De verkrachting van Afrika


Waarom veel Fransen een broertje dood aan werken hebben.

Punt 7 van de Radicalen in Frankrijk luidt:

“Het beëindigen van de koloniale schulden”.

We dachten eerst nog even in een vlaag van verstandsverbijstering dat Frankrijk nog schulden had af te lossen aan haar voormalige koloniën, maar dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. De-koloniseren betekent praktisch gezien het voortzetten van de slavernij in een modern jasje. Dat hebben we gezien met het verhaal rond Haïti, een slavenkolonie die, om vrij te worden, in 1804 een lening van miljarden bij de Rothschilds en Barings moest aangaan om Frankrijk schadeloos te stellen. U weet wel, het Frankrijk van “Vrijheid, gelijkheid en Broederschap”, maar helaas geldt dat dan alleen voor de witte “vrije” mens. Die lening is in 1947 uiteindelijk nog echt 100% afgelost ook.

We schreven er immers al eerder over, toen na de aardbeving het land in puin lag en wij moesten doneren. Niet wij moeten doneren, Frankrijk had gewoon even die lening terug moeten betalen. Door de inflatie had dat makkelijk gekund.

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/07/21/geen-cent-meer-naar-haiti/

Maar het kan nog vele malen erger, zo hebben we geconstateerd.

Begin jaren 60 ontdeed Frankrijk zich noodgedwongen van haar koloniën in (West) Afrika. Frans Indochina was pas na een bloedige campagne opgegeven, ook onder druk van de Amerikanen, die Ho Chi Minh, de Vietnamese Vader des Vaderlands steunden. “Oom Ho” stond immers toen nog op de payroll van de CIA en/of Coca Cola. Om op een schappelijker manier van de Afrikaanse koloniën af te komen, werd een Haïti-constructie bedacht, maar beter….. De Frans-Afrikaanse gebieden waar het om ging waren 14 staten met grenzen dwars door stamverbanden heen, zoals ze op de tekentafels in Parijs en London ooit waren getrokken. Deze staten konden hun zelfstandigheid verwerven, onder voorwaarden.

De infrastructuur die door de Fransen was aangelegd gedurende de koloniale periode, moest worden terug betaald. De kosten zijn waarschijnlijk omgezet in een langlopende lening met een leuke rentevoet.

De nationale reserves van die 14 staten moesten worden aangehouden op de Franse Centrale Bank. Dit betekende niet, dat deze in de schatkist terecht komen, maar onder beheer van de Franse Centrale Bank én Bank of International Settlements blijven. De Franse Centrale Bank is, evenals de Bank of England, de Federal Reserve en ook de Nederlandsche Bank de facto eigendom van het internationaal opererende bankenconglomeraat opgetuigd na de plundering van de Vaticaanse schatten in Rome door Napoleon. Dit is weer een ander verhaal, het voert hier te ver om daar uitgebreid op in te gaan. Centrale Banken zijn niet van natie-staten, zelfs niet als ze worden “genationaliseerd”.

Als er in die 14 staten bodemschatten worden aangetroffen, heeft Frankrijk het eerste recht op exploitatie. Als daar niet op wordt ingegaan, kan het land met andere partners in zee gaan. De revenuen komen immers toch wel in Parijs terecht.

Overheidscontracten moeten altijd aan de Fransen worden gegund, ongeacht of er bij andere landen betere condities kunnen worden bedongen. Gedwongen winkelnering dus. Omdat dit al 60 jaar aan de gang is, zijn alle economische assets in handen van Franse bedrijven of de overheid. Infrastructuur, communicatie, energie en bankwezen worden door de ex-kolonisator beheerd.

De ex-koloniën hebben een “Defensie Overeenkomst” met Frankrijk. Dit betekent dat het kader in Frankrijk wordt opgeleid. Alle defensiemateriaal moet in Frankrijk worden aangeschaft. Dit betaalde en geprivilegieerde kader van officieren wordt door Parijs achter de hand gehouden voor het geval er een coup nodig is, om een onwelgevallige dictator af te zetten. Als er een burgeroorlog door deze coup ontstaat, moeten Franse zakelijke belangen altijd financieel worden gecompenseerd gedurende de schade die door die burgeroorlog is opgelopen.

De “Defensie Overeenkomst” geeft de Fransen het onvervreemdbare recht om militair in te grijpen indien nodig. Ook heeft Frankrijk het recht om troepen te sturen naar Franse bases in die landen. Die bases worden volledig door Fransen gerund en volledig door het gastland betaald in het kader van de overeenkomst.

De 14 landen zijn verplicht het Frans als officiële voertaal aan te houden. Via satellietverbindingen en persbureaus beheerst Parijs het “nieuws” tot in finesses, waardoor de “juiste informatie” bij de mensen terecht komt.

Het is verplicht om de door Frankrijk uitgegeven valuta, Franse koloniale valuta (FCFA) te hanteren. Dit levert de Franse Centrale Bank jaarlijks 500 miljard dollar op. Frankrijk heeft categorisch geweigerd deze koloniale Franc op te geven en de Euro in deze landen in te voeren.

Het is verplicht om jaarlijks de handelsbalans aan Frankrijk te overleggen, bij gebreke waarvan de geldkraan (FCFA) wordt dichtgedraaid. De boeken worden jaarlijks en tegen betaling door de Franse Centrale Bank en haar accountancy bureaus gecontroleerd.

