Partijkartel vernietigen? Een slecht begin.


“Regeren doen we pas als het bindend referendum is ingevoerd.”

De heren Wiegel (VVD) en Scheffer (Bilderberg), beiden kopstukken van het beruchte partijkartel wat vernietigd moet worden, gaan Forum voor Democratie helpen hun eigen graf te graven.

Want “je moet je verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan” natuurlijk. Dat is de gevleugelde uitspraak van de heren kartel-leden die een pak slaag hebben gehad. Deze meten zich een superieure houding aan, na wat lucht te hebben ingenomen. Blaaskaken als Jonkheer Buma sprekend aanmatigend de nieuwkomer toe. En wat doet die nieuwkomer? Natuurlijk willen we mee regeren, wij ontlopen onze verantwoordelijkheid niet, klinkt het bereidwillig. Water bij de wijn, coalitie, gedoogsteun, alles wat wij verboden hebben ruist voorbij. Wiegel en Scheffer gaan het even regelen. Trouwens, Pim Fortuijn had Wiegel voor de verkiezingen ook al benaderd om een kabinet te gaan formeren, mocht LPF de grootste worden. Er is niets nieuws onder de zon. Maar wat we Baudet nog niet hebben horen zeggen is de uitspraak van Fortuijn, dat “de majesteit mag stimuleren en met de koffie rond gaan, maar dat het toch vooral daarbij moet blijven”. Hij is slim, hij gaat dat nooit zeggen, hij kijkt wel uit.

Doodsbedreiging.

Een malloot uit het publiek heeft doodsbedreigingen aan het adres van Baudet geventileerd. Gans politiek Den Haag spreekt er schande van en neemt het voor de nieuwkomer op. Zelfs Rutte had zijn Klaas de Vries momentje en stelde zich prominent op de voorgrond op, om dit te veroordelen. Dat is verdacht, want hoe meer aandacht je er aan geeft, hoe serieuzer het wordt. Waarom is er niets ondernomen tegen een “hoogleraar” van de Universiteit Utrecht, die direct na de verkiezingsuitslag al wild in het rond twitterde: “Volkert waar ben je?” De vent is op non-actief gesteld door de leiding. Het had in het Engels gemoeten, misschien: “Volkert, where art thou?” Dat begrijpen wij Hollanders veel beter. Waarom wordt hij overigens niet rechtens aangepakt? Het partijkartel en hun ambtelijk apparaat was blijkbaar te druk met zichzelf, eventjes.

Bullshit economie

De leider van FvD is een typisch voortbrengsel van het huidige systeem. De werkenden brengen 80% van hun inkomsten naar de fiscus, die het gaat “herverdelen”. Dat gebeurt door een leger gestudeerden, ambtenaren en consultants die zelf niet kunnen, en dus zeggen hoe het moet. Dat zien hoe langer hoe meer. Daarbij hoef je ook geen onderscheid meer te maken tussen overheid, multinationals en banken. Het zogenaamde “partijkartel” is veel groter dan wij weten en dus bijna ook niet te slopen. Als puntje bij paaltje komt is de “prachtige westerse beschaving” gebaseerd op dit systeem en dat willen we uiteraard met zijn allen naar alle hoeken van dit ardrijk exporteren. De hele economie draait om het in stand houden van deze flauwekul. Er is nog een minimale “workforce” aanwezig die wordt aangestuurd door een veel groter bullshit conglomeraat, bestaande uit elementen die het veelvoudige kapotmaken in verhouding tot elke euro die ze “verdienen”. Een direct gevolg van hun overbodigheid. Om die overbodigheid in stand te houden wordt de echte werkkracht tot op het bot uitgebuit en misbruikt. Nu hebben we het punt bereikt, dat immigratie niet alleen moreel nodig is, maar veel meer nog economisch. Steeds meer klemgestudeerde, overbodige beroepsgroepen kunnen zich alleen staande houden door de reële economie “efficiënter” te maken. In feite een vicieuze cirkel van kapot maken, repareren en weer kapot maken, et cetera.

