Amerikanen weg uit Syrië?


Of maken ze ruimte voor NATO bondgenoot Turkije…..

Op bijgaand kaartje kunnen we zien hoe Syrië na 7 jaar agressie oorlog is opgedeeld. Tot aan de grote rivier heerst Assad, met uitzondering van nog een paar enclaves wemelend van salafistisch ongedierte en krioelend van allerlei opportunistisch uitschot uit Europa. Ten oosten van de Tigris zijn de Koerden de baas en in dat gebied zitten ook de Amerikanen. Deze 5000 man troepen zouden zich nu uit het gebied terug trekken. Het kalifaat zou zijn verslagen. Of is het om de Turken niet voor de voeten te lopen…..

Zodat het Turkse leger het gele gebied, vol met oliebronnen, in kan trekken zonder NATO bondgenoot Amerika tegen te komen. Wat is de deal?

Gingen er ook niet geruchten als zouden de Amerikanen de aartsvijand van Erdogan, de geestelijke Gülen uit willen leveren? Erdogan houdt hem verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep van 2016. Daar zit een kern van waarheid in, want Gülen is een CIA-betaalde pion en de poging tot staatsgreep is gefinancierd door de Verenigde Staten. Het ging faliekant fout en dat was voor Erdogan dé kans om alle macht naar zich toe te trekken, hetgeen ook is gebeurd.

Gülen mag wel heel goed oppassen dat hij niet vlak voor zijn uitlevering wegens ouderdom in combinatie met de gifbeker een plotselinge dood sterft.

We zijn door ervaring wijs geworden.

Amerikanen die zeggen dat de een land verlaten, liegen dat het gedrukt staat. Ze zijn immers ook uit Irak vertrokken. Ook hebben ze Afghanistan verlaten. En steeds komen ze terug, als vliegen op een hoop je-weet-wel. Irak heeft olie en Afghanistan heeft zeldzame mineralen. Die moeten worden “beschermd”. Wat heeft Syrië? Wel, dat land heeft Assad, Russische bescherming, een eigen centrale bank, een onafhankelijke munt, een Monsanto-verbod en stategisch essentiële transito pijplijnen voor olie en gas. Het land is seculier en geeft bescherming voor iedereen die ergens anders wordt vervolgd. Het Westen ziet alleen olie-monarchen als betrouwbaar en verwoest ieder land met minieme democratische ambities.

https://willyvandamme.wordpress.com/2018/12/19/trump-haalt-troepen-weg-uit-syri/


3 gedachtes over “Amerikanen weg uit Syrië?

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.