Het is verboden om met andere landen dan Frankrijk militaire allianties aan te gaan, behoudens goedkeuring van Parijs.

In geval van een oorlog zijn de Afrikaanse landen verplicht militairen te leveren om de Franse “grandeur” te verdedigen. De meesten zijn vergeten dat in de Tweede Wereldoorlog meer dan 1 miljoen Afrikaanse soldaten tegen Nazi-Duitsland en Italië hebben gevochten.

Tot zover de meervoudige, continu-verkrachting van “het verloren continent”.  En dan hebben we nog niet over de landen die door de Britten en Amerikanen voltijds worden leeggeroofd. De houding die van de Franse president afstraalt als hij het gepeupel bestraffend toespreekt, wordt in Afrika openlijk toegepast. De totale onderwerping van een continent aan de gewezen meesters uit Europa is het absurdisme ten top. Maar het gebeurt onder onze ogen en wij, als provincie van de EU o.l.v. Frankrijk, zijn  medeplichtig. Het is niet te becijferen hoeveel duizenden miljarden er via de Franse Centrale Bank naar de schatkisten van het bankierskartel zijn gevloeid.

Als Punt 7 wordt uitgevoerd is Frankrijk passé. Het bij elkaar geroofde grondgebied rond Parijs kan dan terug naar de pre-Zonnekoning periode en worden verdeeld onder Vlaams-België, Duitsland, Italië, met een zelfstandig Savoie, Bretagne, Baskenland, Catalonië en Occitanie – het oorspronkelijke Hugenoten gebied. Zover komt het natuurlijk niet.Zouden de “gele hesjes” in de gaten hebben waartegen ze precies aan het demonstreren zijn?

Maar al met al is het ongekend wat wij NIET weten. Er komt geen eind aan de stroom informatie als je werkelijk op zoek gaat en je wilt verplaatsen in de “andere kant” van het gelijk. Hoe kunnen wij dit ooit weer goed krijgen? Krijgen we überhaupt de kans nog? Heeft Nederland niet hetzelfde gedaan met de voormalige wingewesten in de Oost en in de West? Soekarno c.s. heeft het Nederlandse bedrijfsleven (koningshuis, hoge adel en andere parasieten) afgekocht met omgerekend € 40 miljard om ervan af te zijn. De schade die Nederland de koloniën heeft toegebracht is ook niet te becijferen, zo groot zal die claim zijn. Het is geen wonder dat we in 1945 met de pootjes omhoog zijn gaan liggen en ons lot in de handen van het Anglo-Amerikaanse imperium van geweld en afpersing hebben gelegd. Dat imperium heeft goed begrepen waarom Nederland er zo lang over deed om Indonesië los te laten. Vijf jaar en meer dan 6.000 gesneuvelde militairen later kon de soevereiniteitsoverdracht plaatsvinden.

Voor een uitgebreid overzicht van bovenstaand verhaal hieronder een aantal links, de Engelstalige versie waren we zelf aan het analyseren, de vertaling is ons door Markus aangereikt (merci beaucoup! – u was me net voor…).

https://blogs.mediapart.fr/jecmaus/blog/300114/franceafrique-14-african-countries-forced-france-pay-colonial-tax-benefits-slavery-and-colonization

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/05/05/afrikaanse-landen-betalen-nog-koloniale-schuld-aan-frankrijk

https://theintercept.com/2018/12/01/u-s-military-says-it-has-a-light-footprint-in-africa-these-documents-show-a-vast-network-of-bases/

https://whyshithole.com/2018/01/17/africans-live-on-a-continent-owned-by-europeans/

https://www.lusakatimes.com/2015/09/10/colonel-muammar-gaddafi-what-he-intended-for-africa/

13 gedachtes over “De verkrachting van Afrika

 1. En iedereen keerde z’n rug naar hem in 1936, maar hij versloeg uiteindelijk die zielige fascisten!!!
  En in 1963 hield hij weer een toespraak:

  En er zijn er nog steeds weinigen die het willen snappen.
  Resultaat: WAR
  Onze kinderen gaan het zwaar krijgen.

  Liked by 1 persoon

 2. “africans-live-on-a-continent-owned-by-europeans” citeer ik uit de onderste link.
  Het zijn altijd weer die europeanen.
  Je zou er ook “africans-live-on-a-continent-owned-by-jesuits/banksters” van kunnen maken.

  Liked by 1 persoon

 3. Ook interessant is de uitzending op Canvas over “De kinderen van de Congo”.
  De financiering is evenredig met de Franse methode.
  En dan de uitspraak van koning Boudewijn bij de overdracht in 1960.
  Dank zij het genie van koning Leopold heeft de Congo zich ontwikkeld.
  Dit figuur heeft half Congo laten verminken of om laten brengen.
  Want slaven moet werken!

  Like

 4. 2 boeken van john le carré die diepe indruk op mij hebben gemaakt en die delen van deze smeerlapperij benoemen: The constant gardener en The mocking bird. Doe alsjeblieft allemaal mee met de wereld meditaties op woensdagavond en zondagavond van 19-19.15 u Nederlandse tijd. We hebben LICHT en LIEFDE nodig om deze vuiligheid te vernietigen.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.