Nashville verklaring discriminatie?


Och, och, wat kreeg hij op zijn falie, toen Johan Derksen het over mensen had die “uit de kast” komen. Deze lullige uitdrukking dekt de lading van sommigen die moeite met een zekere “bekentenis” hebben.

Toch zei hij alleen maar dat “ze niet zo moeten zeuren”. Oei, discriminatie? Mensen die niet uit de kast (hoeven te) komen hebben ook zo hun problemen.

Hetzelfde overkomt nu in het kwadraat de SGP voorman Cees van der Staaij met betrekking tot zijn “Nashville verklaring”. In die wollige Amerikaans-evangelisch getinte tekst wordt namens God uitgelegd dat man en vrouw uniek zijn in hun samengaan en dat je daar maar beter niet aan kunt knutselen. De lawine van kritiek was zo enorm, dat één van de initiatiefnemers, een dominee van de Gereformeerde Gemeente zich heeft teruggetrokken. Om persoonlijke redenen. Heeft hij er spijt van? Heeft hij iets te verbergen? Dat mag hij straks vanaf de kansel gaan uitleggen. Eerst Gods woord volgen en er vervolgens onderuit proberen te komen. Dat zijn ketterse methoden, het is niet te hopen dat hij zelf de brandstapel predikte in het verleden.

Maar in een vrij land mag iedereen denken, zeggen en opschrijven wat hij wil. Uiteraard mag je er dan ook tegenin gaan, als je een andere mening bent toegedaan. Soms loopt het allemaal zo hoog op, dat er een rechter aan te pas moet komen. Daar gaat het dus al fout, want dat zou impliceren dat iemand zijn recht wil halen omdat hem schade is toegebracht, in dit geval waarschijnlijk psychische schade. Die schade wordt dan “verhaald”. In Amerika, waar de advocatuur leeft van claims, blijft het echter uit.

Totdat het fenomeen “discriminatie” aan de orde komt. Dat mag namelijk niet. En het is strafbaar. Ook het zogenaamde ontkennen van de Holocaust is strafbaar, omdat je dan een bepaalde bevolkingsgroep discrimineert. Het aanvoeren van discriminatie is een oude communistische hobby, die het in 1983 in de grondwet hebben laten opnemen. Want CPN-ers mochten in verband met het Rode gevaar geen overheidsfuncties bekleden en dat was discriminatie. De voorman van diezelfde CPN, Joop Wolf had overigens geheime connecties met de Verzetsprinz Zur Lippe B., was BVD informant en was…. homoseksueel. Het ontbrak er nog maar aan dat Joop Wolff joods was of dat hij werd gechanteerd, wie zal het zeggen. Communisten in de politiek worden van lieverlede ook heel andere mensen.

En ja, natuurlijk, die discriminatie-kaart is al getrokken: “Nashville verklaring roept op tot dicsriminatie”.

De Staatkundig Gereformeerde Partij is een bolwerk van conservatieve gelovigen, die de Bijbel lezen als het Woord van God en historisch correct. Omdat iemand dat gelooft moet een ander dat voor waar aannemen, lekker democratisch. Ik wil niet discrimineren, maar dat soort dolende zendelingen hebben in het landsbestuur weinig tot niets te zoeken. Vandaar dat wij dus ook vinden dat in de Republiek politiek activisme op een zo laag mogelijk niveau moet plaatsvinden, zodat een volk als geheel daar eigenlijk geen last meer van heeft. Dan roeit het soort zichzelf wel uit.

Heeft de republikein Johan Derksen nog geen rechtszaak aan zijn broek?

Terwijl die toch alleen maar heeft gewezen op het feit dat sommigen niet zo moeten zeuren. Inderdaad, zeuren over zelfdiscriminatie en vervolgens halfnaakt in een optocht mee gaan lopen of varen met een spandoek: “Kijk eens hoe anders ik ben?”

Ten slotte: persoonlijk wens ik net als het ongekozen staatshoofd óók te worden gediscrimeerd. Scheelt een boel belasting….

9 gedachtes over “Nashville verklaring discriminatie?

 1. Lees de Koran en dan moet onze regering elke moslim vervolgen. Zij denken precies hetzelfde als echte Christenen alleen moslims gooien ze van de toren terwijl een Christen het oordelen aan God overlaat

  Like

 2. Ieder mens is vrij om te discrimineren. In woord, in gedachte en in daad. De staat, de overheid mag niet discrimineren. Voor de staat zijn mensen gelijkwaardig. En terecht.

