Kathedralen opstoken – nieuwe trend?


De politie in New York heeft donderdag een 37-jarige man aangehouden die met twee kannen benzine, aanstekers en een andere brandbare vloeistof de St. Patrick’s Cathedral binnen was gelopen.

Gaan we nu beleven dat er nu wereldwijd kathedralen, kerken en moskeeën in de hens worden gezet? Het is goed om te weten waar religieuze tempelbouwwerken symbool voor staan. Doorgaans voor het afpalen van territorium.

De Notre Dame, zo wist een “deskundige” te melden, is gebouwd tijdens de kruistochten. Een leuk weetje, maar daar hebben we alleen maar iets aan als je er aan toevoegt, dat de bouw van dat soort reusachtige bouwwerken is betaald met de opbrengsten van de plunder- en moordtochten “in Gods naam”.

Een klein stukje geschiedenis

Toen in 1795 de Bataafsche Republiek werd uitgeroepen, werd er direct hard gewerkt aan het opstellen van een nieuwe grondwet, die uiteindelijk de geschiedenis in zou gaan als “De Staatsregeling van 1798 voor het Bataafsche Volk”. Dus expliciet VOOR en niet VAN het volk. De hand die geeft is altijd boven de hand die wordt opgehouden. Zoals je ook vrijheid niet krijgt maar neemt, zo moet dat ook met de wetgeving. Vaak wordt de Staatsregeling onze eerste grondwet met democratische principes genoemd. Dat betekent een onvoorwaardelijk recht op zelfbeschikking. Helaas werd dat recht in Artikel 8 van de Staatsregeling afdoende geëlimineerd.

In die Staatsregeling wordt namelijk een dwingend advies uitgevaardigd, nader omschreven als “ten duursten aanbevolen” in Artikel 8:

” De eerbiedige erkentenis van een Albestuurend Opperwezen versterkt de banden der maatschappij, en blijft iederen Burger ten duursten aanbevolen.”

Er werd teven vrijheid van godsdienst ingesteld, zodat de sinds de Opstand verboden Romeinse staatskerk, weer werd gelegaliseerd, van schuilkerken naar kathedralen. Want volgens een strak schema werden direct daarna RK kerken en kathedralen opgericht. Er ontstond in de Bataafsche Republiek een door Rome aangestuurd netwerk van spitse torens, het bewijs dat de Opstand voor niets was geweest. Jaar na jaar verrezen kerken en kathedralen als symbolen van herkenning en terugkeer. Er vormde zich dus een staat in een staat als gevolg van het artikel in de grondwet over vrijheid van godsdienst. Binnen een eeuw was het netwerk gereed en binnen de volgende eeuw was de macht volledig terug in handen van de opvolgers van Karel V, de keizer van het Heilige Roomse Rijk. De huidige stadhouder is volledig in de macht van het oude feodale regime, de tijd dat de Nederlanden deel uitmaakten van de Bourgondische Kring. Het is nu in een modern jasje gestoken, maar er is niets nieuws onder de zon.

El Camino Real – de koninklijke route

Mission Trail California

In California ging men op dezelfde manier te werk. Het zijn de pioniers die het pad verkennen, de predikers, priesters en hun apostelen. Een lange rij “Missions” werd gebouwd, van Mexico naar het Noorden. De inheemse bevolking werd bekeerd, van lieverlede werd daardoor het gezag van de plaatselijke stamoudsten ondermijnd. Dat leverde aanslagen, moordpartijen en plunderingen op. De evangelisten werden bedreigd in hun bestaan, de Missions waren in gevaar. Vanuit Madrid kwam de order het gebied met wapengeweld te pacificeren om herhaling te voorkomen. Stapje voor stapje werden California en andere gebieden “gepacificeerd” en onderworpen. Het leger kwam met een pauselijke bul in de hand, waarin werd beschreven dat iedereen hem diende te gehoorzamen en dat het land rechtmatig aan de paus toebehoorde. Tegenstanders werden “in Gods naam” uitgemoord.

