Provocatie nieuwe stijl: “De gele hesjes”


Ik moet toch maar even reageren op informatie die voorbij komt waar het gaat om het “Gele Gevaar”. Een geuniformeerde brigade gehuld in de kleur van de haat.

Het is vrij dom om met een geel hesje aan mee te gaan lopen voor “betere leefomstandigheden”. Lagere BTW en minder accijnzen. Wat een redelijke demonstranten en wát een boterzacht eisenpakket. Daar kun je mee naar de burgemeester! Vooral degene die zich nog “republikein” durft te noemen en daar aan mee doet, is te vergelijken met de notoire meelopers van D66, de Partij van Vleesch noch Visch. Dan weer links, dan weer rechts, per saldo niks. Het constant ingaan op uitnodigingen van de gevestigde orde om je te laten gelden is van een bedenkelijk intellectueel niveau. Je moet zelfs toestemming vragen aan “het gezag” om ergens te demonstreren. Kunnen de mensen zelf niets meer bedenken? Zijn mensen niet meer in staat op te ageren in plaats van te re-ageren? Blijkbaar niet. Mensen willen nu eenmaal graag ergens bij horen, er toe doen, meedoen. Het liefst in een herkenbare outfit, een uniform. Een vereniging, sportclub, politieke beweging, demonstranten in het geel. Het is van een ongekende stupiditeit om je met deze door de zelfbenoemde bazen opgeklopte flauwekul in te laten. Het is precies de bedoeling om iedere vorm van oppositie tegen een muur te laten lopen, waarna de demonstranten met zware koppijn naar huis gaan om hun belastingformulier in te vullen, want stel je voor. Keer op keer slaagt de missie van de meester-klasse subliem om de slaven-klasse naar haar pijpen te laten dansen. Het liefst geuniformeerd. Jammer en triest voor degene met de beste bedoelingen. Want het blijft een baas-knecht verhouding, erger nog: een meester-slaaf verhouding. Het protesteren komt niet verder dan het te hoop lopen tegen de symptomen van het systeem. Dit maakt het systeem juist sterker, in plaats van zwakker.  In dit land kan een tot de tanden bewapende politiemacht van 85.000 man op de been worden gehouden, de immer keffende waakhonden van het systeem, volledig betaald door de slaven. Geweldloosheid houdt op waar de macht begint.

In een enthousiast verleden heb ik al eens gesuggereerd om op vaste tijden bij een standbeeld van een republikeins symbool samen te scholen en de grondslagen voor een nieuwe republiek te bespreken. Bij wijze van proef heb ik mij bekende en naar ik vermoedde betrouwbare mensen uitgenodigd om op een bepaalde dag op een bepaald uur af te spreken onder het standbeeld van de De Witten in Dordrecht.

Daar heb ik dus 4 uren alleen gestaan – het regende blijkbaar te hard…..

Een gedachte over “Provocatie nieuwe stijl: “De gele hesjes”

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.