Klimaatgekte dendert door


De catastrofale opwarming van de aarde door mensenhanden wordt door de politiek namens belanghebbenden aangegrepen om de consument nog hogere belastingen op te leggen. Afpersing met winstoogmerk.

Het draait om winstbejag, nergens anders om.

Heel Nederland wordt tot in het laatste hoekje bedekt met zonnepanelen, omlijst met oneindige rijen windturbines. Het moderne Kinderdijk, een lust voor het oog.

Om helemaal groen te worden gaan er ook weer stemmen op om kerncentrales te bouwen. Kernenergie is nu weer schoon en het afval kun je wegstoppen voor latere generaties, die vast wel een oplossing hebben bedacht. Kolencentrales als hoofdvervuilers worden gesloten en het gas onder Groningen is ondertussen eveneens zo goed als op.

Om de straks 20 miljoen inwoners tussen al die panelen en windmolens toch warm te houden en hun geïmporteerde voedsel op te kunnen warmen, moet er onherroepelijk (dure) energie worden ingevoerd uit het buitenland.

De Amerikanen staan te trappelen om Europa van het Russische gas af te koppelen, zodat ze hun schaliegas kunnen leveren. Én de prijs dicteren. Het winnen van schaliegas (“fracking”) wordt overigens bij voorkeur toegepast in aardbevingsgevoelige gebieden. Aardbevingen leveren altijd goed betaalde herstelwerkzaamheden op voor bedrijven in de huizenbouw en infrastructuur. Werkgelegenheid garandeert immers weer belastinginkomsten.

Terwijl de “leiders” van dit land zich hard maken om de emissie van koolzuurgas naar beneden krijgen door belastingen te verhogen, worden we en passant compleet afhankelijk van import van onze energiebehoefte. Duitsland is een mooi voorbeeld van een poging tot zelfmoord. Alle kerncentrales worden gesloten, alle steen- en bruinkolencentrales worden stilgelegd en heel het land volgestampt met zonnepanelen en windmolens. Als men de kans krijgt wordt Rusland ook buiten de deur gehouden en worden de pijpleidingen definitief afgesloten.

“Zolang ik president ben, zal ik niet toelaten dat de Poolse kolenmijnbouw de nek om wordt gedraaid.”

Uitspraak van de Poolse president Duda tijdens de recente klimaattop in Katowice. Het laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Polen gaat gewoon op de oude voet door en exporteert steeds meer elektriciteit naar Duitsland en Nederland. Én dicteert straks de prijs in Zloty, want om economisch te kunnen blijven excelleren, moet je de Euro buiten de deur houden. Dit terzijde.

Nederland-gidsland exporteert natuurlijk ook nog wel iets. Te denken valt aan kaas, snijbloemen, pootaardappelen én een nieuw product: de CO2-emissie. Deze laatste levert helaas geen deviezen op. Afhankelijk van de windrichting wordt echter ook weer koolzuurgas geïmporteerd en dat is dan ook weer gratis. Een win-win situatie.

Kijken we wat om ons heen in de wereld, dan zien we dat in een land als China bijna ieder half jaar een kerncentrale in bedrijf wordt gesteld. Daarnaast zijn er wereldwijd krap 500 kolencentrales in aanbouw en liggen er plannen gereed om nog er eens een kleine 800 kolencentrales bij te bouwen. Aan CO2-uitstoot ook in de toekomst geen gebrek. De catastrofale opwarming van de aarde door mensenhanden zal nog wel even doorgaan. Bovendien zijn landen als China, India en de USA vrijgesteld van een bijdrage aan het welzijn van de wereld. Dus wij mogen hier dan voorop lopen met onze hoogdravende klimaatdoelstellingen, de rest van de wereld is druk bezig met de realiteit. Ze moeten wel, want ze zullen ons in de toekomst óók moeten voorzien van energie.

Misschien dat de klimaat-idioten ons nog eens een keer zouden kunnen uitleggen waar wij hier mee bezig zijn?

17 gedachtes over “Klimaatgekte dendert door

 1. Deze maatregelen leveren voor de NWO de juiste intenties op mn inflatie van het geld waarbij de elite nog rijker wordt en de armen armer?
  De jeugd is al zo gehersenspoeld dat ze klakkeloos aannemen waarmee ze met neus op gewezen worden, terwijl over andere zaken in anderen landen niet gesproken wordt, daarom is een breed informatie-patroon van belang om de jeugd ermee op te laten voeden en daardoor een helderder beeld omtrent deze zaken krijgt en niet datgene aannemen wie het hardste schreeuwt?

  Like

 2. In de loop van de historie van enkele honderdduizenden jaren zijn er warme en koude periodes geweest de laatste, een koude periode – ook wel mini ijstijd genoemd – was rond 1500. De waterputten waren tot juni bevroren! Ook warme periodes zijn er ondertussen geweest, zo zijn de Vikingen naar Groenland gevaren rond 1250 en hebben daar aan landbouw gedaan. Iets dat nu – ondanks de warmte – niet mogelijk is.
  Er zijn voldoende rapporten en wetenschappelijke bewijzen dat warmte periodes niet buitengewoon zijn. Maar de linkse gekkies hebben totaal geen interesse in die variant, het levert geen enkele bangmakerij en stemmen op. We worden bedondert door hen die het meeste profiteren van doomsday’s wat het klimaat aangaat. Het huidige klimaat is een fenomeen dat wordt veroorzaakt door de gedragingen van de zon op de aarde. Eens gaan we weer een ijstijd te gemoed. En daar willen linkse mietjes niet naar luisteren, natuurlijk niet!

