Frankrijk: de Zesde Republiek!


Waar we wel mee kunnen stoppen is het volgen van het officiële nieuws.

De officiële kanalen zijn consequent bezig het nieuws aan te passen aan de staatsagenda. In Frankrijk wordt steeds de opkomst van de Gilets Jaunes gebagatelliseerd, het zou allemaal dood bloeden. De mensen zijn het zat, het wordt te koud, Macron heeft beloftes gedaan, etc. etc.

Niets is minder waar.

Het begon met een protest tegen de belastingverhoging op brandstoffen, maar nu is er iets geheel anders aan de hand. Als we de tweets van de twitteraar “Niemandsknegt” volgen, dan zie je pas wat er daar aan de hand is. We hebben niet lang geleden enige sceptische artikelen geplaatst en sceptisch blijven we voorlopig nog even.

https://twitter.com/NiemandsKnegt

Luister naar wat de mensen zeggen en iets begint er toch te wringen. Het zou kunnen dat de Amerikaanse elite de beweging op poten heeft gezet, maar dat het volk het heeft overgenomen. Het sterkste punt is: er zijn geen leiders. Het zwakste punt is: alles moet via de social media en die is in handen van de macht. Als die knop wordt omgedraaid heeft dat meer effect dan traangas, bruut politioneel geweld en domme uitspraken van Macron. Je houdt dus je hart vast.

Als we goed naar de mensen luisteren dan is het wel duidelijk wat men wil. Terwijl ergens de vlag van de EU wordt vertrapt is het plan:

 • Macron moet per direct aftreden
 • De Assemblee National (Parlement) moet worden ontbonden en de politici – mits niet strafrechterlijk vervolgd – naar huis gestuurd
 • De Vijfde Republiek van (de dictatoriale) De Gaulle moet worden ontmanteld
 • Het volk gaat alsdan bepalen hoe Frankrijk zal worden bestuurd
Ontmanteling van de 5e Republiek!

Het streven is duidelijk: men wil de Zesde Republiek installeren. Dat betekent een nieuwe grondwet, uit de EU, uit de NATO, referenda invoeren en het nationaliseren van het geldstelsel. Dat komt ons allemaal zeer bekend voor. Zijn nu die Gele Hesjes een staatshervormende beweging aan het worden of is dit een geraffineerd spelletje. Hieronder een link waaruit duidelijk wordt dat er meer aan de hand is dan alleen maar demonstreren tegen Macron. Van de Fransen vindt meer dan de helft dat stemmen totale onzin is.

https://www.geenstijl.nl/5145750/stemvesten/

Nog even een opmerking over Geenstijl. Sinds de overname van de Telegraaf groep door het Belgische media conglomeraat Mediahuis is de site los van TMG. Geenstijl is buiten die overname gebleven, werd door het management overgenomen en is volgens eigen zeggen zelfstandig en onafhankelijk verder gegaan. Normaal gesproken houdt dat in dat men afhankelijk is van giften en donaties. De vraag die resteert is of we dit forum kunnen vertrouwen. Het kan maar zo, dat ze met de overnemende partij hebben afgesproken te blijven samenwerken, maar dan achter de schermen om de oppositie te kunnen controleren. De eigenaren zouden eigenlijk cijfers moeten publiceren om eventuele vragen en/of misverstanden definitief uit de weg te ruimen. We moeten dit samen met anderen in de gaten houden:

lhttps://twitter.com/BlikopNOS

Voorlopig lopen hier de straten nog niet vol met gele of roze hesjes, maar het zou eigenlijk wel moeten om de Republiek te vestigen. (1) Regering (ergo de “koning” en zijn ministers) arresteren en preventief opsluiten, (2) voltallig parlement arresteren en preventief opsluiten, (3) per omgaande het koninkrijk failliet verklaren, (4) alle wetten sinds 1815 “on hold” zetten en (5) de mensen zelf laten beslissen over ALLES en IEDEREEN! Het vangnet is al gereed: de oude Bataafsche Republiek.

Tokkie Rutte kan zich dan helemaal uitleven op het gepeupel waar hij zo’n hekel aan heeft en kan eens proberen iedereen in elkaar slaan. ’s Kijken hoe ver ons gemankeerde liberale bocheltje komt….

Wellicht wordt hij te hulp geschoten door Parasiet Nummer 1 van het “koninkrijk”:

Willem A. van “Oranje” Le Dernier

9 gedachtes over “Frankrijk: de Zesde Republiek!

