Nieuw Zeeland – twee moskeeën aangevallen


Meer dan 40 doden in Christchurch, Nieuw Zeeland. De schoen! Waar is de schoen??

Je hoort wel eens dat mensen het zo zat zijn in het overvolle Europa, dat ze wel naar Nieuw Zeeland zouden willen emigreren. Daar is nog ruimte en rust.

Vergeet het maar.

Toen de eerste berichten over deze dubbele aanslag verschenen, rezen er bij ons al direct vraagtekens. Was dit weer een geheime dienst operatie?

Het kenmerk van aanslagen verricht door geheime diensten of afgeleiden daarvan is dat er (veelal) tegelijkertijd twee aanvallen worden uitgevoerd en er een direct spoor wordt getrokken naar de dader, door bijvoorbeeld het vinden van paspoorten of een koran. In dit geval zouden we dus paspoorten en een bijbel moeten vinden, maar daar is nog niets over bekend. Er schijnen wel livestream beelden van “de dader” op het internet te circuleren. Het is natuurlijk velen een doorn in het oog dat er moskeeën staan in “CHRISTCHURCH”. En dat maakt de optelsom wat gemakkelijker….

We worden al direct getrakteerd op een kaartje met de locatie van beide moskeeën. Bovendien is er ook al een dader opgepakt.

Met dit in het achterhoofd en de doorgaans fantasieloze en dus voorspelbare modus operandi van geheime diensten werden wij plotseling nerveus: “De schoen, waar is de schoen!?”

Immers, bij iedere aanslag worden we geconfronteerd met dezelfde beelden. Al of niet uitgevoerd door crisis-acteurs, die enige tijd daarvoor al op ongeveer dezelfde locatie hebben geoefend…. Flesjes mineraalwater, aluminium folie, zwaarbewapende, doch helmloze politie agenten, provisorisch met bloed doordrenkte aangelegde hoofdverbanden, gearresteerde of ter plekke doodgeschoten daders en…. achtergelaten schoenen.

Wij hoefden ons niet lang ongerust te maken, ook nu weer werden we op onze wenken bediend.

Kortom, we zullen eens afwachten hoe “het nieuws” binnen de kortste keren wordt aangepast naar programmering en intimidatie. Bovendien zijn 40 doden te betreuren, moslims, die binnen een dag worden begraven. Zouden we daar ook geen beelden van te zien krijgen? In welke ziekenhuizen liggen de gewonden? Zou de livestream authentiek zijn?

En wanneer kunnen we wraakacties verwachten in geheel andere delen van de wereld, bijvoorbeeld in het nepstaatje rond Tel Aviv, waar gisteren toevallig twee raketjes overvlogen. Natuurlijk: Hamas! Wie anders. Bovendien moet Netanyahu voor de rechter verschijnen, dat vraagt om raketjes, bommen en granaten. Desnoods een aanval op een moskee elders in de wereld met zelf geënsceneerde wraakacties tegen synagoges in de nepstaat van Bibi Mileikowski.

Laten we niet op de zaken vooruitlopen en de ontwikkelingen afwachten. Eén voorspelling durven we nog wel te doen: het IS-kalifaat of “Al-CIA-da” nemen wraak. Dat komt mooi uit nu ze in Syrië niks meer te doen hebben omdat hun klus erop zit.

24 gedachtes over “Nieuw Zeeland – twee moskeeën aangevallen

 1. Mensen doden is verwerpelijk. Geen twijfel! Als er even zoveel christenen onder dezelfde omstandigheden sterven, in Egypte, Pakistan, India, Somalie: waarom reageren onze christelijke omroepen niet zo uitgebreid? En onze christelijke landgenoten?

  Like

  • Moeten we daar bij opmerken dat de verdeeldheid tussen groeperingen op scherp gezet worden?
   Denk suggereerde al het een en ander ander over wilders?

   Like

 2. Ik vind het een vreemd verhaal. Weer eens “extreemrechts”. Wie heeft daar belang bij? Als het om een echte aanslag gaat, is dat heel erg en verwerpelijk, maar als het in scene is gezet, dan word ik bang.

