Kroon viert carnaval


En tuigt een politieagent af.

De man is alweer in opspraak, het zit hem waarachtig niet mee. Deze keer nemen we het voor hem op. Iedereen heeft namelijk recht op zijn eigen beleving van de carnavalviering. Onze wildplassende Oeteldonkse Marco, ridder in de Willemsorde (je moet het maar willen), heeft alle gelijk van de wereld als hij zou stellen dat iedereen zo’n beetje de pik op hem heeft. Iedereen is jaloers vanwege die hoge onderscheiding van Hare Taaiste in haar laatste dagen. Wat ook zo flauw is, is het feit dat hij nu zijn advocaatkosten niet meer krijgt vergoed van Defensie. In het verleden betaalden wij gewoon zijn kosten. Dat is toch het minste wat je kunt doen voor een oorlogsheld? Het is toch verschrikkelijk dat de royalties van zijn net verschenen boek nu op gaan aan juridische kosten? En dat terwijl hij tijdens een feestje in Oeteldonk alleen maar een rondje kopstootjes weggaf.

Het lijkt wel een soap.

Die Willemsorde past hem uit-ste-kend!

11 gedachtes over “Kroon viert carnaval

 1. De hoeder van de koninklijke papaver velden in Afghanistan heeft een eigen zeer informatieve website.
  https://www.marcokroon.nl/
  “Majoor Kroon werkt als stafofficier Relatiebeheer veteranen, reservisten, bedrijfsleven & ceremoniële representatie bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht”, aldus zijn biografie. Hij geeft ook lezingen, ja echt. “Zonder uitzondering zijn de reacties lovend: “indrukwekkend”; “ademloos zitten luisteren”; “onder de indruk van leiderschap en kameraadschap”; “we kunnen in ons bedrijf daar een groot voorbeeld aan nemen”, “eindelijk eens geen doorsnee lezing!”; “veel van opgestoken voor mijn eigen praktijk”, “zeer indrukwekkende lezing”, “indrukwekkend en ontroerend”, “nooit eerder zo’n boeiende spreker gehoord”. Aldus het vervolg van zijn biografie. Kijk dus niet vreemd op als we in het bedrijfsleven met wildplassende en kopstoot uitdelende executives te maken krijgen. Het nieuwe toppunt van representativiteit in de huidige maatschappij.
  In het artikel “De republiek: goedschiks of kwaadschiks?” schrijft Administrator, “het leger zal worden ontdaan van alles boven de rang van Majoor.”
  Misschien moeten we dat nog eens opnieuw in overweging nemen?

  Like

 2. Ter aanvulling, met het uitdelen van een kopstoot aan een politieagent stijg je doorgaans wel in mijn achting. Hoe laag moet je intellectueel en mentaal als mens gezonken zijn om je voor zo’n functie beschikbaar te stellen? De handhavers van wetten en regels waar “de elite” ons mee onderdrukken. Ironisch genoeg net zo laag als Kroon zelf, die zich als huurmoordenaar aan die zelfde “elite” verkocht heeft.

  Like

 3. Je conformeren aan de meest criminele familie van Nederland, levert lintjes op, lintjes trouwens, die je bij je dood weer mag inleveren, ons bin sunig toch? En als je je tegen hen keert, als klokkenluider bijvoorbeeld, dan kun/mag je hangen…..ze pakken alles van je af….

  Like

 4. ik vraag mij eerstens wel af of men echt crimineel, al is hij vrijgesproken zijn omgeving weet wel beter, moet zijn om een lintje als militair te krijgen.
  Wordt er niet zondermeer van een militair verwacht dat hij zich inzet voor des lands verdediging. En bij gebrek van activiteiten rond onze lands grenzen maar gaat schieten en rotzooien in andere landen waar we helemaal niets te zoeken hebben?
  Dat lintje, ik kan mij voorstellen dat heel wat snuivers daar jaloers op zijn. Verdorie, er zijn er zoveel die meer van die witte poeder verhandeld en gesnoven hebben en die hebben geen lintje gekregen.
  Zo een lintje heeft ook niets meer met verdiensten van doen. Kwestie van jezelf populair maken en zoveel mogelijk stemmers voor je aanmelding zien te organiseren. De aanleiding voor zo een kwatsmedaille moet dan wel weer een nut dienen, maar daarna is men ook wat.

  Like

 5. Er komt een tijd dat kroon zijn gezeik niet meer kan ophouden en het warm over zijn knieën sijpelt.
  Wat een lafhartige schooier. Held van de natie met een onwelriekende pislucht om zich heen.
  Snap ook wel dat je met een carnevallesk lintje uit je broek jezelf niet meer serieus hoeft te nemen en
  je militaire loopbaan verder kan vergeten.
  Ken die gasten wel die brallend van de drank en een grote bek zich boven anderen menen te moeten stellen omdat het niet zoveel voor stelt.
  Precies wat het is zo’n lintje een vlaggetje van uiterlijk vertoon.
  Je zal de eer maar te beurt vallen, geen man van eer blijkt die kroon…
  tampis!

  Like

 6. Jaloezie is een verschrikkelijk sterke emotie, afgunst verteerd de jaloerse mens, natuurlijk is Marco Kroon (achternaam wat een woordspeling op deze site) een held in mijn beleving, maar geen militair kan naar zo’n hoogte stijgen om geen trouw aan Koning en vaderland te zweren, om Johan Cruijff te citeren: elk nadeel heb zijn voordeel, of andersom.

  Like

  • Jaloers op een ondergescheten huurmoordenaar die in de buurt van Hare Taaiste durft te komen?
   Logisch dat je een lintje verdient door een serie totale leugens op te hangen en ook nog eens uitbrengt in boekvorm.
   Jaloers, nou nee, meer realistisch.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.