Kruisiging jezuïeten in Japan

Op soortgelijke wijze gebeurde dat ook in Japan. Handelsposten, gepaard met geestelijke verrijking, uiteindelijk gedwongen kerstening en het toepassen van de Inquisitie. De Japanse machthebbers kregen vrij snel in de gaten dat het “christendom” een regelrechte bedreiging voor het bestaan van het eilandenrijk was. Rücksichtslos werden de “christenen” uiteindelijk aan het kruis genageld, gemarteld, vermoord, verdreven of tot slaaf gemaakt. De banvloek werd over het “christendom” uitgesproken. De rooms-katholieke kerk werd verboden, alle westerse invloed werd buiten de deur gehouden op een uitzondering na: het eilandje Decima, handelspost van de Vereenigde Oostindische Compagnie. De Japanners hadden de verhalen van de Spanjaarden goed begrepen: het zou niet gaan zoals in California en de Philippijnen. Het Japanse shoganaat heeft tot midden 19e eeuw deze politiek volgehouden, totdat de Amerikanen onder bevel van Commodore Perry (met een Rothschild gehuwd…) met bruut oorlogsgeweld zorgden voor “betere handelsbetrekkingen”. Voor de autonomie van Japan was dat het begin van het einde. Er is met de aanval op Pearl Harbor nog één keer getracht de loop van de geschiedenis te herstellen, maar bleek in feite de nekslag voor Japan te zijn, thans een satellietstaat van Corporate D.C. namens Rome.

In de Nieuwe Bataafsche Republiek wordt aan religie in de grondwet geen letter gewijd. Het is een privé zaak en wordt als zodanig gerangschikt onder de rubriek vrijheid van meningsuiting. Het opleggen van een mening aan een ander is uiteraard strafbaar. Als een dominee, pastoor, imam of rabbi met een verhaal komt, wat hij niet met hard wetenschappelijk bewijs kan staven, wordt hij gelijkgeschakeld met een acteur of in het meest komische geval cabaretier. In ieder geval door de wet niet serieus genomen, behoudens het uitoefenen van zijn onvervreemdbare recht op vrijheid van meningsuiting zonder daar derden fysiek letsel mee toe te brengen.

De Notre Dame en iedere andere in weelde badende kathedraal is een machtssymbool van Rome, een bevestiging van het werkelijke gezag en het afpalen van territorium. Een bezettingssymbool dus. Dat soort symbolen hoeft wat ons betreft niet te worden afgebrand of anderszins gesloopt en herbestemd tot volks- of stadstuinen. We zijn geen Bolsjewieken, die alles wat met de Oosters-Orthodoxe religie had te maken in brand staken, nadat ze de kerk hadden beroofd van goud en goed om hun geldschieters ermee terug te betalen. Maar het zou daarentegen wel goed zijn om een meer humane bestemming te zoeken voor die inefficiënte bouwsels als kerken, tempels, moskeeën en synagogen.

Want er kan niets of niemand zijn tussen de individuele mens en zijn oorsprong.

Ook geen symbolen…..

6 gedachtes over “Kathedralen opstoken – nieuwe trend?

 1. Alle, maar dan ook ALLE kerken wereldwijd staan op de zgn leylijnen. Dat zijn de levensaders van deze planeet. De kerken blokkeren het stromen van deze aders, dus laat maar verdwijnen die bouwsels en bouw er iets GOEDS op.

  Like

  • Dat klopt Jeanine, en voor dat er kerken stonden op die plekken, waren het de krachtcentra van de Kelten, ‘religie’ van de natuur, onze oorsprong…..
   Bij sommige kerken is de energie zo sterk dat de kerkhoven verderop zijn geplaatst omdat de lijken van de overlevenden niet vergaan.
   In het vaticaan weten ze dat ook…..

   Groet.

   Like

  • Hoe vaak hebben we staatsleugens al moeten ontzenuwen met hard bewijs en indirecte gevolgtrekkingen?

   Het “voordeel van de twijfel” geldt in eerste instantie zeker NIET de overheid, gezien de ervaringsleer.

   Like

 2. Wat Onze Lieve Vrouwe(?!!!) betreft: De grap is nu alleen dat deze is afgefikt met wel 10 bijbedoelingen.

  Notre Dame brand = Rijksdagsbrand = 911 voor de EU schapekudde bevolking om deze te intimideren zodat ze geen verzet bieden tegen maatregelen “van bovenaf”. Shocktherapie zogezegd en NLP hypnotisering (lees: emotioneel terroriseren van de bevolking.
  Afbreken van de regilieuze monumenten en rituelen om een slaafse domme kudde zonder ‘waarden’ te creeren.
  Voorbereiding(en) voor een atheistische materialistische ergo egoistische mensheid in een NWO (lees Wereld-dictatuur).
  Mogelijk verder roof van originele beelden voor hun satanische sekten en rituelen.
  etc.

  Liked by 1 persoon

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.