  Wij zijn gehersenspoeld en gaan geloven dat de mening of voorkeur van een ander ook jouw mening of voorkeur dient te zijn, wanneer “de meerderheid” die mening of voorkeur is toegedaan. Beangstigend. Het is ordinaire tirannie. Daar zit helemaal niks menselijks aan.

  Overigens, hij die voor zijn gedachten via woorden en daden uitkomt zal net als ieder ander ook verantwoordelijkheid dienen te nemen voor de consequenties. Bijvoorbeeld het verlies van (bepaalde) klanten. Maar hij mag niet gedwongen worden die (bepaalde) klanten tóch te bedienen.

  Like

  • Zo staat het een ieder vrij zich gekwetst of gediscrimineerd te voelen – een keus die je maakt.

   In het huidige Nederland kun je dat alleen maar doen als je steeds “Ik vind” voor je uitspraak zet. Tegen een agent mag je niet zeggen: “Jij bent een klootzak”.
   Wel mag je zeggen: “Ik vind u een klootzak.”

   “Er is niets of niemand gesteld tussen mij en mijn oorsprong. Ik maak gebruik van mijn absolute recht op volstrekte vrijheid van meningsuiting zonder enige beperking.”

   Liked by 2 people

 3. Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, vandaag bepaald.

  De zaak werd aangespannen door Mienke de Wilde, een rechtenstudente uit Nijmegen. De vrouw is pastafari, oftewel een aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Maar dat is geen godsdienst of levensovertuiging en dus is er geen uitzondering op het verbod op gezichtsbedekking mogelijk, aldus de Raad van State.

  Verplicht een vergiet op je hoofd zetten. Geloven in een godheid van spaghetti en gehaktballen. Opwarming van de aarde komt door het verdwijnen van piraten. Een hemel van bier en strippers. Zulke opvattingen waren voor de Raad van State het bewijs dat het pastafarisme geen echte godsdienst is.
  De Wilde uit Nijmegen is het niet eens met de uitspraak. ,,Ik kan me voorstellen dat het allemaal heel raar is als je er niet in gelooft. Maar bij veel geloven is het zo dat je er op zijn minst een verwonderd gezicht bij trekt als je er niet in gelooft. Mensen die over water lopen of zeeën in tweeën splijten, bijvoorbeeld. Andere geloven vind ik ongeloofwaardig”, legt De Wilde uit. Ze is teleurgesteld dat de Raad van State ,,een gekke, nieuwe religie anders beoordeelt dan gevestigde religies”.

  Mienke de Wilde, een studente naar mijn hart, ze maakt – naar mijn mening – de enige juiste analyse van alle religies, het is bangmakerij van uit de tijd dat mensen nog niet verplicht naar school gingen. Afschaffen dus die religies. Want dat geeft weer hoop voor homo’s!

  Liked by 3 people

 4. Ik word aardig moe van alle “tere” zieltjes die zich constant gediscrimineerd voelen. De afgelopen jaren word er een soort heksenjacht gemaakt op mensen die geen (pollitieke)“correcte” mening hebben,we zijn echt afgegleden naar een politiestaat,waar je geen rechten meer hebt,alleen nog privileges,en de volksvertegenwoordigers meten altijd met 2 maten,1 voor hun en 1 voor de rest. Waarom wij geen rechten meer hebben:er hoeft tenslotte niet meer getoetst te worden aan de grondwet. Volgende stap: afwijkende mening? Gedwongen opsluiting ivm gevaar voor de samenleving. Maar volgens het CBS zijn wij 1 van de gelukkigste volken op aarde( yeah wright) wie houden ze nu eigenlijk voor de gek?

  Liked by 2 people

 5. Lijkt mij een no-brainer dat dit een geval van (grootschalige) discriminatie is. Het probleem is dat religieuze lieden een stuk tekst hebben dat ze kunnen aanwijzen om hun discriminerende ideeën te verantwoorden. Dat maakt het wel wezenlijk anders dan discriminatie die verantwoord vanuit een gevoel van irrationele afkeer. In de praktijk gaan beide echter vaak genoeg samen, voedt de een de ander.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.