnen worden door Leopold te verbannen naar Zwitserland.
   Nederland is op 13 mei 1940 de 1e Bataafsche Republiek geworden. Met het passeren van de meelstreep in 1944 door voornoemde deserteur, is het “koninkrijk” weer onwettig hersteld.
   Duitsland is na de “hereniging” weer het Keizerrijk Pruisen geworden, bezet door Frankrijk, Engeland, Verenigde Staten, Denemarken en Polen. De Russen zijn er zonder slag of stoot uitgekegeld.

   Like

   • helemaal juist gezien Administrator !
    verleden jaar en dat jaar er voor zijn bijna alle koningshuizen op ” bezoek ” bij de grootste pedofielen instelling geweest.. geeft te denken niet
    daar onder ook ” onze ” willie met zijn modepop, het bezoek werd afgedaan met de verklaring dat het p r i v e was.. haha.. wat een klucht .. denken ze nu echt dat we (allemaal ) zitten te pitten in deze tijden ??
    het is een grote vieze kliek hier op aarde die de dienst uit maakt, maar niet meer voor lang

    Like

 2. Dit soort feiten zou normaal gesproken in het koninklijk archief te vinden moeten zijn, echter gaf Wilhelmina (werkelijke voornaam Pauliene) opdracht om het archief op te schonen en elk geschrift en publicatie met negatief nieuws of naar hun verwijzende rotstreken te verwijderen. Een hels karwei dat – bijna – het levenswerk is geworden van professor Cees Fasseur, docent te Leiden. Een hels karwei omdat alleen al over Willem III een enorme hoeveelheid door Willem veroorzaakte onkiese ellende is gepubliceerd. Bij elke vraag aan Fasseur of hij van bepaalde zaken iets was tegen gekomen in het archief, was zijn standaard antwoord dat hij nooit iets negatiefs had gevonden of gelezen. Fasseur heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat ze daardoor bijna legaal op de troon zitten omdat er geen tegenbewijs is te vinden. Nou ja, de doodstraf voor hem heeft geen zin meer, hij is enkele jaren geleden overleden.

  Like

  • Gelukkig geld ook voor hem: wie wind zaait zal storm oogsten.
   Als je een citroenpitje in de grond stopt zul je er nooit een ananas van oogsten…..
   Dat is overigens de essentie v/h christendom: incarnatie. 🥴

   Liked by 1 persoon

  • faiseur, ofrewel Fasseur,

   (Vrij) vertaald naar het Nederlands;

   -aansteller
   -komediant
   -komediespeler
   -kwast
   -poseur
   -toneelspeler

   Duidelijk zo?

   Like

 3. Er is hoop, ik geef toe misschien een sprankje of zelfs nog minder maar op Kloningsdag j.l. 27 april
  (overigens zou 27 april heel goed de vervanger van de 1e april kunnen/moeten worden) heb ik in mijn buurt en enige andere (ook gegoede) buurten zegge nog geen 6 vlaggen kunnen ontwaren!

  De steun (lees de waanzin, het sprookje, de volksverlakkerij, de verblinding) aan dit illegale zooitje neemt ZIENDEROGEN af dus!!!

  P.s. Neemt niet weg dat door de tv Bagger en Propaganda op scholen en universitieten toch de jongeren in rotten van tien en andere ongeordende groepen behangen met oranjestront-kleurige vodden gillend en lachend en vooral flink aangeschoten (lees stomdronken) de straten be- ontvolkten,

  Like

 4. Als ooit die oranje beerput eens helemaal open zou gaan…
  Tijdens de Franse revolutie bestond voor dat soort misdadigers de guillotine.
  Helaas past dat dikke hoof d van W.A. daar niet onder.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.