‘Klimaatfascisme’ en uw portemonnee


Steeds meer scepsis over het ‘klimaatgebeuren’.

Het wekt geen verbazing dat een enquete heeft uitgewezen dat steeds meer mensen zich afvragen waarom het ‘klimaatgebeuren’ zo’n prominente plaats in de maatschappelijke discussie inneemt. In 2015 was 70% van de ondervraagden nog van mening dat er beslist iets moest worden gedaan aan de gevolgen van het menselijk handelen, onder anderen de opwarming van de aarde en de CO2 uitstoot en de daaraan gepaard gaande vervuiling. Men vond het een bedreiging voor de volksgezondheid en besefte dat de beurs moest worden getrokken om het tij te keren. In februari 2019 is deze 70% gezakt naar 44%, zo melden verschillende media. Na de aankondiging in december 2018 van het kabinet dat de hele operatie inderdaad miljarden aan belastinggeld zou moeten gaan kosten, sloeg de stemming om. Nederlanders beginnen zich nu af te vragen waarom het altijd weer de burger is, die voor de gevolgschade opdraait. Want, was er een keuzemogelijkheid als het gaat om het gebruiken van bijvoorbeeld groene stroom of helemaal geen stroom? Nu heet het plotseling dat “we met zijn allen” er een zootje van hebben gemaakt en nu de gevolgen daarvan ondervinden. Zoals gewoonlijk treffen de maatregelen de onderkant van de maatschappij het hardst en moet de kachel straks uit.

Het grappigste van dit verhaal is, dat de media, die dit soort enquêtes durven te publiceren daar direct ook een verklaring voor hebben. De belangrijkste is, dat sommige politici de bevolking op zitten te stoken en de klimaatproblematiek naar het land der fabelen verwijzen. Daar luisteren steeds meer mensen naar, niet in de laatste plaats omdat het pijn in de portemonnee gaat doen. Figuren als Baudet zouden de Nederlanders misleiden met hun smalende kritiek op het kabinetsbeleid als gevolg van sprookjes van ‘wetenschappers en hun onderzoekjes’. Maar zo is het natuurlijk wel, het kabinet valt langzaam door de mand, samen met klimaatfascisten als corporate Nijpels en linksig Nederland onder aanvoering van ene Klaver, die nooit op productieve arbeid is betrapt, zodat hij geen CO2 footprint heeft veroorzaakt. Vliegen doet hij alleen naar zijn luchtkasteel. Zijn luchtkasteel is dat de kosten bij de bedrijven worden gelegd en niet bij de burger. Sommigen geloven dat ook nog.

De heisa wordt alleen maar veroorzaakt door de leeggelopen gasbel (‘bubble’). Met de gasinkomsten kon de staat de rente op staatsleningen betalen. Die miljarden moeten nu ergens anders vandaan komen, namelijk rechtstreeks van de burger. Energiebelasting, CO2 taks, noem maar op. Als Nederland vol ligt met zonnepanelen, komt er gegarandeerd een panelen-taks per vierkante meter.

Een ander fraai voorbeeld is het sluiten van de Hem kolencentrale bij Amsterdam. Het meeste commentaar wordt geleverd door bonden die het voor de 200 resterende werknemers opnemen. Vakbonden zijn altijd bezig met non-problemen, want die 200 man zijn nog 20 jaar bezig om die centrale af te breken en de grond volledig schoon op te leveren voor een “zonneweiland”, waaruit hun pensioen kan worden betaald. Het echte probleem is, waar we dan onze stroom vandaan moeten halen. Maar gelukkig worden in Polen de komende 20 jaar 30 kolencentrales bijgebouwd, we kunnen dus stroom importeren en betalen in zloty’s. Polen is slim: geen Euro, geen recessie. Polen heeft ook geen probleem met de CO2 uitstoot, wat wij hier minder produceren kan daar worden bij geproduceerd. Voor het “klimaat” maakt het niets uit, want in Polen weet men dat de mens voor enkele procenten verantwoordelijk is voor de wereld CO2 productie. Vandaar wellicht ook dat in Nederland duizenden hectaren bos worden gekapt om plaats te maken voor heide wat weer een of andere vlinder naar ons land doet repatriëren. In het ergste geval kan de Nederlandse heide worden omgetoverd tot “zonneweide”, nadat er een rapportje verschijnt dat de stroomvoorziening stagneert als dat niet gebeurt. Importeren van stroom zou te duur worden, Polen kan natuurlijk vragen wat ze wil. Kernenergie is geen alternatief, want Nederland kan dat niet meer betalen. Nederland is hoogstens nog geschikt voor “vakkundige opslag” van kernafval uit het buitenland.

Een Belgische hoogleraar heeft becijferd dat een electrische auto na 700.000 kilometer klimaatneutraal is, als die niet volledig “groen” wordt geproduceerd en gebruikt. Nederlanders doen altijd smalend over het Belgische onderwijs, omdat je daar alles uit je hoofd moet leren terwijl je het gewoon kan “googelen”. Het volstampen van je hersenen met parate kennis vinden wij maar onzin. Vandaar dat wij, leeghoofden met zoekfunctie, zo druk zijn met onze CO2 uitstoot en andere landen het gat vullen wat we hier laten ontstaan.

