CIA coup in Venezuela


Na alle ‘terugtrekkende bewegingen’ van de afgelopen twee jaar zijn de Verenigde Staten in het offensief gegaan: president Donald Trump erkende de kersverse parlementsvoorzitter Juan Guaidó als nieuwe president van Venezuela, nog geen uur nadat die zichzelf op een podium in de hoofdstad Caracas als zodanig had opgeworpen. De jarenlange Amerikaanse sancties en economische blokkades zijn dus niet voor niets geweest.

Voor wie nog twijfelde aan de goede bedoelingen van D.J. Trump: uw twijfels zijn bewaarheid. De woordvoerder van Corporate D.C. doet waar hij voor is aangesteld (niet: gekozen): overal waar je kunt troep veroorzaken. Bovendien zit er olie in Venezuela en dat is reden genoeg om een gekozen regering in te wisselen voor een “democratie made in USA”. De zittende president Maduro was namelijk bezig met het repatriëren van alle Venezolaanse goud en verkoopt olie tegen alles, behalve de US Dollar en dat is doorgaans je doodvonnis. De CIA heeft ingegrepen. En het zal druk worden met de wapenhandel in het grensgebied met buurland Colombia.

Uiteraard ziet de oorlogsbeluste Russische president Putin zijn kans schoon om zijn strijdkrachten weer eens te testen, Putin zegde zijn steun toe aan Maduro. Daarnaast steunt het leger de president, zodat het er wel op zal uitdraaien dat Maduro een tegencoup laat plegen door zijn generaals.

Maduro geen schoothondje van D.J. Trump (S.J.)

Wat het nieuws nooit heeft gehaald is het feit dat de Russen een paar maanden geleden een paar bommenwerpers met kernbommen naar Caracas hebben gevlogen – gewoon, omdat het kan. De Amerikanen onder leiding van oorlogshitser Bolton spraken er schande van, maar hoopten uiteraard stilletjes op weer een “Cuba crisis”. Corporate D.C. kan absoluut niet zonder rotzooi in de wereld, daar drijft de “democratie made in USA” immers op.

O ja, meneer Rutte als omgekocht loopjochie voor Shell c.s. zal binnenkort wel onder druk worden gezet om marine en luchtmachtfaciliteiten op Curacao ter beschikking te stellen aan Amerikaanse vredesmissies. De handel met Colobia zal eveneens grote opbloei vertonen: “Wapens voor cocaïne”. Het transport kan worden geregeld zoals het is geregeld met de jihadisten in Syrië – alleen nu gaat er iemand ook nog grof geld aan verdienen. Wie?

Binnenkort zal de opperbevelhebber der Nederlandsche Strijdkrachten de organisatie persoonlijk ter hand nemen, hij is onschendbaar en hij heeft toch niks te doen. Hopelijk gaat hij fouten maken.

https://www.theamericanconservative.com/larison/another-venezuela-blunder/?mc_cid=de2e01b50b&mc_eid=a741a3ee6c
Ramptoerist

8 gedachtes over “CIA coup in Venezuela

 1. US Neocons, led this week by VP Mike Pence, are trying to flex their regime change muscles in Venezuela, while being mocked by Russian foreign minister Sergie Lavrov.

  LAVROV: ‘You Don’t Need Mueller to Know Who’s Interfering in Venezuelan Elections’

  Like

 2. Tja, hier speelt maar één belang, de enorme olievoorraad van Venezuela. En laat oliedomme WA nu ook nog door die olie belanghebbende zijn. Als legeraanvoerder stuurt hij ‘zijn’ leger wel de goede kant op, richting Venezuela. Stront aan de knikker? SHELL staat op de eerste rij als meest voor de hand liggende geïnteresseerde. Dus hoeft niet te worden nagedacht over wat de echte belangen zijn is dit conflict. Helaas is ook deze keer de bevolking weer de dupe.

  Liked by 1 persoon

 3. Die bommenwerpers vlogen overigens gelijk weer door las ik ergens anders. Dat de MSM dat kleine detail niet vermeld kun je op wachten. Je leest ook nergens dat hij schepen wil sturen om dat plastic eiland in de atlantisch oceaan op te ruimen om maar een voorbeeld te noemen.
  https://earther.gizmodo.com/trump-signs-actually-good-bill-to-clean-up-ocean-garbag-1829711006
  De onvoorstelbare bias tegen Trump geeft te denken. Zou hij dan werkelijk de vijand van onze parasitaire klasse zijn?

