Notre Dame afgefikt


,,Dit is onze 11 september. Het symbool van deze stad staat in brand”, zegt een verbijsterde toeschouwer. Duizenden Parijzenaars en toeristen kunnen niet geloven wat ze zien.

Wij kunnen niet geloven wat we lezen. Op 11 september 2001 speelden er zich heel andere dingen af, onvergelijkbaar met de brand die een Middeleeuws symbool van de RK kerk in de as heeft gelegd. Of is iemand zo slim geweest dit “symbool” aan te steken?

Als het wordt gezien als een monumentaal pand uit de Middeleeuwen, dat architectonisch van onschatbare waarde is geweest, dan kunnen we ons daar nog iets bij voorstellen. Als het echt een symbool van de stad of Frankrijk zou zijn geweest, dan is dat ook nog te behappen.

Maar er staan ad hoc koortjes klaagliederen in het latijn te reciteren, mensen huilen, mensen bidden…. Iedereen is bedroefd vanwege de teloorgang van het symbool van de allesverzengende, niets- en niemandontziende haatreligie, het rooms-katholicisme.

Symbool van de Inquisitie en het bloedbad van Béziers. Symbool van de Bloedbruiloft….. Het uitroeien van de Catharen, Hugenoten, protestanten. Van de talloze kruistochten, strafexpedities en plundertochten met bijpassende moordpartijen in Gods naam. Symbool van de eeuwigdurende kettervervolgingen, van kindermisbruik en pedofiele, moordlustige kardinalen, bisschoppen en priesters. Symbool van gigantische rijkdom, van gelovigen afgeperst, het symbool van corruptie, decadentie en degeneratie. Symbool van de onverdraagzaamheid en egoïsme. Symbool van morbide lijkenverering, knekelcultussen en beerputpraktijken. Kotsmisselijk word je er van, nog beroerder zelfs van al die treurende “gelovigen”, die alles moedwillig en hardnekkig blijven ontkennen, bang voor het onbekende hiernamaals.

Het is wat ons betreft doodzonde dat er nog wat overeind is blijven staan van dit “symbool”.

Maar het zal volgens de Franse president Macron worden herbouwd, dit “symbool”. Crowdfundingsacties worden op touw gezet, miljardairs doneren al honderden miljoenen, de staat legt het verschil bij. Die restauratie gaat miljarden kosten, vanuit het straatarme Rome komen alleen zegeningen, geen geld, dat zit in wapenfabrikanten, drugsactiviteiten, legaal en illegaal, banken, grondbezit en vele andere symbolen van de haatpredikers van Rome. Bovendien is het een kwestie van tijd of onze eigen ramptoerist “d’Orange” laat zijn treurige tronie zien op de plek des onheils. Per slot van rekening zegt hij immers af te stammen van Louise de Coligny, de weduwe van Caspar de Coligny die in de Bartolomeusnacht in Parijs is gelyncht in naam van God omdat hij protestants was.

Jan met de pet draait voor de kosten op, daar is geen twijfel aan. Jan met de pet zal met het grootst mogelijke genoegen zijn laatste cent spenderen aan de wederopbouw van het symbool dat hem ten koste van alles wil vernietigen.

14 gedachtes over “Notre Dame afgefikt

 1. Is dit het juiste moment om met knippen en plakken ‘alles’ weer te herstellen?
  Juist de basis moet toch goed zijn om dit alles aan te pakken?
  Nu net Macron allerlei scheuren begint te vertonen in het vertrouwen van de burger?

  Like

 2. Al die aspecten speelden ook door mijn hoofd…
  Aan de ene kant… dat monumentale gebouw met de historische waarde vind ik echt triest dat het verloren is gegaan.

  Maar aan de andere kant…alles wat er achter dit symbool verscholen zit en waar het voor staat…het is met geen pen te beschrijven hoe in en in slecht en afschuwelijk dat is. Wat ’n ellende dat heeft gebracht en nog altijd doet.

  Rome zal er ’n herdenkingsmis aan opdragen….en dat is het dan.

  Liked by 2 people

  • Jan met de Pet zal de klos zijn….:

   Als je weet dat giften aan het nationale fonds voor het patrimonium tot 90% fiscaal aftrekbaar zijn, zal de Franse schatkist de heropbouw grotendeels zelf betalen.

   Like

  • Het lag er wel heel erg dik op.
   De gele hesjes zullen a.s. weekend aflevering 23 ingaan.
   Toevallig fikte de boel af op de dag dat de omgedoopte Olympic ((Titanic) door de jesuits naar de bodem is gejaagd.

   Liked by 1 persoon

   • Het tweesnijdende zwaard Gods is de president zonder volk te hulp geschoten.

    1. Door de Notre Dame af te branden kon Macron de leegte vullen – hij is thans het hart van alle Fransen…. Gele Hesjes zijn direct “impopulair” als ze schreeuwen dat Macron moet opdonderen….
    2. Vlak voordat Macron belastingverlagingen zou aankondigen, ging de hens er in….en de toespraak werd in no time geannuleerd. Dat is nog eens coördinatie!

    Er zijn vast nog wel meer toevalligheden te bedenken.
    Want niets is wat het lijkt te zijn.

    Liked by 1 persoon

 3. Dat koortje wat 5 stemmig haarzuiver het vervroegde paasvuur en haar ramptoeristen zat te begeleiden, was ook veelzeggend.
  Tis weer eens wat anders, dan die fietsende “imagine” vredes-pianist -voor al uw valse vlaggen-feesten en hoax-partijtjes- eeuwig de boel muzikaal te laten opluisteren.
  In Neanderland vonden ze het op Goebbels 1t/m3 schijnbaar nodig om bij gebrek aan sensatie-beelden uit Frankrijk, hierin een “patroon” te duiden om de angstporno wat aan te wakkeren, middels een soort van bij elkaar geraapt ver-ast kerkenpad.
  Grappig dat ze het nu al met 911 vergelijken, dit riekt naar een nieuwe theater voorstelling van de Verleiders!

  Voor kokos-Macron een gevalletje “in de brand uit de brand”.
  Jean avec le barret, is uiteindelijk weer de sjaak.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.