 1. Bovenstaande punten 1 tot en met 5, zonder meer akkoord! DE oplossing voor de hernieuwde Bataafse Republiek, waarin iedere Nederlander evenveel heeft te vertellen en mee te beslissen. Ik heb het gevoel dat de kansen aan het keren zijn. Het blijkt dat de zoon van flapoor van Vollenhoven, Bernhard jr een dwangsom heeft opgelegd gekregen van de stad Amsterdam wegens vergaande verrijking via de aankoop van panden daar. De sul noemt zich oranje, dat zou een vrijbrief – kapersbrief zo u wilt – tot corruptie voor hem zijn?!

  Like

 2. Blood in the streets of la France…..

  https://www.liberation.fr/checknews/2019/01/14/gilets-jaunes-le-decompte-des-blesses-graves_1702863?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1547482266

  NL: https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2019/01/al-13-gele-hesjes-hebben-oog-verloren.html

  Steeds meer mensen sluiten zich aan, geweldloosheid staat voorop.
  Het antwoord hierop is meer geweld. CSR, gendarmes, soldaten worden uitgerust met de modernste wapens. Doordat er zich steeds meer Fransen zich er bewust van beginnen te worden wat er aan de hand is, staan er steeds meer mensen op.
  In een achtergelaten editie van Trouw las ik een artikel over de kostenpost die de Gilets Jaunes veroorzaken, eh?
  Dus, er is wel een hoop geld om al de gestapo’s van wapens etc. te voorzien, maar geen geld voor het volk?
  Het gaat erom spannen in dit land. Men geeft namelijk niet meer op…….

  NG

  Like

 3. What the f*ck?;

  ‘Emmanuel Macron: ‘Na de onwettige verkiezing van Nicolás Maduro in mei 2018 steunt Europa het herstel van de democratie. Ik groet de moed van de honderdduizenden Venezolanen die voor hun vrijheid marcheren.’

  Met dank aan Niemands Knecht,

  Like

  • Nog een gedachte, sorry, want denken doe ok zelden, maar toch.
   Valt het onderhand niet meer mensen op dat ondanks dat men denkt wat te zeggen te hebben door de eigen stem weg te geven, er steevast debielen in de politiek terecht komen, en dat het merendeel van deze empathieloze psychopaten geen kinderen hebben?
   Is dat een voorwaarde of zo?
   Ik snap er werkelijk geen ene hol meer van dat het merendeel dit nog steeds niet doorziet.
   Dat men telkens nog harder genaaid wordt.
   Wie zwijgt stemt toe, wie zijn stem weg heeft gegeven heeft niets meer te zeggen.
   Hier in Frankrijk worden elke zaterdag vele broeders en zusters mishandeld, werkelijk het ziekenhuis in geslagen door zwart geklede ‘dienders’.Er zijn er reeds tien bezweken aan hun verwondingen, 1700 diende zich in een ziekenhuis te laten behandelen.
   Waar kennen we dat eerder van?
   Ein reich, het speelt zich voor onze ogen af……
   Stem af op jezelf, sta op en toon jouw onvrede, niet door te stemmen, vergeet het, maar door de straat op te gaan, in any colour you like, zolang het maar niet zwart is……..

   NG

   Liked by 1 persoon

 4. Solidariteit met de rebellie van de gilets jaunes tegen het neoliberalisme

  De beweging van de gele hesjes behoort tot de belangrijkste sociale bewegingen in Europa sinds de eeuwwisseling. Ze omvat meerdere honderdduizenden actieve deelnemers en heeft de sympathie van een grote meerderheid van de bevolking in Frankrijk. Ze valt duidelijk buiten het kader van de bekende protestbewegingen van vakbonden en linkse organisaties tegen de neoliberale politiek, campagnes van maatschappelijke organisaties, of zelfs bewegingen zoals Occupy of Nuit Debout.

  Gezien de breedte van de beweging, kan het geen verrassing zijn dat ook dubieuze spelers – b.v. rechts-extremisten – zich onder de activisten mengen. Hoewel ze totaal niet representatief zijn, worden ze door de machthebbers en hun ideologische apparaten gebruikt om de hele beweging te delegitimiseren. Zo noemde minister van begroting Darmanin de beweging al vanaf het begin een ‘bruine pest’. Anderen brachten het verwijt van racisme en antisemitisme in stelling. En natuurlijk vervullen rellen ook de gebruikelijke functie: hoog opgespeelde verontwaardiging over geweld om af te leiden van de oorzaken van de protesten.

  https://www.andereuropa.org/attac-duitsland-solidair-met-de-gele-hesjes/

  Like

 5. https://www.dlmplus.nl/2019/01/28/giletsjaunes-opnieuw-met-meer-dan-300-000-de-straat-op-voor-acte11/

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.