  Trump is het product van de zwarte adel die de planeet in zijn macht heeft, maar vertegenwoordigd niet de liberaal marxistische genocide factie die het bankenkartel over de wereld heeft uitgezet. Als je dat Q-anon een beetje volgt dan zie je geen ‘splijt de bevolking en exploiteer het probleem’ maar een machtsstrijd van beneden naar boven, waar de vuile was flink wordt buiten gehangen. Soort van gele hesjes dus. Zoals het hoort dus: Een knokpartij langs de verticale as middels clean the swamp waar de corrupte pedosatanisten aan de muur worden gespijkert.

  Er stonden vele honderdduizenden mensen op straat in Caracas gisteren. Tegen Maduro. Dat die vent een zieke hond is zal niemand betwisten. Dat hij, net als Kim Jong Un voorheen, 100% door de CIA gecontroleerd wordt is mijn speculatie. Venezuela is een hoever-kunnen-we-gaan-voordat-ze-in-opstand-komen-experimentje van uw eigenaren. Laten we blij zijn dat dat voorbij is.
  Dat Macron de nieuwe president direct erkende, duidt dan weer op een Rothschild revolutie. Wat hier allemaal precies aan de hand is moet nog blijken.

  Voor die olie geldt dat eigenlijk niemand wil dat die uit de grond komt. Stukje prijsbewaking. Schaarste heeft een (petrodollar) doel.
  Zo langzamerhand blijkt dat de wereld verzuipt in de olie. Dat olie abiotisch is en op één of andere manier diep in de aarde wordt aangemaakt. Als je een lege oliebron 60 jaar met rust laat dan zit die weer vol. Het peak-oil sprookje valt door de mand. Landen platbombarderen om schaarste te realiseren is steeds minder effectief. Qua olie is de VS ineens zomaar zelfvoorzienend: Trump.

  Omdat energie het belangrijkste machtsmiddel is dat de parasitaire klasse over ons heeft, is het levensgevaarlijke gifgas CO2 sprookje bij elkaar gehoaxt. Zo controleren ze toch nog direct ons energiegebruik en daarmee waar het echt om gaat: Onze welvaart, die recht evenredig is met de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt.

  Met het terugtrekken van troepen uit Syrië is een belangrijk lontje uit WO3 gehaald. Een oorlog die onze Grote Geliefde Leiders van het bankenkartel nodig hebben om het globaal keihard escalerende schuldenprobleem op te lossen met de inmiddels beproefde methode van het tientje van Lieftinck.

  Ik geloof zeker dat Admin gelijk heeft met hoe zaken op het allerhoogste en gitzwartste niveau geregeld worden. Ik geloof echter niet dat bij een gigantisch bedrijf als Shell alleen maar slechte mensen werken, Sterker nog, ik geloof dat steeds meer mensen het licht hebben gezien en weerstand bieden aan de smeerlappen van deze wereld want in verhouding zijn die maar met weinig.Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de CIA. Dark to light.

  Trump mag dan een ‘limited hangout’ zijn, maar hij is de beste kans die we hebben op iets beters. Hoe beperkt ook. Al het andere leidt tot donkere middeleeuwen waaruit slechts een half miljard mensen zal overleven conform het programmaboekje van onze plantagehouders.

  Alles bij elkaar genomen geef ik Trump dus voorlopig het voordeel van de twijfel, mede omdat het de eerste president is die ik de ring niet heb zien kussen(?).

  Ik beweer niet dat ik de wijsheid in pacht heb. Vrijwel alles wat je leest is een dikke vette leugen en de waarheid is tegenwoordig zo vloeibaar als water. Het is slechts mijn indruk van de situatie.

  Liked by 1 persoon

 4. ook ik ben het dit keer niet eens met de uitspraken over Trump. Die man opereert, samen met Q op het scherpst van de snede en wij weten niet in hoeverre hij dit heeft MOETEN doen om een burgeroorlog in de VS te voorkomen. In dat land is zóveel troep op te ruimen dat er uiterst strategisch dient te worden gehandeld. De tegoeden van vele zgn kopstukken zijn al bevroren en de tribunalen in Guantanamo gaan beginnen, dankzij Trump en zijn companen. Er worden ongelooflijk smerige spelletjes gespeeld over onze ruggen heen.Laten we inderdaad DJ het voordeel van de twijfel geven.

  Like

  • Hij heeft bakzeil moeten halen met zijn muurtje, dat is een knappe afgang voor een zittend president.
   Voorts wordt zwaar Amerikaans materieel en honderden manschappen Syrië binnengevlogen. Dit naar aanleiding van zijn uitspraak: “We will bring our troops from Syria home”.
   Het kan aan mij liggen, maar hij doet exact waar hij voor is ingehuurd. Anders komt ie namelijk een kogel tegen.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.