Autobom Noord-Ierland


Britse MI-5 slaat direct toe.

De problemen in Noord-Ierland hebben een lange historie. We weten dat Britse geheime diensten de hand hebben gehad in het aanwakkeren van die problemen. Het beruchte “Bloody Sunday” drama is daar een goed voorbeeld van. Er is bewust geschoten op onbewapende burgers. Brute moord van staatswege. Het Britse MI-5 heeft een decennia lang spoor van dood en verderf in Noord-Ierland gezaaid. Tientallen jaren complotten smeden, wapens leveren en zelf moorden. Net zolang tot men de oorlog na 50 jaar meer dan moe was. Zodoende is er een gespannen vrede ontstaan, vol met mitsen en maren, haken en ogen. Het kan zo weer los barsten.

Nu de Brexit zich gaat concentreren op dat oude probleem, mag duidelijk zijn dat alles in het werk wordt gesteld om te voorkomen dat die Brexit zorgt voor een eenwording van de Britse enclave rond Belfast met de Ierse Republiek. We waarschuwden al voor escalatie en of de duvel er mee speelt: er gaat een bom af in Londonderry.

Natuurlijk worden er verdachten gearresteerd en is de bom van een amateuristisch gehalte. De CCTV beelden die we nu op het internet zien, zijn niet compleet, er is al direct in geknipt. Hopelijk heeft iemand de originele beelden bewaard. Daarmee bedoelen we die vent die de auto parkeert en hard weg rent.

Premier May zal haar handen vol krijgen aan het Noord-Ierse conflict wat er opnieuw dreigt te ontstaan. De kiem is gelegd door Oliver Cromwell en de Ieren hebben eeuwenlang gezucht onder Brits bewind. Met talloze hongersnoden is getracht een gigantische etnische schoonmaak te realiseren. De bevolking was tot 30% gedecimeerd toen de Ierse Republiek los kwam van de Crown in London en onafhankelijk werd. Maar The Crown zal niet rusten voordat alles naar haar hand is gezet. The Crown heeft namelijk tijd zat.

In het heetst van de strijd in Noord-Ierland, kon je trouwens ook bomaanslagen op bestelling laten plegen. Het kwam vaak genoeg voor dat familievetes of verzekeringskwesties, c.q. hinderwetvergunningsaanvragen op die manier werden “opgelost”. In een oorlog is alles geoorloofd en het ware verhaal is het eerste wat sneuvelt.

6 gedachtes over “Autobom Noord-Ierland

  1. Beste admin, heb vorige week woensdag de nieuwe landkaart van Europa na de brexit opgestuurd als bijlage bij de mail die ik heb beantwoord over de brexit deal.
    Ik kan hem zelf niet plaatsen, maar het is een landkaart gemaakt door Michael Mooney een inmiddels ex IRA gevangene. Misschien leuk om te plaatsen? M.Vr.Gr.

    Like

  2. De huidige Ieren van de Ierse republiek hebben iets gemeen met het Engeland van Cromwell, Cromwell wilde van de UK een republiek maken! Is helaas mislukt. Misschien was de geschiedenis dan anders verlopen.

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.