  Like

 3. CO2 afgifte is makkelijk te berekenen, of het nu om 5 liter uitgeademde lucht gaat of de verbranding van 1 kilo hout of 1 kuub aardgas.
  Daar draait het om, niet om moeilijke vervuilende stofjes zoals NOx etc.
  Het social credit systeem wat nu in China wordt uitgerold zal straks dienen voor een wereldwijd carbon credit systeem.
  Dus als in de pas lopende burger mag je straks wat meer carbon credits gebruiken dan je obstinate buurman die in de kou moet blijven zitten.

  Like

 4. 24 januari 2019:

  Davos 2019: Record number of private jets set to fly into conference addressing climate change

  Around 1,500 private jet flights expected for ‘Champions League final’ of charter aircraft industry

  The World Economic Forum (WEF)’s annual meeting of global leaders is taking place in the Swiss resort town this week, with David Attenborough attending to offer a stark assessment of global warming trends.

  But the Air Charter Service (ACS), a company arranging flights around the world, has estimated there could be a record number of carbon-emitting private jet flights in and out of Davos for the duration of the event.

  The previous high was recorded at the 2018 summit.
  Bron:

  https://www.independent.co.uk/environment/davos-2019-private-jets-climate-change-world-economic-forum-summit-attenborough-a8742681.html

  Dus ja, de politieke en financiële elite, die met groot lawaai zijn aangekomen in Zurich met hun privé-jets willen burgers zoals jullie en ik ons via wetgeving en “groene belastingen” duidelijk maken dat het niet mee zo verder kan. Voor ons bedoelen ze natuurlijk, niet voor hen, waarvan we binnen termijn onze welstand, onze verworven “privéleges systematisch zullen zien verdwijnen voor het “klimaat”.

  De twee Belgische jonge meiden; organisatoren van de recente klimaatbetogingen voor scholieren beweren dat ze het gebruik van het vliegtuig zullen “beperken” (lees: wel degelijk 1 tot twee keer per jaar gaan op reis met het vliegtuig), het klinkt zo mooi … . Bovendien zijn ze bereid hun reproductieve rechten vaarwel te zeggen. Zo ken ik er al een aantal, vnml. vrouwen.

  Brussel klimaatbetoging 27-01-19

  Picture Credits: https://images4.persgroep.net/rcs/YQx78Ku-d-l9vXfaFJsJ9ok31Ss/diocontent/140362726/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

  Als ze zo verder doorzetten zullen ze straks helemaal niet meer moeten vliegen, behalve wie tot de wereldklasse der “privéjetsets” behoort. Energie, auto’s en reizen wordt een onbetaalbare luxe , en investeringen in een beter netwerk van openbaar vervoer komt er ook niet. Bij elkaar (klein) hokken in grote stedelijke agglomeraties komt er wel, tenzij voor de gepriviligeerden die op den buiten geen pottenkijkers meer zullen hebben. (plattelandstaks)

  De klimaatagenda heeft enkel als doel dit voor de gewone burgers weg te nemen en iedereen met een carbon credit door het leven te laten gaan. Wie over zijn kredietlimiet dreigt te gaan zal weten waar hij aan toe is.
  Een afgevoerde expliciete ( !) bewustwordingscampagne van http://www.actionaid.org voor het klimaat met als doelgroep scholieren laat zien hoe men reeds 9 jaar geleden al tegenover individuen staat die sceptisch staan tegenover de klimaatagenda:

  Like

 5. Het volk heeft het een tijdje goed gehad omdat dat goed uitkwam. Historisch gezien een absolute anomalie. Met de komst van AI en geavanceerde robotica zijn we, door eigen toedoen, binnenkort zo goed als overbodig.
  Het gaat de komende decennia nog interessant worden.

  Like

 6. De plaats en beweging van de magnetische polen maakt het verschil voor een belangrijk deel. Het extreme weer, zoals bijvoorbeeld de kou-vortex in de VS en verleden jaar de grote warmte in het noordpoolgebied, zijn voor mij de aanwijzingen dat de “menging” van luchtlagen door het magnetisch veld belangrijke factoren zijn. Nu had ik daar 15 jaar geleden al een vermoeden van, toen ik met HID-lampen en stabilisatie van plasma in de weer was.
  Recent onderzoek lijkt te bevestigen wat ik toen vermoedde.

  New perspectives in the study of the Earth’s magnetic field and climate connection: The use of transfer entropy
  https://tinyurl.com/ybyt24ms

  Like

  • We moeten natuurlijk wel even goed begrijpen, dat zulke dingen een gevolg zijn van de opwarming van de aarde en dan met name het door mensen uitgestoten koolzuurgas is de grote boosdoener.

   Echt waar!

   Like

 7. Het cynisme druipt van alles af in dit artikel en de reacties. Ik denk zeker dat het klimaat verandert en niet in het minst door de enorme hoeveelheid gassen die door activiteiten van de mensheid in de lucht komen. De rampen met atoomproeven, ongevallen zoals Chernobyl en met Fukushima hebben de genetische toekomst van het leven op aarde ernstig aangetast, waardoor het maar de vraag is of we de moeite moeten doen om de republiek te herstellen. En zo ja, we hebben al een grondwet, waarom gaan we niet gewoon aan de gang? De tijd dringt, heb ik het idee. We kunnen gaan klagen over de illuminatie, waarom beginnen we niet aan de vervolgwetten op basis van onze nieuwe grondwet? Er moet een nieuwe werkelijkheid worden gecreëerd die werkbaar is. Een soort bestek 2020.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.