Christenen willen doorvechten in Syrië


Wedergeboorte van de Christen Unie: “De Partij voor de Oorlog”.

De Christen Unie is een politieke splintergroepering, ooit opgericht en gebaseerd op de bijbel, het Woord van God. In beide testamenten vinden we adviezen voor de mensen op aarde, met als doel het in het hiernamaals beter te hebben dan in het hiernumaals. Het leven is een test, als we deze quiz op aarde goed spelen, dan zijn de zegeningen talrijk. De Christen Unie zit in een kabinet met partijen die de “D” in hun naam voeren, onder anderen het CDA, ook wel “christendemocraten” genoemd. Een loepzuivere “contradictio in terminis”, een tegenstrijdigheid van jewelste. Christenen kunnen niet democratisch zijn, het Woord van God en de 10 Geboden zijn er niet voor niets. Je kunt er over discussiëren, maar nooit veranderen. Met de bijbel als leidraad kun je rustig vaststellen dat de “D” een overbodige dode letter is. De mens wikt, God beschikt, maak je niet druk, het komt zoals het komt. De Christen Unie heeft niets met democratie, voor zover dat al iets had te betekenen. Je kunt naar Gods leer niet doen wat het mensdom wil, je dient te handelen naar het Woord van God. Daarom vinden christenen het ook handig, dat God, Oranje en Nederland in één ademtocht worden genoemd. Deze drie-eenheid is weliswaar ondergeschikt aan die van het bijbelse trio van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, maar de eed van trouw gezworen op de bijbel aan een wedergeboren rooms-katholieke W.A. Amsberg-Zur Lippe B., ongekozen staatshoofd, kan men op deze manier zonder de gebruikelijke christelijke gewetenswroeging doen.

De Partij voor de Oorlog

Na 7 jaar Westerse agressie tegen het seculiere Syrië begint het er op te lijken dat Assad op een enkele enclave na, de controle over zijn land terug heeft. Voor gepacificeerde gebieden worden aanbestedingen gedaan voor de wederopbouw van het land, wat volledig in puin is geschoten én gebombardeerd. De contracten worden verdeeld onder de Russen, Chinezen en Iraniërs. U begrijpt dat dit gelijk staat aan een oorlogsverklaring van Syrië jegens het Westen. Men vindt het hier namelijk logisch, dat wat je in puin hebt geschoten ook weer mag herstellen via vette contracten en miljardenleningen. Vandaar dat er een partij met onbevlekt blazoen naar voren wordt geschoven: de Christen Unie onder aanvoering van een strijdbare Christen-unionist Joel (voor zijn bekering: ‘Jos’ genoemd) Voordewind, die waarschijnlijk met weemoed terugdenkt aan de overzichtelijke tijd van de Kruistochten. Jos Voordewind studeerde politicologie, werd ambtenaar en was enige tijd voorlichter bij Defensie. Jos is een politiek dier en dat betekent dat hij vooraan staat als er ten strijde moet worden getrokken en achteraan staat als er oorlog van komt. Want daar worden figuren als Jos voor betaald.

Maar Jos loopt achter. Syrische troepen trekken de door de Koerden bezette stad Manbij in op verzoek van…. de Koerden. U leest het goed, de Koerden hebben de hulp van de massamoordenaar Bashar Al-Assad ingeroepen om hen tegen de Turken te beschermen. Zoals we al voorspelden maken de nostalgische Ottomanen onder het Erdoghan regime gebruik van de leegte die de Amerikanen achter laten en willen de helft van Syrië weer inlijven. Reden te meer voor Trump om zijn “beslissing” terug te draaien en in plaats van de 5.000 Amerikanen terug te trekken, 50.000 verse militairen in te vliegen. “Less is more!”

