De 2e Bataafsche Republiek


Het paasvuur van de nieuwe (2e) Bataafsche Republiek is een veenbrand dat al sinds 13 mei 1940 smeult.

Als binnen afzienbare tijd het oude internet wordt vervangen door een “beveiligd” nieuw internet, kan het niet anders of de functie van een nieuwsblad zal weer in ere moeten worden hersteld.

Het huidige “vrije” internet heeft haar langste tijd gehad. Het nieuwe “beveiligde” internet zal door de machthebbers worden geïmplementeerd om te voorkomen dat “nieuws” gaat afwijken van propagandamodel van de eigenaren van deze aardbodem en alles wat daarop, daaronder en daarboven is. “Beveiligen” is dan ook een modern woord voor “controleren, beheersen en dwarsbomen”. Verhalen over het aansteken van de Notre Dame en het verdoezelen van twee doden in de vuurzee, kunnen op die manier worden onderdrukt. Want het doel heiligt de middelen. Alleen de door de onzichtbare macht gewenste (des)informatie zal het daglicht nog kunnen verdragen. Zij die een andere mening zijn toegedaan vallen automatisch in de categorie “mentaal gemankeerden” en moeten worden “geholpen” door deskundigen. Er worden altijd aanleidingen bedacht om de wetgeving op aan te passen.

Ons paasvuur kan nooit worden verboden.

Omdat de Bataafsche Republiek 1e versie nooit is opgeheven, leven we feitelijk in een parallelstaat, zonder het te beseffen. Het in 1813 onwettig tot stand gekomen “koninkrijk” is een nepstaat. De overwinnaars van Napoleon hebben tijdens het Weense Congres besloten dat de Nederlanden een monarchie moesten worden – niemand is verder iets gevraagd.

De Nederlanden bleven bezet gebied, de feitelijke macht werd niet meer door Parijs uitgeoefend, maar door de Crown in Londen. Koopman-koning Willem I werd stadhouder, de financiële machtsbasios was het opium-monopolie, wat tegenwoordig in stand wordt gehouden door wetgeving. De winsten voor “de soevereine majesteit”, de verliezen voor de schatkist – zo werkte het toen en zo werkt het nog steeds. Niemand werd iets gevraagd.

Toen op 13 mei 1940 het staatshoofd het Nederlandse grondgebied verliet, was daarmee het “koninkrijk” tot een roemloos einde gekomen en de Bataafsche Republiek in ere hersteld. De macht werd niet meer vanuit Londen uitgeoefend, maar vanuit Berlijn, zij het slechts 5 jaar. Niemand werd iets gevraagd, zelfs de NSB’ers niet. De Bataafsche Republiek moest ondergronds en werd in feite vertegenwoordigd door verzetselementen die tegen de Nazi’s vochten en van de de nep-oranjes óók niets moesten hebben. Dat verzet is voor het grootste deel geliquideerd door de bezetter op aangeven van de onwettige ballingenregering in Londen onder aanvoering van de gedeserteerde opperbevelhebber en haar SS-schoonzoon die met haar geadopteerde NSB-dochter was “getrouwd”. Hielenlikkers en meelopers als Gerbrandy en Lou de Jong knapten het vuile werk op, v tijdens en na de Nazi periode.

Met de capitulatie van Nazi Duitsland op 8 mei 1945 en de overdracht van de soevereiniteit van de Nederlanden aan de Canadese leggerbevelhebber in Wageningen, is de oude situatie hersteld. Canada was en is een Britse kroonkolonie, evenals Corporate D.C. en de Bataafsche Republiek bleef ondergronds. Met het installeren van een deserteur als staats- en regeringshoofd in 1945 is die situatie bekrachtigd – niemand is verder iets gevraagd. Vanaf dat moment werd het van kwaad tot erger. Het Verdrag van Rome, lidmaatschap van de NATO, lidmaatschap van de Verenigde Naties, de koloniale oorlog in Indië – niemand werd iets gevraagd.

i 1945 en de overdracht van de soevereiniteit van de Nederlanden aan de Canadese leggerbevelhebber in Wageningen, is de oude situatie hersteld. Canada was en is een Britse kroonkolonie, evenals Corporate D.C. en de Bataafsche Republiek bleef ondergronds. Met het installeren van een deserteur als staats- en regeringshoofd in 1945 is die situatie bekrachtigd – niemand is verder iets gevraagd. Vanaf dat moment werd het van kwaad tot erger. Het Verdrag van Rome, lidmaatschap van de NATO, lidmaatschap van de Verenigde Naties, de koloniale oorlog in Indië – niemand werd iets gevraagd.

De ondergrondse Bataafsche Republiek is echter tot stand gekomen en bekrachtigd via volksraadpleging en de Staatregeling van 1798 een door het volk aangenomen grondwet.

Wij leven dus in een absurde toestand van ontkenning en/of onwetendheid.

De werkelijke macht wil dat graag zo houden.

Verspreid daarom dit echte nieuws zoveel als u maar kunt en zolang het nog kan.

4 gedachtes over “De 2e Bataafsche Republiek

 1. Helaas zal deze grondwet voor 80% v/d vernederlanders niet voldoen aan hun eisen , teveel verantwoordelijkheid en zoveel vrijheid kunnen ze niet aan.
  Ben bang dat die 80% voor sharia wetgeving zal gaan, in navolging van de imam’s rutte en klaver en cs.
  Of zie ik het nou zo negatief? (Zelf denk ik, vrij realistisch?)

  Like

  • Markus, in de omgedraaide wereld van 180° is negatief=positief=realistich, real……..en dus houden de poppenspelers ons gevangen in hun spel. They’ve put a spell on us.
   Gelukkig zijn er (nog) sites als deze, die hun spel wel doorzien, dus doe er je voor-deel mee.

   Groet,

   Like

 2. Het www was oorspronkelijk ontworpen voor data uitwisseling van CERN, het soevereine staatje onder de grond van Zwitserland met de goudbunkers van het Vaticaan erboven.
  Daarnaast heeft het een belangrijke rol vervult met het digitalizeren van de bankrekeningen van het gepeupel zodat deze nog makkelijker te rippen zijn wanneer het bancaire doek valt.
  https://home.cern/science/computing/birth-web

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.