In de republiek

In de republiek is pas een regering als het referendum is ingevoerd. Tot die tijd is er een Hoge Commissaris die op de winkel past. Door het afschaffen van de belastingdruk, lost de bullshit economie zich vanzelf op en is er al helemaal geen sprake meer van een partijkartel. Alle werk kan in 40% van de tijd worden gedaan en niemand hoeft tot zijn 80e arbeid te verrichten – allemaal bullshit-economie. Er is een landsbestuur met een zakelijke inslag, een uitvoerend orgaan van de volkswil. Omdat “van binnen uit” dingen veranderen nimmer zal werken, is de republiek een parallelstaat en de gulden een parallelmunt. Leiders hebben we niet nodig, productieve werkers des te meer. Nuttige productie wordt beloond, overbodige geleerdheid en slap filosofisch geleuter “geëxporteerd”.

Ook meneer Baudet zal zich in de republiek helemaal niet thuis voelen.

Koning Eenoog

Dat plaatje zetten we er bij, omdat in het land der blinden Eenoog koning is. Met dat ene oog kunnen de werkelijke machthebbers met het grootste gemak de boel in de gaten houden. Er komt geen verandering als die werkelijke macht dat niet wil. Aan alles komt een eind. Soms snel, soms na een paar jaar. Er is echter al duizenden jaren sprake van een geheim kartel, dat het “werkras” aan het piepelen is. De “leiders” bibberen van angst voor die machthebbers en trekken zich van de massa geen moer aan. U kent toch de vergelijking nog wel van de herder, de kudde en de schapenhondjes?

Woef!!

8 gedachtes over “Partijkartel vernietigen? Een slecht begin.

 1. Het fenomeen ‘bullshitbaan’ werd op de kaart gezet door de Amerikaanse antropoloog David Graeber. Het beeld dat hij schetst, verklaart een hoop hedendaagse fenomenen, waar economen, sociologen en politicologen zich eerder geen raad mee wisten. De almaar uitdijende bureaucratie in bedrijven, bijvoorbeeld, waar niets of niemand effectiever of productiever van wordt. Volgens Graeber is de managerscultuur van vandaag een nieuw feodaal systeem, waarbinnen topmanagers hun koninkrijkjes opbouwen onder de vlag van efficiëntie. De bouwstenen zijn nutteloze afdelingen waar mensen de weg kwijtraken.
  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/Mijn-bullshitbaan.html#

  Liked by 1 persoon

 2. Op de NPO was daar niet gisteravond een programma over? Mijn Bullshitbaan geheten? Ik kon het niet afkijken, want ik moet vroeg naar bed…
  Wel goed stuk. Ik als vuilnisman weet er alles van. Dagelijks overwerken en niemand te krijgen die zo’n auto kan besturen. En dat in een miljoenenbedrijf waar in tijden van economische problemen het hoger kader niet meer dan 2% stijging van het salaris krijgt (de managers), maar de workforce er niet op achteruit zal gaan…..

  Liked by 1 persoon

 3. Baudet zal heel snel te maken krijgen met leegloop als hij gaat samenwerken met ja ja ‘het partijkartel’! Eindelijk was er iemand die verwoordde wat de meeste mensen dachten, “Het politieke systeem is verrot en moet op de schop”. Baudet’s eerste uitspraken over niet samenwerken klonken aanlokkelijk, of er moest eventueel éérst punt voor punt het FvD partijprogramma worden ingevoerd. Maar zijn latere uitspraken zoals “We leven nu eenmaal in een coalitie land” heeft het vertrouwen nogal schade berokkend. Nog zo’n domme uitspraak en we zijn toe aan het LPF scenario van kleurrijke figuren die zichzelf kortstondig in de schijnwerpers zette en de partij een ‘Rust in Vrede’ bezorgde.
  Ben benieuwd hoe dat nu weer gaat aflopen,

  Liked by 2 people

 4. Die Baudet hoort gewoon bij het toneelstuk zoals die Zionist Wilders ook.
  Weet je waar aan je dat kan zien ?
  Ze overkomen niets !!!

  Pim Fortuyn weigerde om mee te spelen in het toneel theater en had het OPRECHT goed voor met het Nederlandse volk
  Hij overkwam wel iets

  De belastingdienst zou zeggen

  Makkelijker kunnen wij het niet maken.

  Welterusten allemaal

  Morgen een nieuwe dag en dan weer nieuwe kansen

  Liked by 1 persoon

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.