Samenvattend kunnen we stellen dat het “klimaatgebeuren” echt helemaal nergens over gaat. Het buitenland ligt in een deuk over zoveel onzin in een onbetekenende zandverstuiving aan de Noordzee. Die Noordzee lag vroeger overigens voor een groot deel droog. Er komt een tijd dat de Vogelbescherming met een alarmerend rapport komt, waaruit blijkt dat de miljoenen windmolens de vogelstand decimeert met hun moorddadige wieken. Alleen als het waait natuurlijk. Of dat er een rapportje verschijnt dat Nederland wegens zonneweiden zoveel voedsel moet importeren, dat we geen immigranten meer kunnen toelaten.

Het “klimaatgebeuren” gaat nergens over, anders dan het belasten van burgers met spaarzin en werklust voor staatsinkomsten, die als gevolg van de gaswinning drastisch terug lopen. De oude formule wordt toegepast: een probleem fabriceren, angst cultiveren, reacties uitlokken en met een oplossing komen om orde in de chaos te scheppen. Klimaatfascisme in optima forma – who benefits?

Wij geven wat tegenwicht met de probleemstelling: “Hoe lossen we over 20 jaar het tekort aan koolzuurgas (CO2) op om massale plantensterfte tegen te gaan?”

14 gedachtes over “‘Klimaatfascisme’ en uw portemonnee

 1. De premier-loopjongen van de multinationals en de monarchie wist hoe hij de aandeelhouders van o.a. Shell, DSM en Unilever kon spekken zodat ze in Nederland zouden blijven, we geven ze uit de zakken van de werkende Nederlanders 10 miljard aan Euro’s cadeau! Maar nu had hij toch een foutje gemaakt, hij had buiten de waard gerekend, het Nederlandse volk dat spontaan in opstand kwam. Uiteindelijk deed de loopjongen bakzeil halen en moest hij overstag! Dit is een zin die vroeger veel werd gebruikt door VOC lieden die het voor het zeggen hadden. Na enige, niet al te fanatieke studie bleek er geen enkele grond te bestaan voor dit onredelijke cadeaustelsel, dus is het afgeblazen!

  Maar dan, we creëren een ander probleem en voeren dat onmiddellijk in. We noemen het ‘klimaatbelasting’ want iedereen wil toch schone lucht in ademen. Een kwestie van eerst doen en dan de gevolgen overzien! Voor Rutte een peulenschilletje, want in die 10 jaar chef loopjongeschap heeft hij een enorme lading kennis opgedaan hoe je linksom of rechtsom toch je zin kan krijgen.
  De bevolking ‘tevens belastingbetaler’ heeft het ook ondertussen door, die VOC mentaliteit is ‘uit de tijd’!

  Krijgen de realisten toch nog gelijk, elke periode van honderden jaren veranderd het klimaat en wordt het warmer of kouder, nu wordt het dus warmer. Daar is niet zoveel aan te doen, we wachten maar tot het weer koeler wordt. Helaas kan dat enkele millenniums duren. Zouden die schreeuwers van GL, D66, en andere gelovigen in klimaat verandering door mensenhand dat ondertussen ook weten? Ik denk het niet.

  Liked by 2 people

  • “Zouden die schreeuwers van GL, D66, en andere gelovigen in klimaat verandering door mensenhand dat ondertussen ook weten?”

   Ik denk persoonlijk dat ze dat niet WILLEN weten. Per slot van rekening zijn ze ingehuurd om een volstrekt ongeloofwaardig verhaal aan de burger te verkopen, barstensvol leugens en valse aannames met maar één doel: belasting heffen.

   Like

 2. Iedereen lijdt reeds geheugenverlies door gebrek aan zuurstof in de hersencellen.
  Allemaal op school geleerd dat bomen en planten van Co2 02 maken voor mens en dier.
  En toch laat iedereen zich gek maken, voorliegen en bestelen.

  Nooitgedacht

  Liked by 2 people

  • Vandaar dus alle afleiding, lucht, water, voeding, geneeskunst, geldwereld etc. worden constant vervuild en vergiftigd.
   Alles is immers 180° omgedraaid.
   ‘Boeren’ worden zelfs opgeleid en daarna omgekocht de moeder Aarde te vervuilen met de meest kankerverwekkende vergiften, dit om haar vruchtbaarheid te vernietigen.
   De marionetten in Nazi-EU worden omgekocht dit mogelijk te maken etc.
   En nog steeds gaan de meesten braaf hun stem weggeven en maakt hen letterlijk mond-dood, zombie’s.
   De enige manier dit monster te stoppen is door het niet langer meer te voeden.

   Kies voor je-Zelf, de rest volgt dan van-Zelf

   Like

 3. Wat een hypocriet landje zijn we toch, CO2 uitstoot aanpakken en onder tussen discuseren over de uitbreiding van Schiphol. Economische belangen daar draait het om, de schatkist vullen over onze rug. Als het allemaal zo belangrijk is kunnen ze ook de grote vervuilers aanpakken maar dit gebeurt niet. En waarom word er eigenlijk geeft belasting betaald over kerosine? Juist ja.

  Like

 4. “Een Belgische hoogleraar heeft becijferd dat een electrische auto na 700.000 kilometer klimaatneutraal is, als die niet volledig “groen” wordt geproduceerd en gebruikt.”
  Zelfs dat rapport is incompleet, daar geen rekening wordt gehouden met dat (halve) jaar dat men extra voor een electrische auot moet werken om deze te kunnen aanschaffen. Dus ook daar onnodig extra CO2 productie en vervuilende factoren die bij een fossiele auto blijven rijden niet nodig zou zijn geweest.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.