  Like

 3. Afschuwelijk hetgeen in Christchurch is gebeurd. Mogelijk realiseren we ons dat maandelijks, in het bijzonder op vrijdag want dan zijn de moskeeen het dichtsbevolkt, diverse aanslagen door moslims worden gepleegd.
  Die benoemt men dan eigenlijk niet. even een nieuwsnotities in de krant en op de buis en we leven vrolijk verder. zelfs indien zo een aanslag “om de hoek” gebeurt. Moslims slachten elkaar af.
  Worden er aanslagen gepleegd, wekelijs, door alone wolfs, dan noemen we die maar snel “verstrooide of verwarde individuen”. Niet over lullen, doorlopen.
  Wat nu is gebeurd is, evenals de hiervoor algemeen beschreven incidenten, zo verwerpelijk.
  MAAR het grote verschil is nu dat niet een moslim moslims vermoordt of moslims blanken vermoorden.
  Neen, nu is het wel super de super heel erg erg, want een “rechtse” of ” extreem rechtste” blanke is nu gaan moorden. Deze jongen is uiteraard niet verward, deze jongen is extreem rechts!
  DUS heel de wereld is nu plots in rep en roer. En owee indien iemand een link durft te maken met immigratie, die wordt direct gelyncht door al dat lynx gespuis.
  Tevens vergeet al dat lynx gespuis hoe gevaarlijk en kwaadaardig zij zijn jegens alles hetgeen hen niet bevalt. Met regelmatig ook de dood als resultaat om hun ongerief te tonen. Maar ja, RECHTS dat zijn de slechterikken.
  Nogmaals: heel erg hetgeen gebeurd is, maar behoud het binnen de lijnen van het normale. En de dader(s)? Levenslang opsluiten.

  Like

 4. Het geloof is met het zwaard gebracht!
  Er is nog nooit enig bewijs geleverd dat er een god bestaat.
  Maar het geloof is een goedkope drug om het volk de wil van bovenaf op te leggen.
  En het volk uit te melken.
  Ik mag pas doden als de staat mij dwingt om dat te doen, de dominee of pastoor of imam zal het goed praten want het staat geschreven in de sprookjes boeken.
  Actuele peil vraag is “waar is het vliegtuig” of “wie van het grondpersoneel misbruikt kinderen”.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik geloof niet dat iemand iets van uw artikel begrepen heeft ,aan de reacties te zien.Voor mij is dit een teken dat er nog heel veel mensen er intrappen en denken dat het echt gebeurd is,en zo kunnen zij iedere keer weer stapje verder met hun total controle en hebben ze het excuus om nog meer camera’s en politie in te zetten,want tenslotte doen ze dat voor (onze veiligheid.)Deze laatste zin is sarcastisch bedoeld dat zet ik er dus even bij voor de duidelijkheid.Ik snap volkomen wat er met de schoen of gevonden paspoort bedoeld word,maar duidelijk een boel mensen nog niet.Moedeloos word ik er van.pfffff

  Like

  • Inderdaad aan de reacties te zien zit de arm van uncle sam en zijn Jiddische adviseur wel erg diep in sheeples asses. Waarom moet men een mening hebben over iets wat meer dan een dag reizen gebeurt. Is ons leven zo leeg?

   Like

  • Juist ja. Nieuw Zeeland schijnt nogal een soepele wapenwetgeving te hanteren, zodat net als in de U.S.A. nagenoeg de hele burger bevolking goed bewapend is. Als er nu iets een doorn in het oog is van de machthebbers, en waar ze doodsbang voor zijn, een bevolking die fysiek in staat is zich tegen het geweldsmonopolie van het gezag te keren. Als je dan ook nog het besef hebt dat Nieuw Zeeland een kolonie van “The Crown” is, dan kun zelf wel bedenken wat er mogelijk allemaal achter deze valse vlag zit. Meerdere vliegen in één klap.

   Like

 6. Je wilt niet weten, en je krijgt het van westerse media ook niet te horen, hoeveel kerken in Indonesia en Egypte, Pakistan en daarmee hoeveel slachtoffers er als wraak niet aangevallen worden?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.