Populariteit monarchie zakt weg


Een onderzoek wijst uit dat het met de populariteit van de monarchie onder met name de jongeren bergafwaarts gaat. De staatsomroep maakt er melding van. Met andere woorden: hier moet iets aan gebeuren, anders is Nederland verloren en rampspoed geboren…..

De problemen die jongeren hebben met “de monarchie” is van materiële aard. Ze vinden het te duur. Er is misschien doorgesijpeld dat de werkelijke kosten het 10-voudige zijn dan waarvan de officiële begroting melding maakt: € 30 miljoen. Het rapport Zwaap rekent voor hoe het werkelijk zit met die kosten.

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/04/29/het-rapport-zwaap-over-de-werkelijke-kosten-van-de-monarchie/

Er worden wat interviews gehouden, uiteraard niet onder de jongeren zelf, maar onder de koningsgezinden.

In de eerste plaats de onderzoeker van Ipsos zelf. Deze beweert dat de populariteit van de monarchie dan wellicht wat dalende is, maar dat de populariteit van “koning, koningin en prinsesjes” nog steeds ongekend hoog is. Dat is een merkwaardig en nieuw fenomeen. Het gaat dus de kant op dat het koningshuis razend populair is, maar dat regering en parlement er een zootje van maken en de kosten uit de hand laten lopen. Ipsos is eigendom van (uiteindelijk) de Franse Wendell-Group, waarvan een flink pakket aandelen in handen is van schimmige stichtingen met als adres paleis Noordeinde. De onderzoeker dient dus als schildknaap, wat is het onderzoekje dan nog waard. Het onderzoekje zal dus geen consequenties hebben, want “koning Willy en zijn Argentijnse legkip zijn niet meer weg te denken uit ons land, uit ons systeem, uit onze genen…..”.

In de tweede plaats komt de vrij jonge voorzitter van een of andere plaatselijke “Oranjevereniging” aan het woord. Hij kijkt zorgelijk door zijn donker omrande bril. Het bestaansrecht van zijn alternatieve carnavalsvereniging staat immers op het spel. Maar, na enig gebrabbel komt het hoge woord er uit. Hij heeft er wel een oplossing voor. “Je moet de koningsfeesten nóg leuker maken voor jongeren.”

Uùùghhh!!!

Je zou ze toch een schop geven.

12 gedachtes over “Populariteit monarchie zakt weg

 1. Waarom mag nep-koningschap erg steenrijk zijn dan wij??
  Nep koningsfamilie zijn maar gewone mensen zoals wij…
  De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht!
  Slappe Politiek is de schuldige…..
  OM is ook verslecht….
  Ze laten islam teveel binnen,
  waar we ontzettend hekel hebben aan sharia!

  Like

 2. De jeugd is zélf koning: koning KIND en accepteert geen andere koning. Kosten zullen ze geen moer interesseren, enkel het feit dat ZIJ daaraan moeten meebetalen. We gaan het meemaken, de verdwijning van dit totaal illegale en misdadige verschijnsel dat volledig overbodig is en verdeel- en- heers in stand houdt.

  Like

 3. Ik ben benieuwd hoe populair het “koningshuys” onder de “nieuwkomers” is ……..
  Ik kan mij niet voorstellen dat een willekeurige Ghanees, Ethiopiër of Syriër ook maar één moer geeft om koning Bolwang de Onnozele en zijn hoogpolige legkip … die zijn eerder gecharmeerd van de vrije pecunia en de blonde dames want die worden op een zilveren dienblad aangereikt.

  Like

 4. Als je ziet dat in tijden van stuurloos kabinet het leven toch gewoon zijn gang gaat, dan lijkt mij een monarchie in deze moderne tijd een achterhaalde zaak?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.