Macron zwicht voor de straat


Verhoging brandstofaccijns opgeschort, gele hesjes blijven ontevreden

Onder druk van het aanhoudende protest en na het straatoproer in Parijs deed de Franse president Emmanuel Macron wat hij altijd volhield nooit te zullen doen: de belastingverhoging op brandstof tijdelijk opschorten. Maar de gele hesjes waren niet onder de indruk van zijn knieval. Ze willen Macrons onvoorwaardelijke overgave en de intrekking van de belastingmaatregel.

Macron ziet zichzelf als het vleesgeworden symbool van daadkracht en visie. Hij brengt het alleen op een wat lullige manier over, zodanig dat zelfs de Fransen, zijn onderdanen, hem niet begrijpen. Hij zal straks zeggen, dat het allemaal “nóg beter moet worden uitgelegd”.

Vooralsnog waant hij zich in de “winning mood”, ondanks het feit dat hij net doet alsof hij bakzeil haalt met zijn (optisch) teruggedraaide maatregel. Want dit soort lieden doet niets voordat er iets ergers in aantocht is…..

Het is vrij eenvoudig om te voorspellen wat er hierna gaat gebeuren.

In de eerste plaats wordt de benzineprijs opgevoerd als gevolg van verminderde aanvoer. De oliepijplijnen worden afgeknepen door de macht achter de schermen. Door het product schaarser te maken wordt het automatisch duurder. Dit noemen ze ‘marktwerking’. De bazen van Macron hebben de middelen om hem in het zadel te houden.

In de tweede plaats wil Macron dat de electrische auto de vervuilende brandstofauto vervangt. De werkende klasse in Frankrijk kan zich zo’n auto niet permitteren en wordt daardoor langzaam maar zeker immobiel gemaakt. Er ontstaat op die manier een apartheidsstaat door de massa in de provincie opgesloten te houden.

In de derde plaats is Frankrijk in hoge mate afhankelijk van de kerncentrales die groene stroom leveren. Men zegt “groen”, maar men bedoelt “de vervuiling zie je niet, dat is voor het nageslacht”. De term “groen” zal later een zwaar negatieve bijsmaak opwekken. Macron wil een deel van die kerncentrales stilleggen. Met als gevolg dat de electrische auto’s ook steeds minder zullen rijden, omdat de stroomprijs de lucht in vliegt.

De Franse Revolutie werd aangewakkerd door lege magen in de hoofdstad Parijs. Het was uiteindelijk Napoleon die een eind aan het oproer maakte door zijn kanonnen aan de lopende band leeg te schieten op de mensenmassa. Emmanuel Macron ziet zichzelf als een Empereur, een tweede Napoleon. Voordat hij het leger de straten schoon laat vegen, zal er eerst worden geprobeerd de massa te infiltreren met raddraaiers en chaoten (krakers) en zelfs de politiediensten zullen helpen de opstand in hun macht te krijgen. Desnoods door scherpschutters een aantal dienders te laten liquideren – we vertellen u toch niets nieuws zeker?

Alles zal weer op zijn pootjes terecht komen.

De Fransen een illusie armer, de banken een paar miljard rijker, want de staat moet toch de puinhopen opruimen, die achter zijn gebleven.

5 gedachtes over “Macron zwicht voor de straat

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.