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/syrisch-regeringsleger-wendt-turkse-militaire-actie-af-bij-manbij~be24302f/

Jos vreest met groten vreze, dat de christenen in het seculiere Syrië de boot missen en stelt daarom voor:

‘We hebben samen met onze Koerdische bondgenoten op de grond veel moeite gestoken in de strijd tegen IS. Als we ons nu terugtrekken, dreigen Assad of Turkije het Koerdisch gebied onder de voet te lopen. De Franse militairen kunnen bijstand op de grond gebruiken en er is ook een no-flyzone nodig. Nederland moet een aandeel in de operatie leveren.’

De Partij voor de Oorlog wil zelfs grondtroepen inzetten. Waar hij gevechtsklare troepen vandaan wil toveren is vooralsnog een raadsel. Of misschien toch niet?

Kerkelijk behoort hij tot de Vineyardbeweging, een evangelische beweging; hij is betrokken bij de Amsterdamse afdeling daarvan. Voordewind is getrouwd, vader van twee kinderen en woonachtig te Amsterdam. (Wikipedia)

Zijn vrouw en twee kinderen kunnen hem dus gezelschap houden als hij ten strijde trekt. Met een beetje overtuigingskracht kan de zogenoemde “Vineyardbeweging” ook in beweging komen en een bataljon troepen leveren.

Succes met de wervingscampagne!

11 gedachtes over “Christenen willen doorvechten in Syrië

 1. Prima artikel dat de vinger op de pijnlijke plek weet te leggen van de christelijke mannenbroeders, deze lieden schijnen totaal geen moeite te hebben met geweld als het maar ver van hun bed is verwijderd en uitgeoefend wordt door niet christelijke soldaten lijkt het, dit kenschetst de bedoeling van een Godvruchtige ‘ware’ christen zoals Joel Voordewind (Zuch). Toch noemt 73% van de Amerikanen zich christelijk, terwijl de Verenigde Staten in mijn opinie de bakermat van het geweld is geworden, de politieagent van de wereld die overal vrede en democratie weet te brengen (Kuch).

  Liked by 2 people

  • Het christendom is na de concilie’s van Chalcedon en Nicea verworden tot wat het nu is, een satanische staat.
   Voor deze concilie’s was het christendom een holistische manier om een maatschappij te besturen waarbij het bij de heilige drie eenheid om incarnatie draait.
   Na die concilie’s veranderde de betekenis van de drie eenheid, je verantwoordelijkheid was niet het nageslacht meer maar je beloning/straf kwam pas bij het eind der tijden en alleen een goede afloop was af te kopen door de “charlatans” uit Rome.
   https://www.sacred-texts.com/chr/kn/kn093.htm
   One day, payday!

   Liked by 1 persoon

 2. Christenen? Maar dan mis ik toch een belangrijk deel van hun handleiding, ook wel bijbel genoemd, namelijk de uitspraak van hun tweeduizend jaar geleden overleden voorganger Jesus, die o.a. zou hebben gezegd “… keert dan ook uw andere wang toe”. Wat zich heden ten dage christen noemt zijn alleen maar war mongers die geloven in een sprookjes familie die op hun beurt door een opperwezen op aarde zijn geplant en nogal vruchtbaar schijnen te zijn. Het woord medemenselijkheid staat in ieder geval niet in hun bijbel, dus kennen ze dat ook niet. Levensgevaarlijke gekken zijn het die CU-érs!

  Liked by 1 persoon

 3. De bijbel is gelijk het handboek soldaat.
  Het geeft de mens het recht om te moorden.
  Even iets anders de kerst gedachte bracht mij iets over stenen en onderste steen.
  Wist u dat in Nederland een ambtenaar nooit voor het gerecht gebracht kan worden.
  Het vuurwerk drama in Enschede, geen ambtenaar is veroordeeld.
  Kan een militair of militair uit Rusland hier voor het gerecht gebracht worden?
  MK17

  Like

 4. Het christendom of beter gezegd de naweeën ervan is uiteindelijk niet meer dan een of ander hersenspinsel afkomstig uit het midden-oosten, hier in het noorden verder gedistribueerd door het romeinse zwaard.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.